Fruktansvärd kyla i Sydkorea

VÄDER. En ”fruktansvärd” kyla har drabbat Syd-Korea. Ned till -23,5 grader Celsius har noterats. Ävenledes mycket kraftiga snöfall har drabbat landet.

-23,5C  noterades i Hongcheon , beläget strax öster om Seoul, och -22.7C (-8.9F) i PyeongChang , en bergsortstad i Gangwon-provinsen.

LÄNK

Att Sydkorea, vars nordliga delar ligger på samma breddgrad som Lissabon, har sådan ”fruktansvärd” kyla så här tidigt på vintersäsongen  indikerar med storsäkerhet (datorberäknat) att skolbarnet Greta från stadsdelen Kungsholmen i Stockholm, bör ha varma underbyxor på sig när hon återupptar skol-strejkandet!

7 thoughts on “Fruktansvärd kyla i Sydkorea

  1. Så det är till korea vår skånska vinter flytt… vad synd att det är corona, det hade ju värmt mitt skadeglada hjärta om svenska politiker firat sin jul i korea och fått sig en riktigt svensk vargavinter.
    Dock tycker jag lite synd om koreanerna. Speciellt om de inte är vana vid vinterväder. Här finns vantar, mössor, halsdukar och raggsockar i byrålådorna till ingen nytta” regnet det bara öser ner”. Finns det nån expert som kanförklara varför ”våran skånevinter” hamnat i korea? Jag har mina teorier, men de behåller jag själv än så länge 😁

Kommentera