Taxibolag uppsagt, mängder med resenärer drabbade

SKATTER. Uppemot 500 resenärer, bland andra 200 skolbarn, drabbades på torsdagsmorgonen av att Region Sörmland på onsdagen sa upp avtalet med AB Trendtaxi, som kört serviceresor på uppdrag av Regionen. Region Sörmland hävde avtalet för serviceresor efter att Trendtaxi kört skolbarn, sjuka och gamla i nästan ett halvår utan tillstånd.


Hanna Bergström, verksamhetschef på Serviceresor i Region Sörmland, säger att man inte kan upprätthålla full trafik, men att man arbetar med att lösa det.

– Pettersson läser i Södermanlands Nyheter (betalvägg) om AB Trendtaxi och ser att Transportstyrelsen återkallat trafiktillståndet för att bolagets vd förklarats olämplig efter att ha dömts för brott samt att köruppgifter från c:a 30 taxibilars taxametrar saknas.

AB Trendtaxis verkställande direktör och ägare heter Suad Niami och företaget äger 173 fordon.

Med 60 miljoner i redovisat vinst de senaste tre åren luktar det om något. Sådana pengar går inte att tjäna i taxibranschen med normala villkor. Jag misstänker att Suad Niami utnyttjar svenska myndigheter vilket knappast är olagligt och har sina chaufförer anställda med subventioner som nystartjobb och annat. Det i sin tur slår ut ärliga företag. Dessutom tillkommer inkomster från 30 bilar som inte registrerats, vilket är olagligt och de syns inte i papperen.

Trendtaxi bokslut

Det har gått bra för Suad Niami, han är 36 år, bor i ett ensligt beläget hus på 300 kvadratmeter utanför Örebro med sin fru 33 år, han äger en svart Land Rover Range Rover Sport 3.0 SdV6 och en svart Mercedes-Benz CLS 350 d Shooting Brake 4MATIC. Båda bilarna är betalda.

Herr Niami äger och är inblandad i följande företag

 • AB Trendtaxi, Verkställande direktör, Styrelseledamot, 100 procent ägande
 • Din Taxi i Örebro AB, Verkställande direktör, Styrelseledamot
 • AB Trend Taxi i Södermanland, Verkställande direktör, Styrelseledamot
 • Leleli fastigheter AB, Styrelseledamot
 • Nettcab AB, Styrelseledamot
 • Dedia Holding AB, Verkställande direktör, Styrelseledamot, 100 procent ägande

Arbetsförmedlingen har en budget på c:a 70 miljarder och av dem går c:a 25 miljarder till subventionerade arbeten och runt dem samlas en del som flugor runt en sockerbit…

Huvudansvaret för detta har dom som gör det möjligt.

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Taxibolag uppsagt, mängder med resenärer drabbade

 1. Fanns det inte ett obskyrt bolag inom taxinäringen som Sörmlands Läns landsting anlitade? Bolagets hemmaviste någonstans söder om Katrineholm. Ägare med utländskt namn. Är detta samme man?

 2. De kommunala tjänsterna, färdtjänst m.m., måste bli så billiga för att pengarna ska räcka.
  Det är ett evinnerligt problem för dem som ska åka där vi bor, chaufförer som ogillar kvinnor, ingen lokalkännedom och generella förseningar så tider missas.

  Inte ens dessa enkla jobb klaras av och ägarna har ingen tanke på att driva det här på ett riktigt sätt.
  Vad fan ska dem kunna jobba med, inte ens bärplockning och skogsplantering klarar de av.

  When hell freezes over, då kommer förtjänsten enligt Lövén.
  Vi kanske ska ha nån form av system för politikerna, lönen varierar efter resultatet. Då skulle vi få magra politiker, tvärtom mot idag.

Kommentera