Regeringen backar från sänkta krav på afghanerna – 72 har ordnat jobb


INVANDRING. Regeringen backar från sänkta försörjningskrav på de män från Afghanistan som kallas ensamkommande. Med röstsiffrorna 30-23 beslutade riksdagen att uppmana regeringen att avstå från en aviserade lättnad för ensamkommande som studerat på gymnasiet.

Uppmaningen gäller en förordning som skulle ha trätt i kraft 3 december. Regeringen fattar själv beslut om förordningar, men den har ändå avvaktat med att låta förordningen träda i kraft i väntat på riksdagens beslut.

Efter riksdagens beslut meddelade migrationsminister Morgan Johansson (S) att regeringen backar från förordningen.

Bakom riksdagsbeslutet om att uppmana regeringen att backa står, M, KD, L och SD. C lade ned sina röster och S, MP och V var för.

Förordningen skulle ha inneburit att ensamkommande som har beviljats tillfälliga uppehållstillstånd för att läsa in gymnasiet kan få permanenta uppehållstillstånd om de skaffar en anställning för minst ett år. För närvarande är kravet två år.

– Alltid något säger Pettersson men, så mycket bråk och 72 personer har ordnat jobb…

Den nya tillfälliga gymnasielagen trädde i kraft 2018 och gav omkring 7.600 ”ensamkommande ungdomar”, som fått avslag på sin asylansökan, en ny möjlighet till uppehållstillstånd för att de skulle kunna slutföra sina gymnasiestudier.

Av dessa har 7.393 personer ansökt om förlängt tillstånd och 5.926 personer beviljats förlängda tillfälliga tillstånd för fortsatta studier.

72 personer har beviljats permanent uppehållstillstånd på grund av egen försörjning. 706 personer har fått avslag på sin förlängningsansökan.

SvD

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Regeringen backar från sänkta krav på afghanerna – 72 har ordnat jobb

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: