Vietnamesen Jonas Sjöstedt


INVANDRING. Vänsterpartiet förre ledare Jonas Sjöstedt ha flyttat till Vietnam och jag antar att han enligt gängse språkbruk inom vänstern är vietnames nu.

I Vietnam ägnar sig den 55-årige Jonas Sjöstedt att göra slut på den inkomstgaranti han får varje månad från svenska skattebetalare, men han är van, när han var runt 40 bast softade han i 2,5 år runt i New York för drygt 38.000 kronor i månaden från Sveriges skattebetalare.

Numera sitter den törstige herr Sjöstedt och utnyttjar lågavlönade vietnamesiska arbetare i Hanoi…

-Pettersson undrar om Jonas inte kan avstå från de svenska skattepengar han lever på och i stället leva på vietnamesiska bidrag?

Nåväl, jag är övertygad om att Jonas Sjöstedt trivs i den Socialistiska republiken Vietnam som är en enpartistat och styrs av Vietnams kommunistiska parti vars viktigaste organ är politbyrån. Denna väljs i sin tur av en centralkommitté. Att vara medlem i andra politiska partier är inte tillåtet.

De mänskliga rättigheterna är kraftigt begränsade i Vietnam. Långa fängelsestraff drabbar den som kritiserar regimen eller den utbredda korruptionen. I Reportrar utan gränsers lista från 2019 över pressfrihet kommer Vietnam på plats 176 av 180 länder.

Men Jonas tackar svenska skattebetalare för den goda och billiga färskölen, Bia hơi, som levereras dagligen till krogarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Vietnamesen Jonas Sjöstedt

 • Karl

  Där passar han bra !!!

  Gilla

 • Peter de Mander

  Självklart ett medvetet val att hjälpa till med att importera islamister för att göra Sverige till kalifat för att sen flytta till ett asiatiskt land som inte tolererar den religionen. Visserligen en diktatur, men känns nästan mer lockande än vad man håller på att införa här.

  Gilla

 • Tanten

  Skattefusk så det skriker om det.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Har han bara åkt buss eller tunnelbana i Vietnam så är han definitivt Vietnames.

  Gilla

  • eva

   Finns det tunnelbana i Vietnam eller är det ett kommande integrationsprojekt för svenska staten att satsa på?

   Gilla

 • Kungen

  Hoppas han stannar kvar där

  Gilla

  • observatör

   Hur trivs då Sjöstedt med den tämligen omfattande skepsis och även motstånd mot muslimer, som finns i Vietnam och särskilt hos regimen där? Moskéer har stormats och förstörts, muslimer har förlöjligats, ex.vis. Men skulle Sjöstedt bara knysta ett ord som protest mot detta – ja, då sparkas han nog ut ur Vietnam illa kvickt.

   Gilla

 • Billy Boy

  Jonas Sjöstedt skulle ju kunna passa på att studera den ”humanitära kommunistiska demokratin” på plats i Vietnam genom att besöka en rättegång där den som gjort sig skyldig till korruption döms till döden t ex genom arkebusering …

  Bildkälla: BBC

  Det vore väl en ”trevlig” upplevelse som Jonas Sjöstedt kunde berätta hem till Sverige för vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker.

  Vietnam fraud trial: Death penalty for ex-head of OceanBank (29 September 2017)

  Läs gärna mer på:

  https://www.bbc.com/news/world-asia-41439866

  Gilla

 • Billy Boy

  Bildkälla: jamstalldhetsfeministern,wordpress,com

  Bildkälla: parnassen,files,wordpress,com

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Tänker snarare på hans granne, en svensk pensionär som bor där på grund av sin hälsa. Hon får ingen pension, inte utanför EU.
  Men kapitalisten Jonas har det i övermåtan gott med sin riksrådspension.

  Gilla

 • Gerhard

  Ha..Ha.. Ett fantastiskt fint vackert land som verkar gått förbi dom andra turistländerna i asien på senare år. Billiga 5 stjärniga hotell med vackra rena stränder utan skräp. Billig öl o grogg med prisvärda middagar. Filipinerna Thailand Kambodja njeee inte så prisvärt längre………. Vietnam ett bra land att leva i för svenska fattigpensionärer!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: