30-talets ”Lügenpresse” blir SD:s mediestrategi


MEDIA. Det går en röd tråd från Hitlers tal på 30-talet om ”Lügenpresse” över Trumps ständiga malande om ”fake news” till Sverigedemokraternas mediestrategi i dag. Om vi inte ser upp kan de ”i sinom tid” ha tagit kontroll över svenska medier, skriver Arbetets ledarskribent, Peter Franke.

Den nya konservativa sajten Bulletin ledd av tidigare SvD-skribenterna Paulina Neuding och Thomas Gür har rekryterat Ivar Arpi från sammma tidning, Per Gudmundsson från KD och Alice Teodorescu från M, förre Folkpartiledaren Lars Leijonborg som krönikör med flera.

-Pettersson säger att det är intressant att den LO-ägda tidningen Arbetet vet vad ”Bullentin” ska innehålla innan det skrivits ett ord och att konservativa välsedda skribenter jämförs med nazister och Sverigedemokrater.

Peter Franke är duktig, han får med 30-talet, Hitler, Sverigedemokraterna och Donald Trump i första meningen. Hoppas LO:s medlemmar är nöjda med att betala c:a 120 miljoner kronor om året för detta.

Tino Sanandaji skriver på Facebook

”LO-tidningen Arbetet räddar än en gång Sverige från undergång genom att likställa Paulina Neuding med Adolf Hitler, och varna för risken att att Bulletin leder till 1930-talets återgång. 

Arbetet ingår i LO:s Mediehus, som förra året hade en budget på 121 miljoner kr för kloka texter LO-medlemmar kan vara stolta över. De varnas de att apokalypsens riddare Paulina Neuding, Thomas Gür, Ivar Arpi, Per Gudmundsson och Alice Teodorescu är på väg att hjälpa SD ta ”kontroll över Sverige” genom  
Detaljerna är oklara, men inkluderar floskel-torrents om ”regimens lydiga propagandakanaler”, mobilisering av högerkrafterna, Lügenpresse, järnrörsskandalen, högerextrema, Ungern, Polen, Trump och Hitler.

Utöver logikfri konspiratorisk brunmålning förklarar Arbetet också vikten av pressetiska regler, att aldrig ifrågasätta public service, samt vikten av ”oberoende medier”, tex. som nystartade Bulletin som LO obehärskat rasar mot.

Trots allt, hur ska lilla LO och deras 121 miljoner kr stå emot Paulina ”adolf” Neuding? Kvalitetstexter som Arbetets visar varför det inte behövs nya medier, Sverige har redan en fantastisk medieklimat som bara Hitler skulle ifrågasätta”.

Tino Sanandaji

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “30-talets ”Lügenpresse” blir SD:s mediestrategi

 • ossie

  En kommunist som är sig lik. Heja Pravda !

  Gilla

 • Fjodor

  Tidningen Arbetets förebild är väl tidningen Pravda. (Pravda = sanning, på ryska). Tidningen är mest känd för att ljuga om hur förträffligt Sovjetunionen var och hur hemska det var i väst-europa och USA. Ungeför som dagens svenska tidningar som mest skriver om hur förträfflig regering vi har och hur oppositionen är hemska nazister, rasister och andra -ister.

  Gilla

 • Tony

  Men dom största Hitlerbeundrarna Sossepartiet, det
  missade denne enögde skribent??
  Det var inte SD som samarbetade, och var rådgivare
  till Hitler, dom var inte ens födda vid den tiden, det är
  en sorglig attityd som sådana som han visar upp, dom
  har inget konkret att komma med för att slänga skit på SD
  mer än att plocka fram typen Hitler.
  Sopa rent framför egen dörr först, innan ni ljuger ihop
  historier om andra!

  Gilla

 • Argus

  Rätt intressant att svenska Pravda skriver om ”Lügenpresse”.

  Gilla

 • Cinna

  När Afs stod på en allmänning utanför en skola kom en rabiat lärare/rektor ut och skrek att de var rasist-nazister.
  Afs-killen frågade vänligt om hon läst deras partiprogram.
  ”Nej!” Skrek kvinnan. ”Det kan vara farligt!”

  ”Men, sa Afs-killen, ”om du inte läst, hur vet du då?”

  Allt ovan finns på Youtube: Afs skolbesök.

  Poäng: Det är många på vä-sidan som klistrar på etiketter för att skrämma vanligt folk från att läsa och skaffa sig en egen världsbild.

  Gilla

 • Moberg

  Om nu pressen är rädda för att de förlorar sin maktställning så får de väl ändra inställning till vilket land vi skall ha i framtiden.
  Det gör de bäst om de blir ärligare och inte gör allt för att förhärliga de invandrare som missköter sig samt att de kommer ihåg att nationen Sverige byggdes av svenskar genuina eller invandrade.
  Förr var vi mycket mer försiktiga till vilka vi gav medborgarskap, nu är det bråttom att få in många snabbt för deras röster vid valet är viktiga för ex. vis sossarna.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Jag minns Franke från Värmlands Folkblad , även kallad Lillpravda . Fick säga upp prenumerationen efter en tid med Franke och några samtal via brev och telefon . Mvh Sjöström

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: