Stora mängder snö i Tyrolen hindrar corona-tester

VÄDER. I flera orter i de österrikiska alperna har de pågående masstesterna för covid-19 som landet just nu genomför fått pausas på grund av kraftiga snöoväder, skriver AP. På vissa håll i Tyrolen föll det hela 70 centimeter snö under natten mot lördag och ytterligare 110 cm snö väntas under söndagen.

Tyrolen, de södra delarna av Tyrolen ligger i norra Italien och de norra delarna ligger i västra Österrike.

I Nordtyrolen, Österrike utfärdades lavinvarningen klockan 4 på söndagen i närliggande Italien och Schweiz utfärdade också lavinvarningar, och motorvägen Brenner passet mellan Österrike och Italien var delvis stängd, liksom vissa tågförbindelser.

Mer än en meter snö föll inom några timmar i de italienska Dolomiterna. Den regionala guvernören i Veneto uppmanade invånarna att bara stanna hemma och noterade i ett Facebook-inlägg några områden med översvämningar där cirka 30 centimeter (en fot) regn föll inom en kort period och isolerade några små byar i den hårt drabbade provinsen Belluno. .

I Österrike uppmanade myndigheterna i Tyrolen lokala samhällen att bedöma om förhållandena motiverade att skjuta upp coronavirusprovningar på söndag.

Österrike startade i fredag ett frivilligt massprovningsprogram. Under de första två dagarna testades cirka 300.000 människor av Österrikes nästan nio miljoner invånare. Regeringen hoppas att flera miljoner har testats i mitten av december.

Testet är en del av Österrikes strategi att sakta ner spridningen av coronaviruset. Österrike kommer att hålla restauranger, barer och hotell stängda till 7 januari men tillåta skidåkning från 24 december.

Österrike har knappt 4000 dödsfall med covid-19 jämfört med Sveriges drygt 7000.

-Pettersson säger att det blir väder i år också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Stora mängder snö i Tyrolen hindrar corona-tester

Kommentera