S-politiker: Det räcker inte att skylla på regeringen Reinfeldt


INVANDRING. Regeringen behöver agera i stället för att skriva debattartiklar undertecknade av S partiledning om problemen med arbetskraftsinvandringen. Situationen är utom kontroll och det är vi lokalpolitiker som hamnar i sticket, skriver S-politikerna Kristina Edlund och Elias Aguirre på Aftonbladet.

Steget Efter

Tisdagen den 15 december släppte Riksrevisionen rapporten ”Statens insatser mot exploatering av arbetskraft”. Kritiken var inte nådig. Regeringen kritiseras för de stora brister som finns vad gäller insatserna mot arbetskraftsexploatering.

Fusk med arbetstillstånd, slavliknande förhållanden och oseriösa företag inom städ-, restaurang- och byggbranschen hör tyvärr till vardagen.

Vårt parti, Socialdemokraterna, upprepar gärna att den illa fungerande arbetskraftsinvandringen är ett arv från regeringen Reinfeldt, men Riksrevisionens budskap är glasklart: Regeringen gör inte tillräckligt för att stävja exploateringen av utländsk arbetskraft här och nu.

-Pettersson har i många år, även under Reinfeldt kritiserat invandringen av lågkvalificerat arbetskraft. Arbetskraftsinvandring handlar i många fall om fusk med asylinvandring, klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt. Tvärtom ljuger regeringen om eländet.

Regeringen Löfven har sedan 2015 beviljat c:a 135.000 uppehållstillstånd för arbete, de flesta lågkvalificerade. Siffrorna inkluderar inte anhöriga till arbetstagare eller idrottsutövare, artister, au-pairer, praktikanter och feriearbetare.

Sedan ska ni veta dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Till detta kommer illegal invandring, folk som får avslag på asylansökan men blir kvar, samordningsnummer med mera,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “S-politiker: Det räcker inte att skylla på regeringen Reinfeldt

 • Olof.p

  Jag skulle vilja fråga alla sossar hur förtroendet är för en partiledare som inte får prata i direktsändning till folket, utan måste prata genom en bandad inspelning för att det inte ska komma grodor eller felsägningar?

  Gilla

 • Robert

  Så dags nu att erkänna ett fiasko.
  Som tur är, så är det för sent att fixa till felet, trots att de sitter på makten för då skulle (hemska tanke) Jimmie rösta på rödingarna och en förändring kan då ske till det bättre för svenska skattebetalare, och det går inte för sig. PS, försök nu att jobba extra mycket då får stefan mer skatt som han kan investera med.

  Gilla

 • Tony

  Hotet : Strandhäll ny Corona Boss????? Är inte Covid-19
  en katastrof i sig? Då behöver vi väl inte en ytterligare katastrof?

  Gilla

 • Argus

  Ingen svensk regering efter Carlsson II har lagt två strån i kors för att stävja den ohämmade invandringen. 13 december 1989 införde Carlsson II stopp för asylinvandring. Ett beslut som Vet Bästerberg fick Calle Bildt att riva upp efter ultimatum.

  Gilla

 • Pålsjö

  Nationalekonomen Tino Sanandaji skrev för över två år sedan i Kvartal en längre artikel med rubriken: ”Billig arbetskraft kan bli dyr affär för välfärdsstaten”.

  Och skrev då bland annat följande (återgivet utan inbördes ordning), citat: ”Många debattörer håller fast vid en romantisk bild och verkar inte medvetna om att en betydande del av så kallade arbetskraftsinvandrare över huvud taget inte har några arbetsinkomster efter några år i Sverige. Problemet är att vi inte lever i en teoretisk idealvärld utan i välfärdsstaten Sverige, som garanterar alla tusentals kronor i välfärd och bidrag per månad, samt än mer i framtida pension och äldrevård. I själva verket utgör arbetskraftsinvandringen i sin nuvarande form ett slags omfördelningspolitik där svenska skattebetalare försörjer invandrare från fattiga länder.

  Man bortser också från att det som kallas arbetskraftsinvandring till stor del är asylfusk: Arbetskraftsinvandring används som ett sätt att få visum för att komma till Sverige i syfte att söka asyl. Mer än hälften söker asyl som flyktingar före eller efter ankomst som arbetskraftsinvandrare, även om det är oklart hur många som har beviljats asyl. Andra tar sig in i Sverige med arbetsvisum och går under jorden och blir så kallat ”papperslösa”.

  Antalet anhöriga till icke-EU-arbetskraftsinvandrare har tenderat att öka de senaste åren och sett under hela tidsperioden har det kommit 0,6 anhöriga per arbetskraftsinvandrare.Få partners har ett arbete. Arbetskraftsinvandrare som själva i snitt har låga inkomster och tar med sig en partner som inte arbetar riskerar att utgöra en påtaglig belastning på välfärdsstaten. Dessa ofta blygsamma skatteintäkter och samhällsekonomiska vinster måste ställas mot de betydande kostnader som uppkommer för den existerande befolkningen för att försörja fler lågavlönade och deras anhöriga.

