Tegnell & FHM håller inte måttet…


PANDEMI. Folkhälsomyndigheten har gissat fel på nästan allt under pandemin. Det borde statsminister Stefan Löfven ha insett för länge sedan. Folkhälsomyndighetens ledning håller inte måttet och regeringen är inte vuxna sitt ansvar.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

Här är de nya restriktionerna som regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade på fredagseftermiddagen, med anledning av coronapandemin:

• Maxantalet för sällskap på restauranger sänks från åtta till fyra personer från och med 24 december.

• Alkoholförsäljning på serveringsställen förbjuds efter klockan 20.00 från och med 24 december.

• Maxantal på hur många som samtidigt får vistas i butiker, köpcentrum och på gym införs ”snarast” och gäller tillsvidare.

• Gymnasieskolorna kommer att ha distansundervisning fram till 24 januari.

• Munskydd i kollektivtrafiken rekommenderas vid vissa tidpunkter från den 7 januari.

• Alla som kan jobba hemifrån ska jobba hemifrån till den 24 januari.

• All verksamhet som staten, kommuner och regioner bedriver, och som inte är ”helt nödvändig att bedriva”, ska stängas till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek och museer.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten uppger i ett pressmeddelande att man återkommer med fler detaljer, bland annat vilka tidpunkter som munskyddsrekommendationen gäller.

– Pettersson säger att det mesta ovan är rekommendationer eftersom det på grund av en saktfärdig regering inte finns någon lagstiftning på plats och idag kommer vi att passera 8000 döda med covid-19…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Tegnell & FHM håller inte måttet…

 • Nulle.

  Om vi nu skall använda munskydd får myndigheterna sluta elda med dom.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Tegnells uppgift är inte att värna om befolkningens hälsa. För han är en politiskt tillsatt politruk, som endast ska skydda partiets rykte. Opinionssiffrorna måste tryggas och makten får under inga omständigheter ifrågasättas. Sen spelar det ingen roll att FHM har haft fel i allt och att deras förskönande omskrivningar har lett till befolkningens förslappade attityd mot den uppenbara faran.
  Nu när det har svängt en aning i myndighetens inställning, kan man se ett annat upplägg. Man lägger det mesta av sin energi på att hitta på ursäkter för sina misstag och leta syndabockar för att skylla ifrån sig på.
  Snart har det gått ett helt år och här famlas det fortfarande i mörkret.
  ”En blind leder en blind”.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Vad ska vi med Tegnell till när vi har tusentals ”experter” som vet bäst speciellt med facit i hand.

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Att inte någon pandemilag ännu stiftats skall vi vara glada för eftersom regeringen ännu inte lyckats styra om skutan mot en ljusare framtid och förmodligen inte ens om de ville skulle kunna göra detta.

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Att tvinga människor ifrån varandra tar bort en stor del av det som gör livet värt att leva. Att ekonomin raseras och att en stor del av de som går i konkurs, dvs små och medelstora företag och att många av dessa kommer att drabbas av psykiskt sjukdom och att självmordsstatistiken kommer att öka nämns inte. Att beroendet av varor från andra länder kommer att öka p g a att Sverige redan är mycket starkt beroende av global handel nämns inte. Att World Economic Forum ser denna katastrofala utveckling som ett gyllende ögonblick för införandet av en global världsregering och vid många tillfällen öppet uttryckt detta nämns inte. Att mänskliga fri- och rättigheter hela tiden för stryka på foten nämns inte. Att ingen av regeringens åtgärder lett till att färre drabbas av sjukdom nämns inte. Att ett flertal sjuka har satts på väntelistan för vård nämns inte. etc etc

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Det mest intressanta med dessa rekommendationer är att ingen av dem har vetenskapliga grunder!!! Att de flesta människor har för låga nivåer av D-vitamin vilket till stor del förhindrar immunförsvaret att avvärja influensor o d och att mycket sjukdom och dödsfall skulle kunna undvikas om de flesta av oss här i Norden finge D-vitamin nämns inte i rekommendationerna. Att äldre människor i synnerhet behöver kosttillskott för att stärka sitt immunförsvar och att invandrare med mörk hy behöver D-vitamintillskott nämns inte överhuvudtaget trors att dessa fakta är understödda av forskning, dvs vetenskap!

  Gilla

 • Dan

  Lövens presskonferenser liknar mer och mer The Muppet show

  Gillad av 1 person

  • Ann

   Tyvärr har inkvoteringen till landets myndigheter nått en sådan nivå att flytt från Sverige är enda alternativet. Vi har varken politiker eller myndigheter som klarar av sina jobb. De flesta vet inte ens vad deras jobb är.

   Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: