Afrikanskt flygbolag skapar kylkedja för vaccinfrakt

TEKNIK. Afrikas största flygbolag Ethiopian airlines kommer att skapa en sluten frystransportkedja för att kunna leverera kommande vaccin mot covid-19 till Afrika, skriver African News. Ethiopian har även tidigare under pandemin fraktat stora mängder sjukvårdsmaterial.

Tolv fraktflygplan kommer att specialanpassas med temperaturkontrollerad kabin, och utöver det kommer 25 passagerarplan byggas om till fraktplan. Bolagets godsterminal i Etiopien har också utrustats med en särskild kylavdelning.

Planen är att två flygplan med vaccin och annan utrustning i veckan ska lyfta från Shenzhen i södra Kina när vaccinproduktionen har kommit igång.

– Pettersson säger att flickorna och pojkarna i Afrika verkar kunna en del, trots all kompetens som kommit hit…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Afrikanskt flygbolag skapar kylkedja för vaccinfrakt

 1. Vaccinet tillverkas i Kina står det i artikeln.

  Västerländska företag tillverkar livsnödvändiga medicinska artiklar i Kina och flyger den till Europa. Under pandemins utbrott såg vi hur lyckat det var: Kinesisk nedstängning och kinesiskt eget behov av medicinska artiklar förorsakade att européerna stod med rumpan bar.

  För 30 år sedan hade vi så pass stor självbevarelsedrift att vi skulle ha dragit lärdom av saken och sagt: Medicinska artiklar är en så pass viktig artikel att de skall tillverkas inom vår närhet och inte i Kina. Tror inte att dagens europeiska politiker har den självbevarelsedriften längre.

 2. Sven Järring blev historisk genom att säga ”Japaner, Japaner Japaner som hoppar,”
  Nu är det istället Kineser, kineser överallt förmodligen också i Etiopien men visst är det fantastiskt vad de har utvecklats sedan 80-talet.
  Addis är inte längre en sömnig liten stad och landet inte längre styrt av kommunister.

 3. Jag har åkt en del till Mombasa under 2000-talet.
  EA hade då flyg mellan Sthlm-Mombasa, med nedgång i cairo, byte i Addis, en nedgång vid Kilimanjaro, och sen landa i Mombasa.

  Normalpris kunde ligga runt 4500 kr ToR…

Kommentera