ID-bedrägerier av terrordömda somaliska bröder i Danmark


BROTTSLIGHET & INVANDRING. För att kunna använda alla digitala självbetjäningslösningar i Danmark behöver du ett NemID – din digitala signatur som fungerar ungefär som vårt Bank-ID.

Hur kan terrordömda tillåtas lura till sig många miljoner i Danmark. Pengar som är borta och kanske hos terrorister i Somalia.

Nu rapporterar Danmarks Radio att politikerna är bekymrade över hur terrorister kan fuska för miljoner.

Hur kan det vara så att två kriminella bröder upprepade gånger har kunnat fuska med danskarnas NemID när båda bröderna har dömts för terrorism? Den frågan besvaras nu av partier från båda sidor av folketinget från justitieminister Nick Hækkerup (S).

När allt kommer omkring har vi relativt få människor som har dömts för något terrorrelaterat och som fortfarande är kvar i Danmark. Därför är det otroligt att de inte har följts dem noga när de släppts, säger Karina Lorentzen, juridisk talesman för Socialistisk Folkeparti, SF.

Preben Bang Henriksen (V), kallar det ett ”djupt allvarligt fall” och kommer tillsammans med Socialist Folkpartiet och Danska Folkpartiet att kalla till justitieministern i samråd.

Reaktionen kommer efter att DR igår kunde avslöja att de två terroristdömda bröderna spelade nyckelroller i flera fall listiga NemID – bedrägerier . Bedrägerier som har påverkat ett stort antal vanliga danskar över hela landet.

År 2019 – fem år efter brödernas terrordom – dömdes de båda för datasvindel av särskilt allvarlig karaktär genom att ha bedrägerier eller försökt bedra offren på åtta miljoner kronor.

Det omfattande bedrägeriet med NemID har fått experter att kritisera polisens underrättelsetjänst (PET) för att låta bröder som dömts för terrorism komma undan med att tömma oskyldiga danskers konton på miljoner. Risken är stor att pengarna hamnat hos terrorister.

Enligt DR:s uppgifter är mer än hundra danska offer från hela landet deltar i det nya fallet, som innebär bedrägeri för en tvåsiffrig miljon belopp som har ägt rum under tio månader från 2019 till 2020.

– Pettersson undrar hur vanligt det är med liknande bedrägerier i Sverige?

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “ID-bedrägerier av terrordömda somaliska bröder i Danmark

 • Nisse

  Grundinställningen i Norden är den tillit som byggts upp mellan människor. Vi utgår ifrån att den person vi möter är ärlig och god. Detta fungerar bara när folket känner en gemenskap med varandra.
  Flertalet av de nya, vill inte och får inte blanda sig med oss.
  De som fuskar och bedrar, känner absolut ingen ånger eller samhörighet med offren.(enskilda personer eller staten)
  Följden blir att viljan att hjälpa andra, kommer avta inom alla grupper. Vem vill bli utnyttjad och behandlad föraktfullt?

  Gillad av 1 person

 • Michael Pettersson

  Här i Sverige räcker det att betala skatt för att man ska stödja terrorism. Internationellt borde således varje svensk som inte kan uppvisa intyg på att de smiter från att betala skatt efterlysas som terrorstödjare.

  Gilla

 • Maja1

  Oj vilken tur att vi har bara hederliga människor i Sverige…
  alla terrorister verkar hamna i andra länder…
  Frid och fröjd här…

  Gilla

 • Eurozone

  Inte bara svenskarna som är naiva med andra ord!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: