Staten vägrar värna de som byggde landet


VÄLFÄRD & SKATTER. Dag Öhrlund, författare och debattör skriver på Expressen Debatt att när organisationen ”Vid din sida” hjälper hemlösa pensionärer gör man det jobb som staten en gång lovade. Att staten vägrar delta och värna om de som byggde det här landet gör mig illamående och arg.

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

Pensionärer som jobbat hårt i ett helt liv, slitit ut sina kroppar. Byggt det land som slår sig för bröstet som välfärdslandet nummer ett, i säker förvissning om att få en trygg ålderdom

Inte luxuös. Men trygg. Tak över huvudet. Mat för dagen. Så blev det inte.

Politikerna har brutit sina löftet och gör det fortfarande, allt medan hundratals miljarder av skattepengar slussas ut till tveksamma projekt och utlänningar som inte byggt landet.

Vid din sida och andra gör det jobb som staten en gång lovade . Att staten vägrar delta och värna om dem som byggt landet, gör mig illamående och arg, Pettersson håller helt med Dag Öhrlund.

Vid din sida eller var fan är Löfven?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Staten vägrar värna de som byggde landet

 • Peter Sjöström

  Ett inlägg till Torkel : invandrare kör lastbil , på Drottninggatan ? Hur ser det ut i skogen efter bärplockningen ? Skrot och lort på många ställen . De utlänningar som är i hemtjänsten är ett fåtal . När det softaste i soffan så har nog de som gör det en anledning . Jobbat på dagen och lagt grunden för de utlänningar som kommer via skatten . Mvh Sjöström

  Gilla

 • eva

  Varför är det inte Löfvén vi ser ligga där på foto?

  Gilla

 • Torkel

  Klassisk vansinnesretorik. Man ställer grupper mot varann. Glöm inde vilka som ifad bygger landet. De står flyktingbarnen för. När du softar i soffan sliter de i blåbärsskog, på hemtjänst eller kör lastbil. Utan Afghaner ingen mat på bordet.

  Gilla

 • Lellego

  Det stora problemet idag för stat och övriga offentliga verksamheter är att:
  – organisationsstrukturer är för komplexa och otydliga
  – rollfördelningen mellan tjänstemän och politiker är oklar, utom i ett sammanhang, kliar du min rygg kliar jag din.
  – verksamhetsledare i kärnverksamhet, har mindre befogenhet än traditionella stödfunktioner, men allt ansvar. System- och HR-styrning excellerar.

  Eftersom det är så svårt att hitta ansvar på de nivåer där ansvarsutkrävande skulle innebära förändring, kommer detta bara att fortsätta ner i avgrunden – mot kollaps.

  Gilla

 • messkalle

  Räddningen kanske kommer från ett oväntat håll. Stjärnan från Bergshamra.
  Citat: ””SvT Nyheter har en artikel där Annika säger : ”Vi kan inte sopa problem under mattan som politiker.”” …Annika: ”Vi måste se att “de här problemen har vi.” ……”Den stora omvändningen som är steget som måste till före det stora hemvändandet lanserades nu av Strandhäll. Om Foliehatten får spå, kommer hon att lanseras som partiledare och som statsministerkandidat inom kort. En kvinna är antagligen ett måste för PK maffian för att de skall gå med på den stora omvändningen.”
  – Om jag får välja sover jag hellre med en smart tjej i läderstövlar än en varghona med slöja.

  Ovanstående citerat är från Foliehatten i Teckomatorps blogg. Han är lysande, bildad och frispråkig. Han får mig att tänka utanför boxen. Om SD kommer att ingå i regeringen 2022 går inte bara vänstern och feministerna bananas utan Alla(h)s vänner blir kränkta och tar till mellanösternmetoden på.de de otrogna.

  Gilla

 • Wolfie

  För jävligt är det ! Och inte nog med det, man tar över 30 % tjuvskatt på pensionerna ! INGET land i hela världen har sådana tjuvskatter på pensioner som Sverige !

  Gilla

 • Peppe

  Det är skamligt – hur folk l å t e r sig behandlas ..

  Gilla

 • G Nordström

  Har prenumererat på Kvällsstunden antal år. Där finns Brev från läsarna.
  De fick en ny redaktör för en tid sedan till följd att även denna tidning har blivit alltmer PK korrekt. Inte minst kan jag läsa på insändare breven som inte går att ifrågasätta med egna insändare när de är så inkorrekta som t.ex. en A Mårtensson som inbillar sig att Trump anhängarna är de som ställer till i demokratiskt styrda städer.
  Med den insikten i sitt kunnande om vad som händer i världen så finns det inte mycket hopp för detta land.

  Gilla

 • ossie

  Tyvärr så röstar ju många av de drabbade fortfarande på S av gammal vana. Men dom dör ju ut mer och mer medelåldern är hög så sossarna måste värva in nya väljare.

  Gilla

 • eva

  Politikernas svek är vidrigt! Ingen ser något (verkar det som, eller också gör de det men tycker det är bra som det är – då kan ju de själva sitta kvar vid makten genom nya ”löften”). De verkar tro att det räcker med att prata, lova, ”tillsätta en utredning” och vara lite allmänt faderliga och moderliga samtidigt som de är falskheten personifierade. Ser de ingenting, hör de ingenting, är de ständigt ”naiva” och inte ”ser någonting komma” Inom vilka mentala murar är de förskansade – om jag fått så mycket kritik och hade ögonen öppna för tillståndet i landet (som det åligger en politiker) då skulle åtminstone jag får inre skälvan och rannsaka mig själv. Vad har jag för ansvar för att det blivit så här och förstår jag inget av mig själv, vilka kan hjälpa mig att se?

  Gilla

 • Billy Boy

  Eldsjälen Jeanette Höglund startade organisationen ”Vid Din Sida”

  Bildkälla: Nyheter Idag

  Storm kring Jeanettes förening för hemlösa
  Sedan ”Vid din sida” höll en demonstration och namninsamling till förmån för hemlösa äldre i förra veckan har organisationen varit i blåsväder.

  Bland annat har personer bett om att få ta tillbaka sina namnunderskrifter.

  Detta då den på papperet opolitiska organisationen anses ha kopplingar till SD.

  Nu säger grundaren Jeanette Höglund att hennes pappa, som är aktiv SD-politiker, förvisso sitter med i styrelsen – men tillbakavisar att de skulle ha med partiet att göra.

  – Mitt mål är att alla partier går samman, sen får folk säga vad de vill. (Publicerad 5 maj 2019)

  Slut delcitat

  Läs gärna hela reportaget på:

  https://www.expressen.se/nyheter/storm-kring-jeanettes-forening-for-hemlosa/

  Gilla

 • Moberg

  Fullt klart att de skall ha hjälp av staten, detsamma skall gälla för kvinnor som fött barn och därför inte fått en bra yrkesutbildning som följaktligen lett till låg lön och låg pension.

  Gillad av 1 person

 • Thomas

  Folk som hela sitt liv roffat åt sig av den svenska välfärden,
  eller stackare som svultit ihjäl i generationer.
  Ja, vem tycker du behöver en iPhone 12 pro ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: