Tack vare invandrare och öppenhet har Stockholm blivit en riktig metropol


INVANDRING. Alla stora städer har öppenheten gemensam. Med stor menar jag storartad, grandios. De är mötesplatser. Så har det alltid varit. Palmyra. Smyrna. Ur: storhetstid för 5.000 år sedan. Därifrån vandrade till Kanaans land patriarken Abraham, urfader till judendom, kristendom och islam, skriver Peter Kadhammar på Aftonbladet. Kadhammar går omkring i Stockholm och förbluffas över utlandsfödda som arbetar. De är mycket mer spännande än vi och så duktiga!

Wien lever fortfarande på sin storhetstid före första världskriget. Storhetstiden var att hela världen sökte sig dit. I dag är metropolerna självklara. London, Paris och New York till exempel. Hongkong. Den staden kväver Peking med klassisk kommunistisk taktik genom att bit för bit öka trycket och snart blir den en i raden av kinesiska provinscentra. Miljonstäder men inga metropoler.

Det sociala kittet är lösare i metropolen än i den välordnade småstaden. Det är dynamikens baksida. Vi upplever en brutal kriminalitet i Stockholm som vi aldrig hade kunnat föreställa oss. Öppen narkotikahandel. Kontraktsmord. Vilda västern är en adekvat beskrivning på en del förorter även om de flesta lever ett normalt liv i där. Eller försöker. Det gjorde de i vilda västern också.

– Pettersson tror att de flesta hellre skulle vilja att Stockholm förblivit en vacker och stillsam plats långt uppe i norr i stället för en riktig Metropol,

Läs gärna om Stockholm i Petterssons barndom

Stockholm 1955

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Tack vare invandrare och öppenhet har Stockholm blivit en riktig metropol

 • Maggan

  Naivt så man tror inte det är sant! Har denne Kadhammar något begrepp om verkligheten? Hela landet håller på att braka samman till ett mångkulturellt helvete men han lever i sin lilla bubbla! De närmaste åren kommer många svenska familjer att lämna Sverige för detta land är inte tryggt för deras barn att växa upp i! Vi som vuxit upp i det trygga Sverige som fanns förr, vi lider med kommande generationer svenskar.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Metropol ? Ett radioprogram på fredagkväll förr . Göte for runt på flakmoppe . Ett trevligt inslag . Stockholm som metropol , tillåt mig hånskratta ! Mvh Sjöström

  Gilla

 • Tony

  Har Peter Kadhammar någonsin varit utanför Stockholm?
  ”En riktig Metropol” > ? Ha ha, till Stockholm kommer man
  bara för att få se hur ett idiotland växer fram, ett land som
  legat i framkant, men som ifall nuvarande dårhusregim får
  fortsätta med sin skadegörelse kan räkna in sig bland dom
  outvecklade länderna ?

  Du Peter Kadhammar när Stockholm inte var en ”Metropol”,
  då byggdes välståndet upp, det välstånd som nu i rasande
  taktrivs ner av dina partigelikar!

  Gilla

 • Alice

  Metropol, kodord för sophög.

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Ja. Våldtäkter, bilbränder, skjutningar, sprängningar, förnedringsrån och gängslagsmål är ju väldigt trevligt. Det är ju ett nytt inslag i samhället och något vi saknat tidigare.
  Här har vi ännu en blind idiot som ser verkligheten på sitt eget vänstervridna sätt.

  Gillad av 1 person

 • Peppe

  Peter Kadhammar – jobbar för Aftonbladet.
  Frågor på det?

  Gilla

 • Fjodor

  Vilken tur att vi invaderats av invandrare från dysfunktionella kulturer för det har ju aldrig hänt att svenskar åkt ut i världen och tagit med sig de bra sakerna från andra länder. Antar det är bättre nu när vi inte sorterat i vad vi vill ha in och fått in precis all tänkbar skit som finns i hela världen.

  Gilla

 • Fabian

  Bilbränder, mord på oskyldiga svenskar i massor utländska gäng som åker runt och rånar folk i ensliga stugor. Våldtäkter som vardagsmat. Bråk i skolan, otryggt när man åker till arbetet eller ska iväg och handla.

  Driver Peter Kadhammar med oss? Jag gissar att minst 10.000 skickar in ett genmäle men som ej tas med då det inte är intressant nog.

  Gillad av 1 person

 • Gringo

  De är lätt att glömma att det är vi svenskar som för betala priset med vår frihet.

  Gillad av 1 person

 • G Nordström

  Personer utan förstånd har ingen erfarenhet då blir det sånt skrivande för att kunna få bidrag.

  Gillad av 1 person

 • Bigman

  Ta bara Detroit, en metropol utan like. Förfallet, smutsigt och fullt av invandrare m.fl som lever på bidrag från hela USA.
  De flesta stora städer i USA är nedlusade med slum, brottslighet och arbetslöshet. Landet är en ögonsten för dem som vill ha mer invandring.
  Personligen har jag besökt några och det vill jag inte göra om.

  Trots det så är det landet där problematiken med invandring syns mest.
  Man kan säga att det är en vision av hur Sveriges städer kommer att se ut.
  Turistmålen är välskötta och rena, men bakom hörnet bör du inte gå ensam, om livet är dig kärt.

  De naiva och blinda vill inte veta vad som händer. I de utsatta områden som Sverige stoltserar med märks problemen, men det mesta döljs med andra hyresgästers pengar.

  Herr Kadhammar lever inte i Rinkeby eller Tensta trots sin fäbless för mångkultur. Så är det med alla som uttrycker sin förundran över undret med invandringen!

  De kan drastiskt öka sin trovärdighet om de säljer villor och fritidshus och flyttar till de områden de säger sig beundra.

  Gillad av 1 person

 • Moberg

  Det är klart att då man ser en invandrare arbetar så blir då åtminstone jag nöjd, även om det är mestadels enkla arbeten.
  Då jag läser om vad sektens medlemmar ställer till med, eller tiggarna parkerar sina bilar på privat mark, skitar ner och förstör då blir jag naturligtvis fly förbannad.
  I första hand på de som är orsaken till vad som sker, våra bortskämda politiker som tänker på partiet, sig själva men glömmer vad illa de gör vårt land.
  Journalister som Kadhammar, låter ej svenskt, kan vi lika gärna vara utan han skriver det styrande politiker vill och det är skrämmande att han inte skriver vad Riksdag och Regering borde göra, alltså styra landet mot framgång för oss som varit med längst på bygget.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Hela Sverige håller på att bli ett enda ”shithole” med Aftonhoran som det största slaskhålet.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: