Vietnamesen Jonas Sjöstedt

INVANDRING. Vänsterpartiet förre ledare Jonas Sjöstedt ha flyttat till Vietnam och jag antar att han enligt gängse språkbruk inom vänstern är vietnames nu.

I Vietnam ägnar sig den 55-årige Jonas Sjöstedt att göra slut på den inkomstgaranti han får varje månad från svenska skattebetalare, men han är van, när han var runt 40 bast softade han i 2,5 år runt i New York för drygt 38.000 kronor i månaden från Sveriges skattebetalare.

Numera sitter den törstige herr Sjöstedt och utnyttjar lågavlönade vietnamesiska arbetare i Hanoi…

-Pettersson undrar om Jonas inte kan avstå från de svenska skattepengar han lever på och i stället leva på vietnamesiska bidrag?

Nåväl, jag är övertygad om att Jonas Sjöstedt trivs i den Socialistiska republiken Vietnam som är en enpartistat och styrs av Vietnams kommunistiska parti vars viktigaste organ är politbyrån. Denna väljs i sin tur av en centralkommitté. Att vara medlem i andra politiska partier är inte tillåtet.

De mänskliga rättigheterna är kraftigt begränsade i Vietnam. Långa fängelsestraff drabbar den som kritiserar regimen eller den utbredda korruptionen. I Reportrar utan gränsers lista från 2019 över pressfrihet kommer Vietnam på plats 176 av 180 länder.

Men Jonas tackar svenska skattebetalare för den goda och billiga färskölen, Bia hơi, som levereras dagligen till krogarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Vietnamesen Jonas Sjöstedt

 1. Undra om Jonas Sjöstedt blir konsult för flygplatsbygget i Vietnam. Nu när svenska skattebetalare pumpat in 17 miljarder.

 2. Självklart ett medvetet val att hjälpa till med att importera islamister för att göra Sverige till kalifat för att sen flytta till ett asiatiskt land som inte tolererar den religionen. Visserligen en diktatur, men känns nästan mer lockande än vad man håller på att införa här.

  • Finns det tunnelbana i Vietnam eller är det ett kommande integrationsprojekt för svenska staten att satsa på?

  • Hur trivs då Sjöstedt med den tämligen omfattande skepsis och även motstånd mot muslimer, som finns i Vietnam och särskilt hos regimen där? Moskéer har stormats och förstörts, muslimer har förlöjligats, ex.vis. Men skulle Sjöstedt bara knysta ett ord som protest mot detta – ja, då sparkas han nog ut ur Vietnam illa kvickt.

 3. Jonas Sjöstedt skulle ju kunna passa på att studera den ”humanitära kommunistiska demokratin” på plats i Vietnam genom att besöka en rättegång där den som gjort sig skyldig till korruption döms till döden t ex genom arkebusering …

  https://ichef.bbci.co.uk/news/1024/branded_news/8FDB/production/_98072863_662c54b1-a55f-4932-af96-cf7e9a9b6bcf.jpg

  Bildkälla: BBC

  Det vore väl en ”trevlig” upplevelse som Jonas Sjöstedt kunde berätta hem till Sverige för vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker.

  Vietnam fraud trial: Death penalty for ex-head of OceanBank (29 September 2017)

  Läs gärna mer på:

  https://www.bbc.com/news/world-asia-41439866

 4. Tänker snarare på hans granne, en svensk pensionär som bor där på grund av sin hälsa. Hon får ingen pension, inte utanför EU.
  Men kapitalisten Jonas har det i övermåtan gott med sin riksrådspension.

  • Jonas är ju fortfarande skriven i Umeå, så han får ju pension eller vad, insatt på bank här.

 5. Ha..Ha.. Ett fantastiskt fint vackert land som verkar gått förbi dom andra turistländerna i asien på senare år. Billiga 5 stjärniga hotell med vackra rena stränder utan skräp. Billig öl o grogg med prisvärda middagar. Filipinerna Thailand Kambodja njeee inte så prisvärt längre………. Vietnam ett bra land att leva i för svenska fattigpensionärer!!

Kommentera