Han ska knäcka gängen: ”Hot mot samhället i stort”

BROTTSLIGHET. Johan Olsson, ny chef för Polisens nationella operativa avdelning, ska knäcka gängkriminaliteten. Högt på polischefens lista är att strypa de stora vinster gängen gör på den svenska marknaden. ”Både våldskapitalet och det ekonomiska kapitalet byggs upp och kan på sikt utgöra ett hot mot samhället i stort”, säger Olsson i en intervju med Dagens industri. (betalvägg)

Johan Olsson Noa. Bild Polisen

”De två största operativa utmaningarna är det dödliga våldet, som är gängrelaterat och kopplat till utsatta områden, och de stora brottsvinster som görs av organiserad brottslighet. Både våldskapitalet och det ekonomiska kapitalet byggs upp och kan på sikt utgöra ett hot mot samhället i stort”, säger Johan Olsson.

Skjutningar, bombdåd och brutala mord skakar Sverige. Lag och ordning har blivit en av de viktigaste frågorna för väljarna. Än så länge har regeringen Löfven haft svårt att vinna förtroende för den politik man fört.

Regeringen utnämnde i augusti Säkerhetspolisens operativa chef Johan Olsson till ny chef för nationella operativa avdelningen, Noa, vid Polismyndigheten. Johan Olsson utnämns också till ställföreträdande rikspolischef. Johan Olsson har varit operativ chef för Säkerhetspolisen sedan 2016.

-Pettersson önskar Johan Olsson lycka till men tror inte han lyckas förrän vi får en annan politik i Sverige. Våra politiker och lagar har inte fattat att 1950 och 60-talets idyll är över. Nu är det Mellanöstern som ska bekämpas och bäst är att inte släppa in dom och skicka hem de som är här…

Antal skjutna till döds, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord är med. Tidigare är alla skjutna.

 • 2020: 41 st hittills
 • 2019: 41 st.
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Han ska knäcka gängen: ”Hot mot samhället i stort”

 1. Lol polisen som skapar gäng ska nu knäcka dem.
  Baahahaga årets skämtartikel.
  Snensson är riktigt hög utbildade.
  Inbillade

 2. Wow, va bra polisen kanske skall se filmen ”Resan till Amerika” från ~93
  -Den lille musen Fievel har emigrerat med sina föräldrar till Amerika och hamnat i Vilda Västern. Han vill bli sheriff som sin idol, hunden Slurp-

  Finns säkert ett o annat att lära från dagens Vilda västerns sheriffer åxå!

 3. Det är mest dig, Pettersson, som de verkar jaga.
  Dräller av dem på olika sociala mötesplatser. Det som avslöjar dem är deras taffliga försök att snärja dig.

  Frågan är hur de som redan tidigare är brottsligt belastade, kan mordhota, våldtäcktshota och attackera demokratiskt valda utan åtgärder.
  Hanif Bali m.fl har utsatts för så mycket skit, även hans bil har blivit utsatt för sabotage.

  Nu borde alla ärliga poliser kliva fram och uppge vilka i kåren som har överseende med denna skit. De borde även visa upp vilka förövarna är, i de flesta fall går det att luska ut vad det är för ”arbetskraft” som är förövare.

  Men precis som i msm så gör man allt för att dölja vilka det är man söker hitta med allmänhetens hjälp. Det kulturella folket PIXELHUVUDEN, har blivit otroligt vanligt när det gäller brottslighet. Vid publicering av domar i aktuella fall så tenderar icke skidåkande kulturer vara av samma etnicitet.

 4. ”Vi ska knäcka gängen”. ”Vi backar inte en millimeter”. Jasså ! Samhällsnytt`s kioskvältare om Farok från Vivalla som förnedrade våra genus-poliser, vittnar verkligen om motsatsen. Undfallenhet och att vara dum-snäll ger absolut ingen respekt. Däremot att peka med hela handen och visa vem som bestämmer och gärna rejält med fysisk tillämpning, ger garanterat respekt för både polismannen, hela kåren och även samhället i stort. Det blir tredje man, de oskyldiga, som får betala priset för polisens/ledningens tafflighet.

 5. Den politiska viljan att ”knäcka gängen” finns i vart fall inte hos nuvarande regim. Om han lyckas så kommer regeringen att hålla inne med anslagen till polisen ännu mer än vad man redan gjort.

 6. Han få begära audiens hos Steffe och att lille Morgan är med, samt börja med att lägga tjänstevapnet på bordet.
  ”Nu har ni anställt mig inom polisen är det för att få ordning och reda?” Det är ord som båda förstår och blir verkligen i sitt esse och rabblar floskler… Han avbryter dem båda bryskt och säger ”sluta svamla om här ska bli ordning och reda får ni se till att begripa varför vi har problem.”
  De ser båda på varann och begriper ingenting och tänker här är väl allt OK om inte vore det ju oacceptabelt.
  Johan ser ju nu att det är två mesar han har framför sig och fortsätter
  ”Ni måste sluta ta in fler under minst 5 år samt att utvisa alla som är här olagligt.”
  Nu börjar de båda sossarna vrida på sig svettas och tycker det är obehagligt de tänker båda ”va gör vi, det här har vi aldrig talat om på internkurserna, usch om han ändå gick snart.” Han fortsätter ”ni får ge oss befogenheter att lägga verkanseld på buset om de inte gör vad vi säger åt dem…Lille Morgan avbryter och mumlar något om att det inte går för sig Johan spänner ögonen i honom och säger ”vill ni att jag rensar, eller inte om inte vi visar busarna vad som gäller blir de bara kaxigare för varje dag. Här lämnar jag en lista vad som måste av er vara gjort inom en månad annars kan ni gå ut och deklarera att ni har kapitulerat för buset och då får ni under 15 % 2022.”
  Det var något de förstod och sprang, fortfarande kallsvettiga, till sina respektive sekreterare med listan i hand och gav order, ”se till att detta är klart inom en månad”, varpå de satte sig i Steffes rum och kände sig viljestarka.

 7. Att knäcka gängen innebär att han måste knäcka syltryggarna bland åklagare och domare. Även så politiker och ”journalister”. Det klarar han tyvärr inte.

  • turrim, du glömde merparten av advokat-maffian, att lyckas med det uppsatta målet skulle göra dessa näst intill arbetslösa !!

   //Gunnar

 8. Minns någon annan fan….(=Stefan) som lovade knäcka gängen och det jag har att säga låter jag Povel Ramel säga….”Vi har hört den förut”!!!

 9. Eftersom han börjar svamla om utmaningar så tror jag inte det blir någon ändring. Kom med några förslag på lösningar i stället. Varenda människa i det här landet vet redan att polisen inte fungerar.

 10. Eftersom hans chef heter Morgan ”Molgan” Johansson och ska han lyda honom samt fullfölja den socialdemokratiska drömmen om ett mångkulturellt samhälle lär det inte hända mycket nytt.

Kommentera