Narkotikabeslag värt runt 400 miljoner kronor

BROTTSLIGHET. Nationella operativa avdelningen, Noa, har gjort ett rekordbeslag av kokain i samband med en insats mot grovt kriminella i Stockholmsområdet. Även en större mängd kontanter beslagtogs vid insatsen.

Foto av Alexander Krivitskiy Pexels.com

– Beslaget är en viktig del i vårt pågående arbete mot den grova organiserade brottsligheten, och bedöms ha påverkat ett internationellt kriminellt nätverk som hanterar narkotika, säger Christer Nilsson, chef för Utredningsenheten på Noa.

Insatsen har genomförts av Noa, i nära samarbete med polisregion Stockholm, och efter ett intensivt spaningsarbete gjordes det rekordstora beslaget av narkotika beträffande kokain, till ett värde av cirka 400 miljoner kronor. En större mängd kontanter togs också i beslag.

Misstanke om synnerligt grovt narkotikabrott utreds nu vid Utredningsenheten på Noa, tillsammans med åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, sex personer sitter häktade i ärendet.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Narkotikabeslag värt runt 400 miljoner kronor

 1. Albanien är ju anpassat som knarkcentral…..Hit importeras kokain direkt från Syd-Amerika,utan besvärliga tullhandlingar.
  Skitet fraktas därefter vidare med små snabbgående båtar över till S-Italien,och den maffia som styr i Kalabrien. Ute på Adriatiska havet sker överlämnandet rum,till Maffians flytetyg…
  Därefter sker frakten norrut vidare,med olika utstuderade metoder i fordon. T.ex. kan kokainet finnas instuvat i frusen fisk o andra livsmedel.
  Samma metoder användes inom vapensmugglingen där även Italienska maffior,ligger bakom merparten av handeln.
  Dessa ligor har åtskilliga tusentals lik på sitt samvete.

 2. Har NOA släppt spaningarna på Karl Hedin och gjort lite nytta ? Ibland förundras man . Mvh Sjöström

 3. För att förstöra marknaden för smugglare och langare så borde staten nu sälja ut för mindre än halva marknadspriset.
  Det skulle naturligtvis innebära några fler dödsfall p.g.a. överdoser men ingen pandemi skulle uppstå.
  Naturligtvis skulle PK, media alla s.k. experter hysteriskt skrika nej, nej men varför ska de lyssnas på.
  Deras logik är skadad av en adelsmans socialistiska svammel från 60-70 talet.

 4. Morgan 2002 : Sverige kommer att vara narkotikafritt om 10 år. Vallöfte a´lá såssarna. Jo, tjena. Och pajaskonsterna bara fortsatte…23 dagar kvar tills Europas lägsta arbetslöshet måste infrias. Eller var det bara på skoj, som Annika S. brukar skylla ifrån sig med.

 5. Enl. Wikipedia, om ”Organiserad brottslighet i Albanien”, så är det albanska kriminella nätverk som står för merparten av heroinsmuggling till Sverige och även smuggling av kokain och amfetamin ingår i verksamheten.

  En 44-årig Malmöbo misstänks ingå ett internationellt kriminellt nätverk som smugglat narkotika och vapen. Samma dag som han togs av svensk polis, greps 31 personer i Danmark. Ligan har haft stora tillgångar i Albanien. Till vardags drev Malmöbon ett kafé. Svensk och dansk polis pekar ut honom som en av huvudmännen.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/kafeagare-misstanks-for-kokainsmuggling/

  I somras dömdes en annan Malmöbo, en 39-årig man, till nio års fängelse i Danmark efter att ha avslöjats ligga bakom omfattande smuggling av kokain till Danmark. Den mannen hade sitt högkvarter i en lägenhet i Turning Torso. Här hade han lyxvaror, t.ex. en exklusiv Bang & Olufsen-anläggning, en väska från dyrbara Louis Vuitton och en Rolex Submariner i guld som vars nypris uppskattas till minst en kvarts miljon kronor. I Danmark satte dansk polis dolda kameror i en frisörsalong där 39-åringen ofta hade möte med sina underhuggare, bland annat en student. Det var hos honom som vinsterna samlades för att senare skickas till Malmö. ”– Jag törs inte tänka på hur många miljoner jag haft”, sa studenten. Vid ett tillfälle…på hans studentrum…ska han haft cirka 1,4 miljoner kronor.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/kokainliga-i-lyxlagenhet-i-turning-torso-sprangd/

  • Nyhetsbyrån DrugNews, skrev för några månader sedan att: ”Droghandeln i Sverige omsätter miljarder.” Bland annat nämner man att CAN (Centralförbundet för Alkohol- och Narkotikaupplysning), har beräknar att narkotikahandeln varje år från 2015 till 2019, omsatt mellan 2,7 till 6,9 miljarder kronor. Och att enligt Polismyndighet och Tullverk, så utgör cannabis en viktig inkomstkälla för kriminella gäng i utsatta områden, – är en ”basinkomst” och ”källa till konflikter och våldshandlingar mellan och inom nätverken”. Hela artikeln kan läsas här:
   https://drugnews.nu/2020/05/26/droghandeln-i-sverige-omsatter-miljarder/

 6. – Du Kalle, vilket beslag vi fick ikväll!
  – Jo du Nisse, ibland har vi tur.
  – 1300 kg, det är en del.
  – jo du, men vi tar 900 kg till oss själva och prånglar ut med langare A och B.
  – Tjing eller kaching som man säger idag!

Kommentera