Osannolikt dumt

INSÄNDARE. ”Helt osannolikt med större sjukdomsutbrott i Sverige”. Det sa Folkhälsomyndighetens chef Johan Carlsson när de första varningarna om Corona kom. Man kommer omedelbart att tänka på Tage Danielssons mästerliga monolog efter kärnkraftsolyckan i Harrisburg. Lyssna på honom på Youtube.

Denna geniala utskåpning av Sveriges krisberedskap och för den då ansvariga, kunde ju vara skriven idag angående corona. Ansvarige idag, Johan Carlsson, meddelade vidare:

  • Corona kommer inte att spridas under nuvarande omständigheter.
  • Smittsamheten är inte enormt stor.
  • Det finns farligare infektioner som kan drabba riskgrupper.
  • Sverige har god beredskap och ett starkt smittskydd.
  • Det är bättre utan drastiska åtgärder.
  • Vi ska inte stänga våra gränser.
  • Munskydd är onödigt.

Man tar sig för pannan. Det var alltså denne man regeringen lyssnade på när de bestämde att gå en annan väg än resten av världen. Stefan Löfven kunde ju lika gärna frågat sin vanliga rådgivare Henrik Arnstad. Det var ju den typen av experter som tipsade om mångkulturprojektet, massinvandringen och klimathysterin. Som vanligt ska Sverige gå före och visa världen hur en slipsten ska dras. Men eftersom de inte är de skarpaste knivarna i lådan blir konsekvenserna katastrofala och argumenten allt trubbigare. Nu får de fäkta för livet för att försvara sina underlåtenhetssynder. Migration och koldioxidnoja har kapat åt sig allt vad välfärd och trygghet heter. Bilan hänger hotande över svenska folkets krökta slavryggar. Krisberedskapen har sågats längs fotknölarna till förmån för allt utom det som samhällskontraktet och höga skatter utlovade. Straffskatter läggs på skatter på vilka läggs skatter i ett oändligt statligt pyramidspel med medborgare och företag. Den gren de sitter på har de snart sågat av. Då hjälper inte livvakter och generösa fallskärmar. Inte ens statsmedias brandsegel. Inte importerade klanröster. Inte heller i sista stund tillyxade nödlagar för att skärpa makten och såga allt vassare kritik. Inte ens att grötmyndigt avfärda president Trumps farhågor om den svenska coronapolitiken och annan svensk galenskap.

Att de från sina höga positioner högst uppe bland trädtopparna ändå inte kunde se det komma beror ju på att de övermättade somnat på sin post. De flesta av oss gräsrötter såg det ju komma. Markkontakten lär bli kännbar när de yrvaket dunsar i backen. Fallhöjden är decennier av vanstyre. Ner bland fattigpensionärer, skatteslavar, kriminella ligor, papperslösa rövare, muslimska klaner, bidrags-bedragare, våldtäktsmän, pyromaner, hedersvåld och växande slumområden och nu med ett helt osannolikt virus. Vars bekämpning de genom tidigare övermodig dumhet och nu med nya, grötmyndigt självgoda metoder på alla sätt försvårat. De har sålt ut det svenska fosterlandet – nu offrar de dess infödda undersåtars liv. Med diktatorisk makt experimenterar dessa politikerbroilers och pojkflickor med ett maktlöst, hjärntvättat folk som försöksdjur. De sitter instängda i åsiktsburen och trampar utmattade i ekorrhjulet. Injicerade med fromhetsgift och märkta med rasistkort. Den enda makt de har kvar kallas vanmakt. Trots att grundlagen skulle försäkra dem om all politisk makt i Sverige.

Rolf Malm

Ps. Det inspirerar mig dock att skriva vidare på min bok ” Sverige 2084”. Om hur framtiden kommer att bedöma Sveriges grötmyndiga styre mot avgrunden. En privat hämnd för att i 80 år ha tvingats leva under socialdemokratiskt förtryck. TACK för alla tips, upp-muntrande tillrop och produktionsbidrag.

Swish 0722 84 70 52. Bankgiro SEB 5005 01 187 30. Kontakt rolflmalm@gmail.com.

 

12 thoughts on “Osannolikt dumt

  1. Alla dessa sossar och deras propagandapartners är helt känslokalla.
    Nu över tusen stycken döda och ingen alls medkänsla uttryckt för de döda och lidande. Vanligt vänsterreaktion på lidande och utsatta svenskar.

  2. Där har vi alltså kopplingen. Punkt nr. 6 : ”Vi ska inte stänga våra gränser”.
    Den ohämmade invandringen måste till varje pris upprätthållas. Samtidigt som myndigheten cyniskt spelade roulette med åldringarnas liv. Således en vin-vin-situation för regeringen : Bort med de opålitliga väljarna bland pensionärerna och ersätt dem med den köpta valboskapen. Kopplingen är ju glasklar. Inte undra på att Sveriges regim valde en så udda strategi jmf. med alla andra länder.

  3. Meningen är att alla pensionärer ska dö då kan dom ta alla pensioner för att ta hit fler invasiva arter, glöm inte dom cirka 300 miljarder som ingvar carlsson och göran malajen persson stal ur pensionskassan och sa att det var ett lån men som aldrig betalades tillbaka dom miljarderna gick till blattar ring lyxfällan.

  4. Det som är sannolikt är att inte många kommer att lyssna på dessa två herrar nästa gång vi får en pandemi, då har de andra befattningar osannolikt nog. De får däremot tid som varande experter i SVT eftersom deras tillkortakommanden då sannolikt är glömda.

  5. Undrar just hur MSB och FHM ställer sig till Corona ur ett HBTQ och feministiskt jämlikhetsperspektiv?
    Det är väl de enda dom kan svara riktigt på.

  6. Förödande kritik mot FHM kommer nu från professorer och forskare med ganska tunga meriter.

    I DN kommentarer rycker nu support för FHM (Carlsson och Tegnell) fram och sågar dessa ganska tunga kritiker med argumentet att de inte redovisar fakta och källor för sina påståenden.

    Det gäller ju även FHM som inte heller redovisat fakta och källor som stödjer den strategi som de valt.

    Som det ser ut nu är det ytterst tveksamt om ”den svenska modellen” i att hantera epidemin är särskilt rätt. Den har ju misslyckats i ett centralt avseende – smittspridningen bland äldre med vårdbehov fortgår med ökad intensitet.

    Det fanns nog från början ingen plan överhuvudtaget för att hantera en pandemi. Särskilt inte mot ett virus som man inte vet hur det beter sig.

    Tegnell m fl (regering) kommer nu successivt att låta påskina att man i princip vidtar samma åtgärder som andra länder som varit mer repressiva. I ytterligheten kommer statsepidemiolog säga, men ”smittan är redan spridd i samhället”, så den och den åtgärden ger ingen effekt.

  7. Det sk Sverige syndromet
    Vi vet bättre än alla andra
    Vi kan allt
    Vi lyssnar inte på andra
    Alla ska lyssna på oss
    Vi till och med köper en plats i fn:s säkerhetsråd för att få sprida vår galenskap, enfald och skit.

  8. Våra myndigheter är ett skämt och deras chefer är inkompetenta och tillsatta av vänner eller av PK-politiker…vänskapskorruption trodde man om U-länder inte om Sverige.

    På grund utav ett strävsamt folk och med en jämn ström av skattekronor så kan dessa hållas….än så länge men svårare tider kommer var så säkra, och då jäklar ska det rensas i träsket.

Kommentera