Trump förlorar mot USA:s högsta domstol


UTRIKES. USA:s högsta domstol har totalt nio domare. Sex av dem är konservativa, detta visar att den amerikanska konstitutionen fungerar trots svensk medias rapporter om att republikanska domare röstar med Trump.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

USA:s högsta domstol har beslutat att inte ta upp den stämningsansökan som lämnats in av Ken Paxton, republikansk justitieminister i Texas, i syfte att riva upp Joe Bidens valseger. Rättsprocessen har beskrivits som Donald Trumps sista livlina att försöka underkänna resultatet. “This is the big one”, twittrade han själv häromdagen om fallet.

I stämningen begärde Ken Paxton att Georgia, Wisconsin, Pennsylvania och Michigan inte får skicka elektorer till den slutliga omröstningen om presidentposten på måndag. Alla dessa delstater vanns av Biden och avgjorde valet till hans fördel.

Paxton framförde samma obevisade argument om valfusk som Donald Trumps juridiska team tidigare fått avslag på i lokala domstolar. Eftersom delstaten Texas stod bakom stämningen riktades den automatiskt till Högsta domstolen, den enda instans som hanterar dispyter mellan delstater.

I beslutet, som kom efter midnatt, svensk tid, skriver HD kort att stämningen inte får prövningstillstånd eftersom Texas saknar laglig rätt att ifrågasätta valresultatet i andra delstater:

“Texas har inte visat upp något juridiskt hållbart anspråk för hur andra delstater genomför sina val. Alla andra väntande stämningar avfärdas”.

Två domare, Samuel Alito och Clarence Thomas, båda tillsatta av George W Bush, reserverade sig mot beslutet och var redo att åtminstone låta Texas lägga fram sitt fall inför domstolen. De hade dock inte, uppger nyhetsbyrån AP, givit Paxton rätt i sak och beviljat kraven på att bannlysa de fyra delstaternas elektorer.

Sammanlagt finns 538 elektorsröster, för att bli president krävs 270 av dem. Det formella valet sker den 14 december när elektorerna träffas i sina respektive delstatshuvudstäder och väljer USA:s president. Presidenten tillträder sedan den 20 januari 2021.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Trump förlorar mot USA:s högsta domstol

 • G Nordström

  Synd om amerikanarna och övriga världen.
  Militären styrs av kapitalet som styr över allt annat så ett inbördeskrig skulle innebära att fotfolket gjorde myteri och vägrade lyda order.
  När folk inte förstår vad som framtidsplanen är så vänder man dövörat till.

  Gilla

 • Peppe

  Ja, jag vet vad jag använder biden till, i alla fall.

  Gilla

 • Klarsyn

  Högsta domstolen deltar tydligen i statskuppskonspirationen.
  Är ett inbördeskrig den enda räddningen för demokratin?

  Gilla

 • justering

  ”…Paxton framförde samma obevisade argument om valfusk som Donald Trumps juridiska team…”

  Nej, Paxton (och ytterligare 19 stater) protesterade emot att de 4 staterna hade ändrat vallagarna, i strid med konstititionen, och tillåtit poströstning som är välkänt förenat med både stora möjligheter till fusk och oordning i valproceduren. Poströstning i USA innebär bl.a. att ingen identifiering av väljana sker.

  Gilla

 • rune

  ”Alzheimer’s and dementia patients often speak the truth.”

  Gilla

 • Peter Skoglund

  En oerhört viktig och grundläggande sak, för att demokratin ska fungera fullt ut. Är att det finns medier som verkar på ett så opartiskt och granskande sätt, som det nu är möjligt. Tyvärr, så är väl inte det vad vi ser idag.

  Agendajournalistiken har fått ett alldeles för stort inflytande på valrörelser i de flesta demokratiska länder. Big-Tech företagen som styr över de stora sociala medier, som människor använder dagligdags. Har även tagit ”politisk ställning”, genom sina företag.

  Genom olika företagsbeslut, åtgärder och styrningar av algoritmer. Som direkt påverkar medieflödet och begränsar den öppna och fria debatten.

  Vilket innebär att granskningen på lika villkor uteblir, oberoende av vilken politisk åsikt man har. Demokratin rubbas då i sina viktiga grundpelare.

