Sjubarnsfamilj förlorar sitt hem – granne klagade på barnens lek

INSÄNDARE. Till Andreas Schönström (S), kommunalråd i Malmö samt socialfallens skyddsängel

Här måste du gripa in, Andreas , och visa att du är värdig epitetet socialfallens skyddsängel. Snart blir denna stackars sjubarnsfamilj i Rosengård hemlösa och troligtvis är det här återigen fråga om en familj som en gång flytt för sina liv från sitt forna hemland. Det står i artikeln att dom bott i sin nuvarande lägenhet i tio år så dom har ju varit här i Sverige ett tag och när dom kom hit så var dom säkert inte nio personer i familjen.

Att familjen idag består av sju barn är ju också ett bevis på deras omänskliga situation för naturligtvis så är det den bristfälliga integrationen i Sverige som är skuld till att man inte har ett arbete att gå till och vad skall man då göra för att få tiden att gå annat än att göka. Och resultatet av ett intensivt gökande brukar ju bli barn!

Du har ju tidigare ordnat fina lägenheter till behövande familjer av utländsk härkomst som t om har havsutsikt ute i Limhamns sjöstad, i folkmun Rosengård by the sea, men där är det kanske redan fullt med liknande familjer?

Andreas Schönström (S) Pressbild

Själv skulle jag gärna ta emot familjen i vårat hus för här är det gott om plats men eftersom jag misstänker att familjen kommer från en kultur där hundar anses som orena djur så går det tyvärr inte för vi har hund och även katter.

Nu vet jag inte om du har hund men har du inte det så tycker jag att du skulle kunna öppna upp ditt hem för familjen. Du bor ju själv i villa vad jag vet så där finns säkert plats om inte annat i varje fall tillfälligt tills du hittar något annat värdigt boende för familjen. Tänk nu bara på att enligt tidningen Hem och Ohyra så bör familjen ha minst en sexrummare.

Eftersom du och ditt parti är på väg att införa en ny boende policy i Malmö som går ut på att 10 % av nybyggda hyreslägenheter ska vikas för bostadslösa som troligtvis uppbär försörjningsstöd i någon grad och ytterligare 10 % för personer i Boplats Syds kö som saknar en lön och får bidrag till sin försörjning så kommer nog denna familj inte att behöva bo så länge hos dig.

F ö så tycker jag att andelen boende som inte själva kan betala hyran fullt i ut nyproducerade hyreslägenheter i framtiden inte borde begränsas till 20 %.

Ni borde gå ut med en reklamdrive i hela landet där ni klart redogör hur attraktivt Malmö är för dom som varken vill eller kan stå för sin egen försörjning.

”Lever du på försörjningsstöd och tycker du att normen är för låg? Kom till oss i Malmö, här kan du med lite tur få gratisboende i lägenhet med havsutsikt med hyran upp till 16 200 kr betald. Det enda motprestation vi kräver är att du i nästa val röstar på oss Socialdemokrater, partiet som står för rättvisa, solidaritet, jämlikhet och alla människors lika värde. Detta gäller givetvis i första hand människor av icke svensk härkomst”.

För resten, varför begränsa denna reklamdrive enbart till Sverige? Tänk vilken marknad det finns för detta i t ex MENA – länderna. Du kan garanterat vara kommunalråd livet ut Andreas så kör hårt!

Sandor Herold, invandrare som blev utan bidrag

Hem & Hyra

13 thoughts on “Sjubarnsfamilj förlorar sitt hem – granne klagade på barnens lek

 1. Tack Sandor . Ett ljus i vintermörkret att läsa dina bitska alster . Beträffande gökandet du nämnde i texten passar den kommentaren mycket bra . 7 avkommor och de försörjs inte av föräldrarna ? Likheten med göken är slående ! Mvh Sjöström

 2. Sandor Herold sanningssarkasmens mästare! Utan att vara motbjudande elak ger han de styrande ett fyrverkeri av näpst och rättarting.

 3. Fast den sista meningen Sandor håller jag inte med dig,
  För som sosse och hycklare som dom brukar va, så har
  han säkert ordnat det för sig så att han kan gå i pension
  före femtio fyllda, och leva gott på det livet ut.
  Säkert med ett fett avgångsvederlag med.

  Det är det som sossar menar med Solidaritet, Solidaritet
  med sig själva!

 4. Jag tycker det är bra med alla dessa miljöpartister som öppnar sina hem för migranterna. Heder åt dem, de lever lika som de lär.

Kommentera