Irans militära förmåga är mycket bättre än 2015


UTRIKES. Irans kärnkraftsavtal, eller Iranavtalet, är ett avtal mellan USA (Obama), Ryssland, Storbritannien, Kina, Frankrike, Tyskland och Iran som slöts 2015. Det stadgar bland annat att Irans möjligheter till att anrika uran och landets nuvarande innehav ska begränsas, i utbyte mot att omvärlden lyfter sina ekonomiska sanktioner mot Iran.

Iran’s President Hassan Rouhani som i väst beskrivs som mild fortsätter att avrätta människor och bygga ut militär och kärnkraft för att skaffa härnvapen.

USA:s president Donald Trump hävdade, att Iran i hemlighet anrikat uran i strid mot det internationella kärnenergiavtalet. USA drog sig ur avtalet och utökade sanktionerna mot landet.

Det verkar som Donald Trump har haft rätt. Irans president Rouhani: Vi är inte glada över Biden men är glada över att Trump avgår: Våra militära och kärntekniska förmågor är idag mycket mer avancerade än 2015.

-Pettersson undrar om man kan lita på Iran och deras kapacitet, men den islamska republiken är ett jätteland med 85 miljoner invånare så det är inte att leka med.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Irans militära förmåga är mycket bättre än 2015

 • sva990

  Irans kärnvapenprogram är inget problem. Israel kommer aldrig att låta det utvecklas till ett reellt hot.

  Gilla

 • Moberg

  Har svårt att förstå varför Iran eller för den delen andra muslimska länder behöver ett försvar?
  De skyddas ju av sin allsmäktige Gud som har utomjordiska krafter sägs det.
  Börjar de tvivla på den stores förmåga eller har de insett att någon sådan inte ens existerar men håller god min i elakt spel bara för att härska över det troende folket?

  Gilla

 • Billy Boy

  Iran och dess militära enheter bör ta det försiktigt med att utlova hämnd på Israel och sina övriga fiender. Utan bevis påstod ju president Hassan Rouhani tidigare att Israel låg bakom dödandet av den iranske kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh i slutet på november 2020. Irans militär lyckades varken skydda kärnfysikern eller ens avstyra attacken.

  Den Iranska militären har ju faktiskt visat sig vara så klantiga att de utfört självmords-bombande mellan fartygen i Irans egna marina enheter.

  Läs mer på Petterssons blogg. Länk nedan:

  Iran slog ut eget marinfartyg och dödade 19 sjömän. 11 maj, 2020

  https://petterssonsblogg.se/2020/05/11/iran-slog-ut-eget-marinfartyg-och-dodade-19-sjoman/

  Fortsätter den Iranska militären att sikta så erbarmligt illa med sina missiler så är ju risken / chansen stor att de utplånar både sig själva och sina muslimska vänner i grannländerna, från vilka de till och från påräknar hjälp.

  Iransk militär visade tidigare också sin ”skicklighet” då de sköt ned ett civilt ukrainskt flygplan strax efter start från flygplatsen i Teheran, Iran.

  Alla ombord dödades, inkl. några svenskar. När planets vrakdelar låg utspridda på ett stort område försökte de iranska myndigheterna t o m förneka sin skuld till det inträffade och mörkade först händelsen innan de föll till föga och erkände.

  Läs mer på Petterssons blogg.

  Iran verkar göra allt för att försvåra utredningen efter flygplanskraschen. 10 januari, 2020. Länk nedan:

  https://petterssonsblogg.se/2020/01/10/iran-verkar-gora-allt-for-att-forsvara-utredningen-efter-flygplanskraschen/

  Om Irans övriga marktrupper beter sig lika klantigt så ökar ju chanserna att Irans militära enheter tar kål på varandra redan innan de hunnit angripa landets fiender.

  Gilla

 • Mr R

  Länder som bygger kärnvapen och förstärker sina militära förmågor skall inte ha någon form av stöd alls !!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: