14 muslimer dömda för terrorattacken mot Charlie Hebdo

ISLAM. Totalt fjorton personer har dömts för inblandning i terrordåden i Frankrike i januari 2015, mot satirtidningen Charlie Hebdo och en judisk livsmedelsbutik i januari 2015, rapporterar Sky News. De människor som idag dömts har alla funnits skyldiga till att hjälpa till med att ordna, finansiera och stödja terroristattackerna. Straffen blev från 4 år till livstids fängelse.

Cherif Kouachi, vänster, och hans bror Said Kouachi, höger, utförde attacken och skötsihjäl av polisen.

Elva av de dömda befann sig i domstolen i Paris när domarna avkunnades. De övriga tre är på fri fot. De antas ha tagit sig till Syrien kort tid efter attacken. Två av dem misstänks ha dödats i samband med bombattacker mot terrorgrueppen IS.

De 14 åtalade anklagas för att ha hjälpt de tre som utförde attackerna. Bland annat handlar det om vapenleveranser och medlemskap i och finansiering av en terrorgrupp.

Totalt sjutton människor dödades i dåden i januari 2015. Dåden var bland de första av en rad extremistattacker i Europa.

Hayat Boumediene, tidigare partner till Amedy Coulibaly som bland annat dödade fyra människor i en judisk livsmedelsbutik i Paris 2015, dömdes för inblandning i flera terrorbrott. Boumedienne befinner sig på flykt från fransk polis. Sedan länge har en internationell arresteringsorder utfärdats på henne. Hon antas ha anslutit sig till terrorgruppen Islamiska staten i Syrien.

Under eftermiddagen meddelas domarna mot totalt 14 personer som kopplas till attacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo och en judisk livsmedelsbutik i januari 2015.

– Pettersson är förvånad över att inte fler “högerextremister” tar till vapen mot islam och myndigheter efter deras uppträdande och politik…

TIDIGARE 2020-09-02. Rättegången om det islamistiska terrordådet mot Charlie Hebdo inleds…

ISLAM. Idag inleds rättegången mot de 14 personer som anklagas för medhjälp till de blodiga terrordåden mot satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris den 7 januari 2015 och mot en judisk matbutik den 9 januari 2015 då sammanlagt 15 personer mördades. Vid polisens insats dödades även de tre gärningsmännen.

De som nu ställs inför rätta anklagas för medhjälp. Det handlar bland annat om vapenleveranser och om finansiering av terrorgrupp. Flera personer kommer att prövas i sin frånvaro. De reste till IS-kontrollerade områden i Syrien eller Irak strax före attackerna och det är oklart om de är vid liv.

Den franska satirtidningen Charlie Hebdo är särskilt känd för sina provokativa teckningar och sekulära, antireligiösa hållning. Måltavlorna är ofta religiösa ledare och företeelser samt politiker och andra offentliga personer. Charlie Hebdo har gjort mängder av karikatyrer på Jesus, judar, politiker osv. men det är bara ett gäng som reagerar med våld och de kallar sig av någon anledning fredens religion.

Om Charlie Hebdo på bloggen…

-Pettersson undrar hur de avarter är skapta som kan mörda för detta? Det är samma ideologi som samarbetar med socialdemokraterna och får skattebidrag i Sverige...

Dagen till ära publicerar vi för minst tionde gången Muhammedkarikatyrerna från 2005 som svenska medier fortfarande är för fega för att publicera och som år 2006 socialdemokraterna upphävde yttrandefriheten för i Sverige.

KOM IHÅG: Islam är ingen religion – det är en dödskult

1 / 12

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “14 muslimer dömda för terrorattacken mot Charlie Hebdo

  1. Hayat Boumediene misstänker man befinner sig i Syrien !!
    Har de undersökt så inte hon också tillhör de islamska parasitextrema,som lyfter bidrag,allt inkl….i Abzurdistan ??
    Finns väl inget så Islamvänligt land i Frankrikes närhet,som Abzurdien där sådant pack tages emot,med öppna armar.

KommenteraAvbryt svar