Fruktansvärd kyla i Sydkorea


VÄDER. En ”fruktansvärd” kyla har drabbat Syd-Korea. Ned till -23,5 grader Celsius har noterats. Ävenledes mycket kraftiga snöfall har drabbat landet.

-23,5C  noterades i Hongcheon , beläget strax öster om Seoul, och -22.7C (-8.9F) i PyeongChang , en bergsortstad i Gangwon-provinsen.

LÄNK

Att Sydkorea, vars nordliga delar ligger på samma breddgrad som Lissabon, har sådan ”fruktansvärd” kyla så här tidigt på vintersäsongen  indikerar med storsäkerhet (datorberäknat) att skolbarnet Greta från stadsdelen Kungsholmen i Stockholm, bör ha varma underbyxor på sig när hon återupptar skol-strejkandet!


7 responses to “Fruktansvärd kyla i Sydkorea

 • Jenny Ek (wadyr)

  Så det är till korea vår skånska vinter flytt… vad synd att det är corona, det hade ju värmt mitt skadeglada hjärta om svenska politiker firat sin jul i korea och fått sig en riktigt svensk vargavinter.
  Dock tycker jag lite synd om koreanerna. Speciellt om de inte är vana vid vinterväder. Här finns vantar, mössor, halsdukar och raggsockar i byrålådorna till ingen nytta” regnet det bara öser ner”. Finns det nån expert som kanförklara varför ”våran skånevinter” hamnat i korea? Jag har mina teorier, men de behåller jag själv än så länge 😁

  Gilla

 • Tony

  Det beror säkert på den globala uppvärmningen, eller hur
  klimatsekten??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: