Dramatisk ökning av katalysatorstölder i Stockholm


BROTTSLIGHET. Polisen I Stockholm varnar för en ny stöldvåg. Den senaste tiden har många katalysatorstölder ägt rum i länet.

En katalysator

Polisen har tagit del av videomaterial från en stöld där tre personer stjäl katalysatorn på bara 30 sekunder.

”En person agerar förare och väntar i bilen medan de två andra genomför stölden. Den ena personen hissar upp bilen med en domkraft så att den andra kan komma åt under bilen och rycka loss bildelen. Bilen hissas snabbt ner med domkraften och de två männen sätter sig i bilen och kör iväg”, skriver polisen på sin hemsida.

Nu vill polisen uppmärksamma allmänheten. Den som ser ett pågående brott ska ringa 112. Övriga observationer lämnas till 114 14.

– Pettersson säger att det kostar med öppna obevakade gränser. Katalysatorer och partikelfilter är rena guldgruvorna för metalltjuvar och de brukar komma från sydöstra Europa och kallas zigenare och EU-migranter men andra sorter förekommer kanske…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Dramatisk ökning av katalysatorstölder i Stockholm

 • SVENSK

  Katalysatorn är inget man ”rycker” loss! Den sitter med 2-3 kraftiga bultar (som dessutom ofta är fastrostade) både baktill och framtill! Så endera skruvar mn loss bultarna eller skär loss dem med en mini-skärbrännare. Snabbast är troligen att med lämplig utrustning kapa avgasröret framför och bakom katalysatorn! Jag har reparerat och helrenoverat ca ett tiotal bilar hittills.

  Gilla

 • Pålsjö

  Och det är inte bara katalysatorer som stjäls:

  Över en mil kopparkabel stulen vid järnvägen – på fem månader! Nära 1,5 mil kopparkabel har sedan i somras stulits från järnvägen i nordvästra Skåne:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/14-kilometer-kopparkabel-stulen-vid-jarnvagen-pa-fem-manader

  Numera stjäls för övrigt all slags metall med värde, från hela statyer till gravurnor och kyrktak. Även stuprännor och staket stjäls. Natten till den 1 december kl.3.30, stals t.ex. 10 meter stuprör av koppar från en villa i Helsingborg. De boende vaknade av oljudet när stuprören slets ned, och hann bara skymta en man som försvann i mörkret med en av stuprännorna över axeln.

  Tretton smidesstaket stals tidigare från hovmarskalksvillan nedanför Sofiero slott, samtliga sektioner staket som omgav den pampiga villan försvann, vilket Pettersson då skrev om under rubriken: ”Staketstöld vid Sofiero slott i Helsingborg”:
  https://petterssonsblogg.se/2018/03/30/staketstold-vid-sofiero-slott-i-helsingborg/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: