Det är okej när (S) gör det!


DUBBELMORAL. Socialdemokraterna driver politik de tidigare har fördömt och använder sig av en ”det är okej när vi gör det”-retorik. Frågan är vilken borgerlig politik S snor åt sig härnäst, skriver Vendela Magnell och Viktoria Sköld, på Tankesmedjan Timbro.

Socialdemokraterna är experter på att anklaga andra för att bedriva ineffektiv och inhuman politik, bara för att senare själva anamma samma politik och benämna den som effektiv och solidarisk. Ena dagen pratar de om ett Europa som inte bygger murar och kallar meningsmotståndare för hjärtlösa, en annan dag gormar de om att Sverige behöver gränskontroller.

Ett av många exempel är Nacka kommun där kommunalskatten inför 2021 sänks med 20 öre. Förutom de lokala S-politikerna är socialdemokratiska rikspolitiker inte blyga med att påpeka hur fel en skattesänkning är.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark skriver i ett Facebook-inlägg att hon är ”så innerligt förbannad när Nacka återigen nu väljer att prioritera en skattesänkning över välfärden”

 Partisekreterare Lena Rådström Baastad (S) med flera skriver på SvD Debatt att ”fler undersköterskor med bättre villkor, en nära tillgänglig vård efter behov, en jämlik skola med höga kunskapsresultat” är det som ska prioriteras framför sänkt skatt.

Trots dessa ställningstaganden mot skattesänkningar kan man i Expressen TV lyssna på statsminister Stefan Löfvens (S) tankar om att det så småningom är läge att sänka inkomstskatten eftersom ”det inte är fel att vanligt folk kan få lite mer pengar i plånboken och vara med och konsumera”.

Någon mil sydost om Nacka ligger Tyresö som styrs av socialdemokraterna, där går det bra att sänka skatten, skaffa ett översskott och lägga mer pengar på välvärden utan att Eva Nordmark och Lena Rådström Baastad säger ett ord.

Stefan Löfven och socialdemokraterna är inte blygsamma med att sätta etiketter på Sverigedemokraterna som ett rasistiskt, kvinnofientligt och homofobiskt parti. På DN Debatt skrev Stefan Löfven år 2014 att ”Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner” och intygade att han aldrig skulle tillåta SD att få makt över Sveriges utveckling. 

Stefan Löfven säger att moderaternas eventuella framtida samarbete med Sverigedemokraterna går i en blåbrun riktning.

Självklart gäller inte samma näs socialdemokrater runt om i landet samarbetar med SD, då är Löfven och de andra tysta. Socialdemokraterna i Halmstad tog nyligen stöd av Sverigedemokraterna för att få igenom sin budget i kommunfullmäktige. Redan under 2018 skapade S och SD rubriker tillsammans i Halmstad när SD stöttade Socialdemokraternas förslag till kommunstyrelsens ordförande. Hur kan detta samarbete rättfärdigas om ett samarbete mellan M och SD på riksnivå beskrivs som ”omoraliskt”?

Läs fler exempel och hela inlägget på Timbro…

-Pettersson säger att det är lätt att inse att socialdemokraterna tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Det är okej när (S) gör det!

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: