Iran slog ut eget marinfartyg och dödade 19 sjömän

UTRIKES. En iransk missil som avfyrades under en försvarövning i Omanbukten slog ut ett marinfartyg, dödade minst 19 sjömän och sårade 15 andra, sa Irans marin i ett uttalande idag, måndag. Händelsen inträffade under söndag nära hamnen i Jask, ungefär 1.270 kilometer sydost om Teheran vid Omanbukten , rapporterade den statliga iranska TV:en idag. 

Konorak, Irans Marin slogs ut av en iransk missil.

Missilen träffade Konarak, ett stödfartyg i Hendijan-klassen, som deltog i övningen.

Iran håller regelbundet övningar i regionen, som ligger nära det strategiska Hormuzsundet, den smala mynningen av Persiska viken genom vilken 20% av världens olja passerar.

-Pettersson säger att det verkar gå vilt till i Iran, skjuter man inte ner ukrainska passagerarplan så skjuter man egna fartyg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Iran slog ut eget marinfartyg och dödade 19 sjömän

  1. Intressant att den iranska marinen börjat praktisera självmords-bomberiet mellan fartygsenheterna som ingår i den egna militära flottan.

    Intensivutbildning pågår kanske redan i Afghanistan …

    https://i.gifer.com/T1RJ.gif

    Det gillar nog Donald Trump USA, Benjamin Netanyahu, Israel m fl statschefer … också i Mena-länderna Saudiarabien, Irak m fl.

  2. Iran skulle få stora problem att möta en professionell armé det kan man lugnt konstatera.

Kommentera