  Antalet personliga assistenter som kommit till Sverige som arbetskraftsinvandrare var i fjol den sjunde vanligaste yrkesgruppen. Brukarna kommer i sin tur ofta efter som anhöriginvandrare medan pengarna i flera fall hamnar hos den oseriöse anordnaren, kanske som betalning för ett uppehållstillstånd. Faktiska och fiktiva anställningserbjudanden säljs av aktörer inom den organiserade brottsligheten. Det finns exempel på att migranter utnyttjas i organiserade kriminella upplägg inom assistansersättning. Det har förekommit att brukare med omfattande vårdbehov har hämtats till Sverige för att ansöka om assistansersättning tillsammans med personer som anställts som assistenter. I vissa fall har ingen assistans utförts alls eller i mindre omfattning än vad som rapporterats till Försäkringskassan. Många av de politiker som genomförde reformen drivs av en vision om öppna gränser och en moralisk idé om att svenska medborgare saknar rätt att inskränka den fria rörligheten. Kritik har avfärdats som utslag av rasism eller nationalism.”

  Tino Sanandaji avslutar sin artikel med att skriva:
  ”Arbetskraftsinvandring kan vara en tillgång för samhällsekonomin, men bara om regelverket utformas på ett genomtänkt sätt som förhindrar systematiskt fusk och missbruk. I en välfärdsstat kan billig arbetskraft annars bli en dyr affär.”

  Läs hela:
  https://kvartal.se/artiklar/billig-arbetskraft-kan-bli-dyr-affar-for-en-valfardsstat/

  Gilla

  • Bigman

   Exakt.
   Det de flesta inte förstår är att partierna har olika bevekelsegrunder för deras inställning till invandringen.
   Vänstern skriker i högan sky när regeringen med nyliberala C förändrar arbetslagstiftningen. Men det är ett resultat av att S prioriterar invandringen före allt annat.

   Vissa partier använder invandringen i just det syftet och vänstern sitter vid samma bord och lallar med. De är endera mer än lovligt dumma eller så bryr de sig inte, måhända tror de att de kan vrida tillbaka klockan senare.
   Men det klagas på varje litet samarbetet med SD trots att de har en inställning som mer överensstämmer med vänsterns syn på Sverige och välfärden.

   Det som vore klädsamt, är om de någon gång kunde erkänna de problem de skapat utan att skylla på andra. Urholkandet av rättsmedvetandet är ett resultat av försöken att dölja problemen invandringen skapar. Samtidigt haussas det upp i media om några invandrare får arbete. Det skulle krävas hundratusentals liknande artiklar för att kunna få någon ordning på detta.

   Läste en artikel för några år sedan. Om alla arbeten som till kommit från år 2000 till det år artikeln publicerades skulle gått till invandrare, så hade det ändå inte räckt för att sysselsätta alla. Men det blir så när man struntar i alla regler, trots att de själva skapat dem.

   Gilla

 • Gringo

  Klart det blir problem, de har skapat problemen själva genom sin förkastliga politik. Att de sen har en svag ledning och inkompetenta politiker som styr eländet inger ju inte direkt något förtroende. Typiskt politiker som klagar på sitt parti, de har inte fattat att man kan byta eller så saknar de även denna kompetens att förstå när man ska lämna skeppet.

  Gilla

 • Moberg

  Det börjar mullra lite i sosseleden vilket är ett sundhetstecken, förmodligen blir de skrämda till tystnad i det snaraste.
  Med så många inhemska utan arbete finns absolut inget skäl till att släppa in kusiner eller annan släkt för att kringgå asylkön.

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Jessica, skulle vilja att du styrker dina påståenden. T.ex. varifrån kommer uppgiften att 99.99% utlänningarna sköter sig ?

  Misstänker starkt att du önskedrömmer eller, rent ut sagt, att du ljuger !!

  //Gunnar

  Gilla

  • Pettersson

   Jessica är bloggens svagbegåvade mupp. Alltid med ny signatur och kommenterar sina egna kommenterar under nytt namn.

   Jag har raderat muppen.

   Gilla

   • Majbjörn

    Var den inte en politiker som gjorde samma.
    Kanske samma person.

    Gilla

   • Hans

    Blockera vederbörandes IP då. Man kan om jag minns rätt även blockera närverkskortet som vederbörande nyttjar på WP.

    Men jag tror du har fel, på min arbetsplats är folk med våra åsikter mycket svåra att hitta.

    Gilla

   • Pettersson

    Många använder en VPN-tjänst som byter ut Ip-adressen också så det går bara att blockera ärliga som står för vad de säger.

    Gilla

   • Olof.p

    Jag tror det är bra att alla åsikter kommer tilltals, annars blir det som gammelmedia att det blir slagsida åt ett håll.
    Kommer det rena lögner på bloggen kan jag garantera att de blir genomskådade av många personer inom 10 minuter i kommentarsfältet.

    Gilla

   • Pettersson

    Det är bra med åsikter, men när samma person debatterar med sig själv och byter åsikter och signatur vid varje kommentar raderar jag.

    Samma sak med ovårdat språk, hot och hat.

    Det är märkligt att de tuffa inte törs stå för sina åsikter utan byter signatur och använder fejkade e-postadresser varje kommentar.

    Gilla

  • Peter Brolin

   Alltid kul med vakna kommentarer.

   Gilla

 • Tony

  ”Rimligt med en avgift på nedskräpning” Skriver Isabella Lövin?
  Jaha, gäller det även vid bilbränder Isabella?? Troligen inte
  för när det handlar om bilbränder finns det inte en Miljöpartist
  som uttalar sig, precis som om det inte fanns.
  Men jag förstår varför detta ämne är tabu !
  Så den avgift hon yrar om gäller förmodligen bara Svenskfödda!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: