Regeringen vill göra föräldrabalken mer könsneutral – mor och far ska bort

GENUSTRAMS. Lagstiftningen om föräldraskap är inte anpassad till verkligheten. Det anser regeringen, som nu drar igång en utredning som ska göra föräldrabalken könsneutral. Bland annat ska man titta på möjligheten att adoptera efter en separation samt om det krävs nya åtgärder för att göra livet lättare för familjer med fler än två föräldrar, rapporterar SVT.

– Lagen har lappats och lagats på olika sätt, men vi behöver en lagstiftning som är anpassad till verkligheten. I dag kan familjer se ut på olika sätt och barn kan tillkomma på olika sätt, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) till SVT Nyheter.

Detta ska utredaren bland annat titta på:

 • Språket i lagstiftningen (”Det kan exempelvis stå mor och far utan att det fyller någon funktion”, säger Åsa Lindhagen)
 • Möjligheten att adoptera varandras barn efter en separation
 • Huruvida det är för enkelt att häva ett föräldraskap

Enligt Åsa Lindhagen (MP) finns det i dag flera problem som regnbågsfamiljer kan stöta på. – Bland annat handlar det om familjer där fler än två vuxna tar ett föräldraansvar. Sker det exempelvis en separation har barnet ingen juridisk rätt att ha en fortsatt relation med en person som ur barnets perspektiv är en mamma eller pappa. Det är en fråga som utredarna ska titta på.

Åsa Lindhagen (MP) har två barn med en kvinna som hon separerat från. – Jag fick närståendeadoptera det barn som jag inte hade burit och det är förstås en väldigt märklig situation att adoptera sitt eget barn. Jag kunde också känna en stor oro innan adoptionen var klar eftersom jag inte hade någon juridisk rätt.

-Pettersson har lite svårt att hänga med. “Barn som jag inte burit och adoptera sitt eget barn”. Jag tror att dessa moderna familjer skapar fler problem än de löser…

Jag tror det fostrades bättre barn med mor ror, far är rar och negern ren och fin….

24 thoughts on “Regeringen vill göra föräldrabalken mer könsneutral – mor och far ska bort

  • Det är det som är det sjuka med alla dessa minoriteter som måste ha konstiga lagstiftningar över något som de själv skapar.
   Ingen sätter ner foten och säger stopp nu är det färdigt med allt skit ni hittar på.

 1. Visst, och barnen kan lånas ut över en helg till nån granne eller till nån vän, för lite mys.

  SVERIGE ÄR FAN SINNESSJUKT !!!

  Annie Lööf ( Centerpartiet ) är tyst.

  Den som är tyst, är tyst delaktig på dessa skräps sinnessjuka övergrepp ( pedofili ) på barn. 😡

  Vem röstar på Centerpartiet…är det barn”älskare” ?

 2. Vanvett! De få som lever på ett annorlunda sätt får väl stå ut med att majoriteten lever som mammor och pappor. Dessutom behövs det en mamma och en pappa för att det ska bli barn. Tänk att minoriteter får sådan makt! De får klara sina identitetskriser utan att blanda i hela befolkningen! Jisses!

 3. Jag tycker personligen att detta är bra. Jag hoppas att utredningen redovisar betänkandet i god tid före nästa riksdagsval så att regeringen hinner lägga en proposition före sommaruppehållet 2022 så att väljarna får klart för sig vilka partier som saknar verklighetsuppfattning.

 4. Det är ju regeringen som inte är anpassad till verkligheten. Biologi är enkelt. För att få barn krävs en man o en kvinna. Två män eller två kvinnor kan inte o ska inte få barn. Det är inte naturens mening och därmed inte naturligt.
  Det här förbannade genustramset förgiftar hela samhället. Vi måste tillbaka till verkligheten

 5. Herredjävlar sådant trams….
  “Om barnet kommit till genom fler än två föräldrar”… Är det barn som tillkommit när mamman sprungit runt o. vänstrat ??
  Eller är det de barn i Fjollträsket,som föds efter deras moderna sexgropar ?
  Instämmer åter med Pettersson.
  MOR är rar,FAR är far och Zigenare skall skickas hem !! Om Niggern är ren eller ej,för Stenbock skit samma….

   • Tack Nordström,ändock nån jag med mina rader kan pigga upp,i det grå mörka December-vädret…
    Har du tänk på,att om c:a 16 dagar går det åter mot ljusare tider !! 😉

 6. Sverige har fullt med problem Våld som eskalerar Corona verkar vara snart utom kontroll arbetslöshet som skenar mm då kommer man med sånt här trams.. Måtte detta sjuka parti åka i valet och helst före ta med C och L i samma veva

 7. Dom har det inte lätt dagens barn.Kärnfamiljen ska helst upphöra att existera för “så ser det inte ut numera “.Dom stackars ungarna blir uppfostrade att det inte finns några kön.Vad ska dom kalla Mormor och Morfar ,Farmor och Farfar för när man har flera stycken att välja på.Farfar är dessutom transvetit så ena dagen är han Farfar och nästa Farmor.Tack och lov att mina barn är vuxna och lever i kärnfamiljer och har sluppit allt detta genustrams.Mina barnbarn likaså.

 8. När jag ser den lille negerpojken i badkaret så kan jag inte utan måste berätta om då John, en av mina mekaniker frågade “boss varför är jag brun och du vit?” “Ja du i begynnelsen var vi alla bruna då herren ordnade en liten renhetskälla där vi skulle kunna göra oss vita. De mest framåt människorna kom först till källan och blev alla vita men vattnet blev påverkat så de som kom senare blev inte så rena plus att vattnet försvann mer och mer.
  De som kom sist stod i det lilla vatten som fanns kvar och doppade handflatorna i vattnet men kunde inte tvätta sig så de fick ha originalfärgen kvar.”
  John vände upp handflatorna och sa med ett skratt “Du boss det är sant titta på mina händer de är vita.”

 9. Det är föräldraskapet som inte är förenlig med mänsklig verklighet, däggdjur varav vi är en del har två kön kvinna och man.
  Det är den moderna människan som inte vill inse detta utan med teknikens hjälp vill göra som de vill likt bortskämda ungar.
  Vissa moderna kvinnor ser helst att vi blir hermafroditer så att de efter eget tycke kan bli med barn. Nu går inte det utan tekniken måste bli en del av akten, men mannen måste vara med om endast som spermiegivare icke leverantör.
  Allt enligt ordningen i det nya landet Anarkien.

Kommentera