68 svenska tidningar får 581 miljoner extra

MEDIA. Mediestödsnämnden har beslutat att 68 svenska tidningar ska få del av 581 miljoner kronor i redaktionsstöd, som är en del av presstödet, enligt ett pressmeddelande. Av dem har Borlänge Tidning, Jönköpings-Posten och TTELA fått driftsstöd för första gången. Anledningen är att andelen hushåll som prenumererar inom tidningarnas respektive täckningsområden har sjunkit till under gränsen för stödet på 30 procent.

Driftsstödet är i år 37 miljoner kronor lägre än driftsstödet för 2020.

Foto av brotiN biswaS Pexels.com

Se hela listan av tidningar som fått redaktionsstöd

Samhällsnytt får 1,2 miljoner kronor, Exakt24 920.000 kronor och Swebbtv 350.000 kronor, samt pappersstidningen Nya Tider som får 1,3 miljoner.

Observera att detta stöd läggs uppepå andra stöd som driftstöd, stöd för lokal journalistik, innovations och utvecklingsstöd, distributionsstöd, tillfälligt stöd grund av covid-19 och det nu beviljade redaktionsstödet.

-Pettersson har varken sökt eller fått något stöd, tvärtom, jag får besöka rätten ibland och betala skadestånd och böter men jag undrar hur medier som kallar sig fria och oberoende kan ta emot stöd av den makt de ska granska?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “68 svenska tidningar får 581 miljoner extra

 1. Ynkligt av dessa medier att ta emot bidrag. Deras objektivitet och neutralitet hos dessa alster kommer fortsättningsvis att framhäva saknaden av ryggrad som bytts ut mot en sena som arc… hänger i.

 2. Läser inte Fake News media. Sagt upp prenumerationer. AV HÄLSOSKÄL! Alla vinklingar, mörkningar, ”uppfostrande ledar-artiklar” gör mig rasande och i längden riskerar hjärtsnörp eller liknande. De annonsörer dessa tidningar har väljer jag att ALDRIG köpa hos, då de stöttar en diktatur.

  Jag får mina nyheter från grannländernas media, som är mer insatta och är sannare. Svenska alternativmedia är också bra. SwebbTV, Exakt24 och liknande är intressantare än Public Service. Och nu tappar Public Service det mesta av sport också. Med teknik är det ju inga problem att titta på utländsk TV.

 3. Mediestödsnämnden borde läggas ner. Inte en krona från staten till medier som inte klarar sig själva. Ta även bort skattefinansieringen av svt och sr på 8,5 miljarder. Inte en krona

 4. Borlänge Tidning kanske skulle börja ge ut sin tidning på somaliska och få några läsare, i den mån de har fått lära sig läsa, men då måste nyheterna komma från det kära hemlandet.
  Sverige är för de flesta från Afrikas horn endast en födkrok.
  Ingen tidning skall ha ett öre i bidrag.
  Anarkien ett förbannat bidragsland.

 5. Varför inte döpa den Svenska median till STATSMEDIA, dom
  springer ju ändå regimens ärenden, Den fria kritiska Median
  får nog inte ta del av detta, kritiska åsikter vill inte regimen
  ta del av, precis som att det är bara okunskapen som får ha
  åsikter om klimatet, inte den del som begriper något om det!

  Så fungerar en enpartistat, så varför inte samtidigt slå ihop
  S MP C till ett parti, INVANDRARPARTIET??

 6. (Djupa)Statens propaganda&lögner ska påtvingas folket till vilket pris som helst,kosta vad det kosta vill.

Kommentera