Fem personer åtalas för makabert styckmord i Helsingfors


BROTTSLIGHET. Fem personer anklagas för ett makabert styckmord i Helsingfors i somras. De anklagade är några ur en större grupp som befann sig i en källarlokal i norra Helsingfors när flera polispatruller slog till den 29 juli.

Poliserna hade fattat misstanke om att där fanns narkotika – men kom att avbryta en pågående styckning av en kropp, rapporterar Yle , när polisen sätter punkt för sin utredning.

Man kan säga att de togs på bar gärning, har polisen Jukka Larkio tidigare beskrivit skeendet för etermediebolaget.

Totalt tolv personer häktades, tio män och två kvinnor. Fyra män och en kvinna bedöms nu ha utfört mordet.

Enligt polisen var bakgrunden en långvarig och drogrelaterad konflikt. Flera inblandade uppges ha tittat på under ett makabert händelseförlopp, eller ha hjälpt till att städa upp efteråt.

Till misstankarna läggs också ett mordförsök, då samma grupp tros ha försökt mörda samma person en vecka tidigare, samt vapen- och narkotikabrott.

– Pettersson säger att mordet skedde hos Apache MC Helsingfors och om det är finnar eller ”finnar” inblandde vet jag inte. Att en kvinna är iblandad tyder på finnar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Fem personer åtalas för makabert styckmord i Helsingfors

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: