Biståndsministern avgår

INRIKES. Biståndsminister Peter Eriksson (MP) lämnar regeringen och politiken med omedelbar verkan. Beskedet väntas lämnas på en pressträff under dagen. Eriksson är 62 år.

Peter Eriksson Bild Regeringen

Eriksson har varit biståndsminister i Stefan Löfvens regering sedan januari 2019, men har en lång politisk karriär bakom sig. Tidigare har han bland annat varit språkrör för Miljöpartiet, riksdagsledamot och bostads- och digitaliseringsminister. I nuläget har han inga politiska uppdrag utöver ministerposten, enligt SVT.

– Pettersson drömmer om att det blir ett utmärkt tillfälle att dra ned på biståndsbudgeten med 70 procent…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Biståndsministern avgår

 1. Eriksson tittar djupt ner i glaset, men vad har han gjort som föranleder en så snabb exit ur politiken. Allvarligt värre tycks det, men våra medier som bekostas av staten, dvs. oss, kommer inte att avslöja orsaken, utan omskriva och slätstryka. Få se om alternativen hittar orsaken.

 2. Saxat fråm regeringens sidor: ”Digital pressträff med Peter Eriksson 17 december
  I dag torsdagen den 17 december bjuder Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete, in till digital pressträff på tema framtid.”
  Saxat oxå: ”Idag meddelar Peter Eriksson att han lämnar regeringen och avgår som minister för internationellt utvecklingssamarbete.”

  Upp som en sol idag och ned som en måne samma dag väcker många frågor.
  Kommentarer; ”Undrar om han har gjort något som allmänheten mår bäst av att inte få veta.”
  ”Spriten böjar väl ta ut sin rätt.
  – Missbruk gör näsan röd även på en grön men frågan är för vem visar han sitt kön.
  Vem är hen? Annars är den oväntade avgången skademinimering för Mp. Plats för grävande journalistik nu när snöbollen rullar.

 3. Mystiskt hurusom helst, med en så snabb sorti, kanske centerns fadäser har skrämt upp Mp. Men en mindre av dessa intelligent befriade landsförrädare, är bara att applådera och gratulera oss skattebetalande slavarbetare.

 4. Fast ännu bättre hade det varit om hela MP hade försvunnit
  från regeringen och aldrig kommit tillbaks !

 5. Inte en dag för tidigt. Han har inte gjort annat än att skänka bort våra skattepengar till kreti och pleti. Nu kan han börja skänka bort lite av sina egna pengar för en gång skull. Men det kommer väl aldrig att ske. Det är alltid lättare att skänka bort någon annans pengar.

  • Sajten Stoppa Pressarna kallas högerpopulistisk i rikspressen. Samnytt benämns hatsajt sedan gammalt. Är man månne sura på att dessa sajter avslöjar förtroendevalda för samröre med pedofiler. Förtroendevalda inom Centerpartiet.

 6. Undrar om han har gjort något som allmänheten mår bäst av att inte få veta. Konstigt med en så snabb avgång. Samma dag som det meddelas. Men han behöver nog inte gå till arbetsförmedlingen. Det finns nog massor av lediga jobb som inte är till för den vanlige väljaren. Annars finns det skattepengar att leva av resten av livet.

 7. Som vanligt geniförklaras de när de slutar . Det är bara när de förväntas arbeta som Det inte händer något vettigt

 8. Än en gång det här med nyspråk.

  Så här skriver Aftonbladet [2020-12-17]

  ”Enligt honom beror beslutet inte på sviktande siffror i opinionsmätningarna för Miljöpartiet. Han tror inte heller att partiet kommer skadas av att de båda MP-profilerna, han själv och Isabella Lövin, lämnar partiet i samma veva.”

  Jag har inte sett någon annanstans att Isabella Lövin och Peter Eriksson ska lämna Miljöpartiet. Det måste vara fake news. Ett önsketänkande från Aftonbladets sida.

 9. Hoppas MP Hirvonen blir näste avhoppare. Hon kanske kan ta sin afghan med sig och flytta till Kabul.

Kommentera