Stäng

Staketstöld vid Sofiero slott i Helsingborg

BROTTSLIGHET. Vid Sofiero slott utanför Helsingborg har ett staket ”försvunnit” endast grinden har lämnats kvar rapporterar HD.se. Tretton bitar av smidesstaket har stulits från hovmarskalksvillan av okända gärningsmän. 

– Pettersson vet inte vem som har stulit ett staket som borde vara lätt att identifiera och knappast går att använda i det skick det är så en ren spekulation är att staketet lastats på en bil och försvunnit söderut.

Apropå ingenting och som av en tillfällighet får detta mig att tänka på zigenarna som bygger palats för bidragspengar och brottslighet. 

De allra flesta av oss har sett ”hemma hos” reportage på SVT och andra PK-organ om hur eländigt och fattigt zigenarna har det, det stämmer säkert för många av dem, men andra har det litet annorlunda. Daily Mail  gjorde ett reportage om hur zigenarna bygger palats hemma för bidragspengar och andra oegentligheter. Även rumänska tidningar skriver om detta.  Dock inga svenska vad jag vet, trots att de lovar att de inte döljer något för oss.  

Nedan kan ni se en litet annorlunda bild av hur många romer lever, det är de som organiserar det som inte finns enligt PK, människohandel, organiserade tiggerier och stöldturnéer, storskaliga bedrägerier osv. Kanske lite fördelningspolitik skulle hjälpa – ziggisar emellan.

Varför ser man inga tiggare på dessa gator?

Intressant är att när man frågar invånarna hur de finansierar detta så svarar de nästan utan undantag att det är metallhandel. Märkligt nog verkar flera av de slottsliknande villorna ha fina metallstaket.

9 reaktioner på “Staketstöld vid Sofiero slott i Helsingborg

 1. Allemansrätten gäller även i städerna nu för tiden. De kanske är vänstern som har varit i farten eftersom dom vill ha öppna gränser. Man får titta varje morgon så att inte ytterdörren är borta. Nästa steg blir att vi ska öppna våra hem för hela världens befolkning.

 2. denna typ av trend är inget nytt under solen egentligen
  …på Gustaf II Adolfs tid va trenden den omvända, då
  rensades Europa på de mesta av värde och fraktades
  norrut…likadant under Adolfs tid, då samlade nassarna
  ihop de finaste som fanns för att pryda det 1000 åriga
  riket

 3. Kommer att göra sig fint utanför en av de villorna som betalats av hjärndöda svenskar i hopp om att de fattiga ska få det bättre.

 4. Här har det tydligen blivit en vinst längre fram, men inte för det svenska slottet. Kanske regeringen skall börja anordna gemensamma bussresor till den välmående rumänska orten. Tiggarresor för svenska fattigpensionärer. Om nu romerna på hemmaplan skulle acceptera svenska tiggare?

 5. Ja visst… Där passar ju gamla gjutjärnsstaketet som hand i handske. Då kan vi utgår från att de stulit en grind på annat håll !
  Detta måste vi erkänna är ett innovativt folkslag,som kan betydligt mer än orden Hej,Hej…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: