Stora mängder snö i Tyrolen hindrar corona-tester


VÄDER. I flera orter i de österrikiska alperna har de pågående masstesterna för covid-19 som landet just nu genomför fått pausas på grund av kraftiga snöoväder, skriver AP. På vissa håll i Tyrolen föll det hela 70 centimeter snö under natten mot lördag och ytterligare 110 cm snö väntas under söndagen.

Tyrolen, de södra delarna av Tyrolen ligger i norra Italien och de norra delarna ligger i västra Österrike.

I Nordtyrolen, Österrike utfärdades lavinvarningen klockan 4 på söndagen i närliggande Italien och Schweiz utfärdade också lavinvarningar, och motorvägen Brenner passet mellan Österrike och Italien var delvis stängd, liksom vissa tågförbindelser.

Mer än en meter snö föll inom några timmar i de italienska Dolomiterna. Den regionala guvernören i Veneto uppmanade invånarna att bara stanna hemma och noterade i ett Facebook-inlägg några områden med översvämningar där cirka 30 centimeter (en fot) regn föll inom en kort period och isolerade några små byar i den hårt drabbade provinsen Belluno. .

I Österrike uppmanade myndigheterna i Tyrolen lokala samhällen att bedöma om förhållandena motiverade att skjuta upp coronavirusprovningar på söndag.

Österrike startade i fredag ett frivilligt massprovningsprogram. Under de första två dagarna testades cirka 300.000 människor av Österrikes nästan nio miljoner invånare. Regeringen hoppas att flera miljoner har testats i mitten av december.

Testet är en del av Österrikes strategi att sakta ner spridningen av coronaviruset. Österrike kommer att hålla restauranger, barer och hotell stängda till 7 januari men tillåta skidåkning från 24 december.

Österrike har knappt 4000 dödsfall med covid-19 jämfört med Sveriges drygt 7000.

-Pettersson säger att det blir väder i år också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Stora mängder snö i Tyrolen hindrar corona-tester

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: