Kyrkor hyllar Islamic Relief


ISLAM. Under hösten har biståndsaktören Islamic Relief skakats av flera avslöjanden om ledande företrädare som spridit antisemitism. Men Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd har ändå valt att ge årets Martin Luther King-pris till projektet ”Goda Grannar” där Islamic Relief ingår, rapporterar Världen Idag.

Katarina församling i Stockholm, Islamic Relief och Stockholms moské. Foto: Wikimedia

För bara ett par veckor sedan beslöt Tyskland att avsluta stödet till Islamic Relief på grund av kopplingarna till Muslimska Brödraskapet. Det är bara ett av flera dråpslag mot biståndsorganisationen den senaste tiden.

I slutet av sommaren fick hela styrelsen för internationella hjälporganisationen Islamic Relief Worldwide (IRW) avgå sedan det uppdagats att högt uppsatta personer och styrelsemedlemmar spridit antisemitisk propaganda och hyllat terrorgruppen Hamas.

Svenska skattepengar, 140 miljoner per år, går till Islamic Relief, som hyllar Muslimska brödraskapet.

Om Islamic Relief på bloggen…

I helgen presenterades årets mottagare av Martin Luther King-priset som delas ut av Equmeniakyrkan, Sveriges kristna råd och Kristna Fredsrörelsen. Vinnare är ”Goda Grannar”, ett samarbete mellan Katarina församling i Svenska Kyrkan, Islamic Relief och Stockholms moské där sociala insatser såsom flyktinghjälp står i fokus. ”De visar att det är möjligt att mötas från olika bakgrund, i respekt för varandras kultur och religion, och samverka för ett bättre samhälle”, skriver juryn i sin motivering.

-Pettersson säger att herrens vägar äro outgrundliga, man stödjer terrorism, hat och antisemitism och uppmuntrar muslimerna att fortsätta på den inslagna vägen…

År 2018 hånades också Martin Luther King när priset gick till  Fatemeh Khavari, som knappast gjort något för fred och rättvisa i Afghanistan när hon hjälper unga ljugande deserterande män i Sverige. Fatemeh har knappast gjort något för rättvisan när hon inte kämpar för Afghanistan kvinnor och barn.

På bilden Fatemeh Khavari och en liten. Vem det är vet jag inte men han är säkert ett ensamkommande barn som vandrat ända hit alldeles ensam. Kul att de hittat ett riktigt barn i varje fall.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Kyrkor hyllar Islamic Relief

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: