Dansk man åtalas för 33 år gammalt brutalt mord på Finlandsfärja


BROTTSLIGHET. Drygt 33 år efter brottet kommer åtal att väckas för mordet ombord på M/S Viking Sally år 1987. Fartyget bytte senare namn till M/S Estonia och förliste tragiskt i en olycka 1994.

Viking Sally blev Estonia och förliste 1994

Åklagarmyndigheten meddelar idag att en dansk man, född 1969, åtalas för mord och mordförsök på två tyska studenter på fartyget.

Det unga paret hade legat och sovit ute på däck under fartygets färd i skärgården när de blev överfallna. Mannen slogs ihjäl och avled av skador i bakhuvudet. Kvinnan överlevde, allvarligt skadad. Brottsoffret transporterades till sjukhus med ambulanshelikopter.

Offren hittades av en grupp tonåriga danska scouter som var på väg till ett läger för mormoner. En 18-årig dansk yngling var den förste som upptäckte dem, runt klockan 03:45 på natten. Det är troligtvis han som nu anklagas för brottet.

Först 2016 dök en ledtråd upp som gjorde att man började gräva i mordet igen. Polisen har inte velat uttala sig om vad de upptäckt.

Mannen nekar till brott. Rättegång kommer att hållas i Egentliga Finlands tingsrätt i maj 2021. Åklagare Heidi Röblom och Kai Selander har inga fler kommentarer om fallet.

Om dansken fälls sätter fallet rekord i Finland för hur lång tid som gått mellan brott och dom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Dansk man åtalas för 33 år gammalt brutalt mord på Finlandsfärja

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: