47 miljarder i internationellt bistånd med ett underskott i budgeten på 67 miljarder

INSÄNDARE, till Agneta Nordberg, hjärnfonden. Fick ett brev från dig via Hjärnfonden där ni också liksom så många andra organisationer tigger pengar till er verksamhet. Sådana här brev dyker upp med jämna mellanrum från t ex Rädda barnen, Röda korset, Läkare utan gränser, Läkare med begränsningar, Halta och lyttas riksförening, Synskadade utan mörkerseende, Dom amputerades riksorganisation, Vi med halv hjärna, Vi utan hjärna (företrädesvis politiker), Snickare med tummen mitt i handen, Taxichaufförer utan hastighetsuppfattning (företrädesvis komna från Gasapåremsan) osv osv….

Steget Efter

Själv är jag medlem i föreningen Einsteins vänner som dock inte har något med vetenskapsmannen Einstein att göra utan vi som är med där har blivit av med en testikel. Detta hände mig 1989 då jag fick testikelcancer. Det finns dom som har det värre. Har en bekant som fick operera bort båda testiklarna och men han får inte vara med i vår förening utan han får hålla till hos Keinsteins vänner.

Så har ni på Karolinska Institutet där du ju är professor och överläkare i geriatrik några spänn över så tar vi gärna emot bidrag stort som smått.

I inlägget här så kan du läsa att det finns hur mycket pengar som helst när det gäller att stötta andra länder med bistånd av allehanda slag.

För att inte tala om hur mycket pengar det finns när det gäller att ta emot s k flyktingar och annat löst patrask som söker sig hit från världens alla hörn och kanter.

Därför så föreslår jag att ni på Hjärnfonden vänder er till SIDA och ber om bidrag.

Ni kan även vända er till H.K.H Kronprinsessan Victoria som ni har en bild på i ert brev och där ni skriver att hon är beskyddare av Hjärnfonden.

Inte för jag vet hur hon och vad hon beskyddar er mot men jag vet att både hennes farsa och morsa är stadda vid god kassa så dom kan gott ge er lite av sitt överflöd.

Själv har jag inga möjligheter att hjälpa er på annat sätt än att upplysa er om att det inte är lönt att slösa porto på mig så har ni i varje fall sparat dom pengarna.

Ovanstående rader kanske får dig att tro att jag lider av någon annan hjärnskada än Alzheimer men mig veterligen så gör jag inte det men det finns säkerligen andra som är av en annan uppfattning.

Sandor Herold, Malmö

16 thoughts on “47 miljarder i internationellt bistånd med ett underskott i budgeten på 67 miljarder

 1. När det gäller hjälporganisationer ger jag inte ut en spänn till,
  har dom råd att hålla sig med arvoderade ledarskikt med
  miljonlöner och enorma kostnader i reklam avgifter så ska
  inte jag hjälpa dem.
  Det syns också att det är en lukrativ bransch, eftersom här
  tillkommer nya likt svampar ur jorden!

 2. Sandor träffar precis 10 poäng på måltavlan.

  Men framför allt ska alla dessa otaliga ”välgörenhetsorganisationer” gå först till sina välavlönade ”ledare”, dessa har säkert råd att skänka både en och två månadslöner – eller mer! – till välgörenhet, varje år.

  Nä, en enda organisation bakom alla dessa 90000-konton, tack.
  Och tydligare redogörelse om vilken andel av donationerna verkligen går till de behövande. Hur många som jobbar ideellt, hur många får arvoden / löner.

  F.ö. tycker jag att de borde gå ihop så att man skulle spara flera miljoner på att inte behöva betala skyhöga arvoden o löner, för så många. Det ska helst inte alls existera någon välgörenhetsindustri i det här landet.

  ”Blågula korset” ska lyftas fram som en äkta ideell organisation, i alla sammanhang. Där har vi äntligen en tydlig och förträfflig organisation, ett fint exempel för andra.

  https://www.blagulakorset.se/

 3. Den organisationen som Katerina Janoch tar upp på sin blogg heter blå-gula korset och en kvinna som heter Eva Donell är iniativtagare till denna organisation och insamlade medel går oavkortat till uteliggare och andra hemlösa, fattigpensionärer, resurssvaga barnfamiljer m m.

 4. Sandor, alltid lika bitsk. Vi har råd med en ordentlig invandring och Sverige har aldrig varit tryggare eller rikare. De som påstår det ljuger eller hänvisar till falsk statistik.

  Ta bort Sveriges gränser. Låt alla som vill stanna. Kör ut alla hotfulla rasister.

  • Du måste leva mitt ute i ödemarken Backman.Har du enbart tillgång till Stats-TV o. deras Propaganda-radio ??
   Och är dessa kanske din enda nyhetskälla ? 😉 🙂

 5. Vad sura tonlägen man möts av när man kontaktar tiggarförbunden; och önskar att bli struken ur deras adresslistor. – Det är nästan lika skönt varje ggn. ..

 6. På sidan 109 text TV.
  Svenskarnas biståndsvilja består.
  I år vill svenskarna fortsätta ge lika mycket bistånd till andra länder som i fjol.
  Svenskarnas tro på Sidas bistånd gör nyttat berör sig om 61,5% .
  Vi fattig pensionärer och coola 40åringar gillar detta.

 7. Kännetecknande för många av de så kallade ”ideella föreningarna” (kanske borde kallas ”ideella föroreningar” i Sandors anda?) är att de är väldigt rundhänta med ersättningen för sina så kallade ledare. Jag kommer ihåg då Vet Bästerberg var füh…, f’låt ordförande för Röda halvm…, f’låt Röda korset och hade trekvarts miljon i arvode förutom nästan lika stort arvode från Internationella Röda korset. På kritiken svarade Röda korset att det var nödvändigt med dessa nivåer på arvoden för att få tag i kompetent personal. Röda kmer…, f’låt Röda korset måste ha varit totalt inkompetent i början då varken Henry Dunant, Gustave Moynier, Louis Appia, Théodor Maunior och Guillaume-Henri Dufour uppbar något arvode. Det måste ha varit ren tur att det överlevde och dessutom fungerade.

 8. Vi har gett mycket till olika insamlingar. Men nu när vi kommit på att vi betalat människosmugglare via Läkare utan gränser och skickat pengar till Bengt Westerbergs skyhöga lön har vi stoppat allt. Katerina Janouch hade dock ett bra förslag på de som hjälper svenska obs. svenska hemlösa men vi minns inte vad de heter.

 9. Jo speciellt nu inför Julen dyker det dagligen upp vänliga brev,från många av de organisationer du nämner. Därtill kommer med jämna mellanrum erbjudande från ”Postkodlotteriet” o. likn. För att inte tala om alla erbjudande jag får via min Dator. Här skänker man bort Miljoner,Bilar och annat av behov,dagligen. Bara trycka på ”ja” och vips kommer gåvorna som på Posten.På köpet får du en prenumeration av en afrikansk tidning för endast 720:-/mån.
  Stenbock tvingas bära ner kassar fulla med papper till soprummet,minst en gång i veckan…

 10. Tack Sandor! Samma brev får vi alla lite äldre, jag gjorde ett misstag då läkare utan gränser i sin tidiga barndom bad mig om hjälp och gav ett engångsbidrag innehållande några nollor.
  Det fick jag lida för länge varje vecka ville de ha mer pengar, vilket besannar ordspråket ”mycket vill ha mer!”

Kommentera