Bulletin värvar från SvD och SR

MEDIA. Efter sju år lämnar skribenten Ivar Arpi SvDs ledarsida. Samtidigt lämnar en av Sveriges Radios medarbetare. ”Nu sitter jag här ensam på ett tomt kontor och skriver min sista ledare. Jag ser fram emot nästa utmaning”, skriver Ivar Arpi på Facebook, enligt Dagens Opinion.

Foto av Kaboompics .com Pexels.com

Han vill inte berätta var han ska gå. Men under ett stormöte på SvD berättades att han ska gå till den nya mediekanalen Bulletin. Kanalen har anställt flera tunga skribenter med Ivar Arpis världsbild för dyra pengar. Bland annat ska Per Gudmundson, tidigare kollega till Ivar Arpi på Svenska Dagbladet ha fått 100.000 kronor i månadslön. Han ingår i Bulletins ledarredaktion som ska ledas av Alice Teodorescu, tidigare GP, senast Moderaterna. Men ledarredaktionen behöver sannolik fler krafter och det är ingen högoddsare att skulle kunna Ivar Arpi knipa en av dem. Men där kommer han likväl inte att hamna.

Under veckan värvade Bulletin även Negar Josephi under lång tid har medverkat i Sveriges Radio.

-Pettersson undrar vad Dagens Opinion menar med delar Ivar Arpis världsbild? Är det en jämförelse med med Dagens Nyheter, Greta och Anders Lindberg eller vad?

Per Gudmundson ska ha fått 100.000 kronor i månadslön skriver Dagens Opinion. Är det mycket jämfört med Annika Strandhäll och Morgan Johansson som tjänar 139.000 kronor var i månaden? Vad tjänar andra journalister som exempelvis Anders Lindberg på Aftonbladet? Eller depå SVT?

Bakom projektet som går under namnet ”Bulletin” står journalisten Paulina Neuding, 38, registrerad som utgivare. Nationalekonomen Tino Sanandaji, 40, och redaktören Pontus Tholin, 40, är också engagerade i projektet.

Andra som nämns är Carolin Dahlman, politisk redaktör på Kristianstadsbladet liksom opinionsbildaren Thomas Gür och sannolikt Moderaternas sekreterare för partiets idéprogram, Alice Theodorescu.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Bulletin värvar från SvD och SR

  1. Det blir spännande att följa- gillar dem allihopa.
    Fördelen när de skrev i Svenska Dagbladet var att de nådde ut till större grupper kanske?

  2. Skulle uppskatta om Bulletin med de respekterade värvade förmågorna kunde agera kraftigast tänkbara blåslampa i häcken på ljugmedia av alla de slag stora som små, vilka fram tills nu backat upp den totalt genomkorrumperade så kallade feministiska humanitära stormakts-regeringen med den vilsna och vacklande statsministern Stefan Löfven (S) vid rodret.

    Han och hans odugliga, blåljugande och misslyckade ministrar samt tillhörande myndighetschefer av samma sort styr ju för närvarande Sverige-skeppet rakt ned i bråddjupet, vilket måste stoppas per omgående.

  3. Kan också vara ett försök att plocka läsare från Fria Medier, men kommer att mer eller mindre köra med samma skit.

  4. Bulletin kan bli oerhört intressant att följa. Mindre politiskt korrekta journalister är nog vad de flesta söker.

Kommentera