Reinfeldt, Löfven och Danielsson

INVANDRING. Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt och den nuvarande Stefan Löfven får ofta berättigad kritik för att ha ställt till en stor del av landets problem. En som däremot kommer lindrigt undan är tjänstemannen Anders Danielsson.

Anders Danielsson Pressbild: Francis Löfvenholm

Anders Danielsson är landshövding i Västra Götalands län sedan den 18 september 2017. Innan dess var Danielsson chef för Säkerhetspolisen (Säpo) 2007-2012 och mellan 2012 och 2016 generaldirektör för svenska Migrationsverket. Han tillträdde den 1 december 2016 tjänsten som generalsekreterare på Svenska Röda Korset men utsågs mindre än ett år senare till landshövding i Västra Götalands län där han är idag.

Danielsson har även varit medlem av regeringens Värdegrundsdelegationen 2015–2016!

Nåväl, till invandringen. I september 2013 beslutade Anders Danielsson och Migrationsverket att alla syrier som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd. Därmed blev Sverige först i EU, och troligen i hela världen, med att alla som fått och de som kom tillstånd att stanna och ta hit sina familjer.

Alla andra EU-länder gav tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd. Sverige gav redan innan löftet om permanenta uppehållstillstånd tidsbegränsade treåriga uppehållstillstånd.

-Pettersson undrar hur en statlig tjänsteman kunde fatta beslut som förändrade Sverige för all framtid och komma undan med det?

Migrationsverket har inte gett sig i sin aktivist. Den 2 december 2020 beslutades att unga män som riskerar att få göra militärtjänstgöring i Syrien beviljas flyktingstatus.

Ensamkommande barn eller jihadister?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Reinfeldt, Löfven och Danielsson

 1. Vi ska inte glömma att dess idiotiska beslut, har kostat svenska folket blod, svett och tårar, samt för några ett enormt lidande.

 2. De som lyckats klara en utbildning inom S blir så högt skattade utav idioterna som kvoterats in via fack och nepotism så de blir aldrig ifrågasatta i sitt handlande utan kan köra sitt eget race utan några problem, de är ju inte valda och kan röstas bort.

 3. Det borde vara brottsligt för en Enskild chef på en myndighet att fatta ett beslut som får verkan För hela Sverige!
  Borde ogiltigförklaras!
  Danielson borde åtalas!

 4. Blir bara så förbannad på dessa svinpälsar som skor sig.
  Skulle tänka mig att skänka en slant till prisjägare på detta avskum.

 5. Minst 3 millioner utlänningar skall snarast möjligt utvisas -på egen bekostnad- från Sverige!
  Deras ev. tillgångar konfiskeras och delas ut till svenska fattigpensionärer.
  Alla i regeringsställning f.o.m. Palmes tid, till nutid skall åtalas för folkförräderi.
  Hela mediavärlden omdanas efter svenska förhållanden och intressen.
  Bygg ut kärnkraften.
  Slopa bensinskatten för att få fart på Sverige igen.
  Förbjud aborter.
  Förbjud utländska adoptioner.
  Kriminalisera öppet homofili.
  Sverige går fortfarande att rädda bara någon tar tag i rodret!

 6. På SwebbTV finns en video där Gunnar Sandelin föreläste i ämnet:

  ”Sveriges stora demografiska förändring”

  Sandelin citerar bl a fd generaldirektören på Migrationsverket, Dan Eliasson (S) som sagt: ”Jag kommer aldrig att bli besviken över ett felaktigt beviljat uppehållstillstånd”

  Sandelin citerar också fd generaldirektören på Migrationsverket, Anders Danielsson som sagt: ”Det handlar inte om vilka migranter vi vill ha, utan om vilka migranter vi kan få”

  (Publicerades 28 maj 2019. Speltid 17:43)

  https://www.youtube.com/watch?v=1ONKE3hAnaQ

  Generaldirektör Anders Danielsson lämnade båten Migrationsverket …

  https://3.bp.blogspot.com/-0SZxGYpBy1M/V9zdL8jJorI/AAAAAAAAFW8/aMqhwL6oMCEzeUpb3_HLv2aeYKU00SfSwCLcB/s640/AndersLOWa.jpg

  Jeander

  … och blev ny chef för Röda Korset.

 7. Bra att du tog upp tjänstemannaväldet och fram för allt att de kör över riksdagen. Sverige består nu av en massa småfogdar som inte blir åthutade av regeringen. Hur SD, AFS och annan opposition skall få ordning på detta är svårt att förstå. Lagar och förordningar bryr man sig inte om. Åklagare som tolkar och vinklar till förövarens favör, domare som tycker att grova brott där straffsatsen kan var högre ger absolut lägsta tid. Man snabbutreder och går emot Lagrådet, i vissa fall hinner det knappt ut på remiss. Detta patrask, politiska företrädare och högre tjänstemän har våldtagit svenska befolkningen som arbetar och är lojala med systemet. Än så länge!! tilliten är på tillbakagång. Att riva ner förtroenden är lätt men att få tillbaka dem går knappt. Vi börjar hamna där.

  • Du är så rätt på det Mm, men 75% av befolkningen är så avtrubbade att de verken hör eller ser och helt förblindade av konstlat godhetssyndrom.

Kommentera