  Vad man kan konstatera så har ju republikanerna gjort ett mycket bra val i USA. Man har i dagsläget tagit 10 nya platser i representanthuset och demokraterna har förlorat 9.

  President Trump har fått 11 miljoner fler röster i detta val, jämfört med 2016. Så han har nått stora framgångar i USA, trots att han och republikanerna förlorade presidentposten.

  Vilket är rätt så imponerande. Då man betänker hur stor del av amerikansk media och Big Tech, som både har ”bedrivit kampanj” och tagit ställning för demokraterna i USA.

  Nu är det upp till bevis för demokraterna och den nya presidenten Joe Biden. Nu är det verkstad som gäller.

  Gilla

  • Rädd

   Så det amerikanska folket har blivit lurade att rösta på Biden?
   Hur är det i Sverige, är vi svenskar också lurade? Ta ex miljöpartister, har de blivit lurade att rösta fel? Jag tror inte det, de ömmar för invandring och miljön. Och jag som inte stöttar MP är jag lurad?

   Gilla

   • G Nordström

    Ingen blir lurad att rösta fel.
    Men att stoppa valsedlar i valkuvert och påstå att de kommer från röstande är bedrägeri.

    Gilla

 • Oskar

  Domarna är rädda ( hotade familjer etc.)
  Nu blir det inbördeskrig.
  Ekonomisk kollaps.
  USA slits i sär och vissa delstater frigör sig (Hawaii, Alaska).
  Vad som händer med Sverige törs man inte tänka på.

  Gilla

 • hllviken

  Högsta Domstolen vägrade att ta upp klagan. Det är verkligen inte detsamma som att Trump förlorat målet. Ingen fick framföra sin sak.

  Gilla

 • villervalle03

  Etablissemanget i USA ville ha en dement Biden istället för en oregerlig Trump, som hade egna idéer och förmåga att genomdriva dem. Därtill hade han egna pengar och var inte beroende av de globala oligarkernas mutor. Det var väntad egentligen, men hoppet är ju det sista som lämnar en.

  Gilla

 • Peter de Mander

  Ja nu får nog till och med en Trump anhängare som jag ge upp mot det korrumperade valsystemet i USA. Amerikanerna kommer att bli grymt besvikna på den nya administrationen. Jag säger inte Biden, för han är bara en marionett som kommer att kliva åt sidan om han ens svärs in…

  Gilla

 • Hajo

  Här är exempel på vad amerikanarna matas med för lögner om Trump och Biden.
  https://www.msn.com/en-us/news/
  De är Nästan värre än svensk avlopps-media.

  Någon sa att vänstern har härjat i US i flera månader, och slutade precis före valet.
  Ett rimligt skäl skulle kunna vara för att dölja allt som har dykt upp om hur korrupt familjen Biden är.

  Gilla

 • Hans Backlund

  Det här valet är och har varit en himla röra. mest beroende på att Trump inte kan erkänna sin förlust.

  Nu får ju amerikanerna veta vad dom har röstat på, t.ex. så kommer Biden att ta mark från dom vita, och ge den till negrer. Efter det, så finns det knappast någon chans att han skall vinna nästa val.

  Jag tycker att det är riktigt sjukt att en sån fjåne kunde vinna valet, när USA var på rätt väg. Möjligen så blir det inbördeskrig, brorsan tror det, men jag vill inte gå så långt.

  Gilla

  • Rädd

   Vad är det i sakfrågorna som skulle motivera ett inbördes krig, tycker du?

   Gilla

  • Sigge

   Så du tror att väljarna inte visste att demonkraterna vill införa socialism och konfiskera privat ägande? Det vet de flesta och det är därför helt omöjligt att Bidén kunnat få majoriteten av rösterna. Frågan är bara om demonkrater och dess herrar är demoner i mänsklig skepnad eller människor besatta av demoner.

   Gilla

  • G Nordström

   Bäste Hans det blir inte något nästa val för nu ska agenda 2030 implementeras och allt ägande fråntas människor. 30% av all mark ska förbjudas att vistas utom i forskningssyften.
   Jorden ska styras av FN som styrs av de oligarker som skapat monstret.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: