Bulletin värvar från SvD och SR


MEDIA. Efter sju år lämnar skribenten Ivar Arpi SvDs ledarsida. Samtidigt lämnar en av Sveriges Radios medarbetare. ”Nu sitter jag här ensam på ett tomt kontor och skriver min sista ledare. Jag ser fram emot nästa utmaning”, skriver Ivar Arpi på Facebook, enligt Dagens Opinion.

Foto av Kaboompics .com Pexels.com

Han vill inte berätta var han ska gå. Men under ett stormöte på SvD berättades att han ska gå till den nya mediekanalen Bulletin. Kanalen har anställt flera tunga skribenter med Ivar Arpis världsbild för dyra pengar. Bland annat ska Per Gudmundson, tidigare kollega till Ivar Arpi på Svenska Dagbladet ha fått 100.000 kronor i månadslön. Han ingår i Bulletins ledarredaktion som ska ledas av Alice Teodorescu, tidigare GP, senast Moderaterna. Men ledarredaktionen behöver sannolik fler krafter och det är ingen högoddsare att skulle kunna Ivar Arpi knipa en av dem. Men där kommer han likväl inte att hamna.

Under veckan värvade Bulletin även Negar Josephi under lång tid har medverkat i Sveriges Radio.

-Pettersson undrar vad Dagens Opinion menar med delar Ivar Arpis världsbild? Är det en jämförelse med med Dagens Nyheter, Greta och Anders Lindberg eller vad?

Per Gudmundson ska ha fått 100.000 kronor i månadslön skriver Dagens Opinion. Är det mycket jämfört med Annika Strandhäll och Morgan Johansson som tjänar 139.000 kronor var i månaden? Vad tjänar andra journalister som exempelvis Anders Lindberg på Aftonbladet? Eller depå SVT?

Bakom projektet som går under namnet ”Bulletin” står journalisten Paulina Neuding, 38, registrerad som utgivare. Nationalekonomen Tino Sanandaji, 40, och redaktören Pontus Tholin, 40, är också engagerade i projektet.

Andra som nämns är Carolin Dahlman, politisk redaktör på Kristianstadsbladet liksom opinionsbildaren Thomas Gür och sannolikt Moderaternas sekreterare för partiets idéprogram, Alice Theodorescu.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Bulletin värvar från SvD och SR

 • Astor

  Nu har Pettersson två val.

  1. Gå i pension och mata fåglarna (eller krama nyanlända).

  2. Ringa upp Bulletin och bli en fantastisk tillgång.

  Som jag ser det kan bara en sak knäcka bulletin och det är omman blir för kommersiella och inför betalvägg eller har för mycket dyngreklam.

  Gilla

 • Hanna

  Det blir spännande att följa- gillar dem allihopa.
  Fördelen när de skrev i Svenska Dagbladet var att de nådde ut till större grupper kanske?

  Gilla

 • Billy Boy

  Skulle uppskatta om Bulletin med de respekterade värvade förmågorna kunde agera kraftigast tänkbara blåslampa i häcken på ljugmedia av alla de slag stora som små, vilka fram tills nu backat upp den totalt genomkorrumperade så kallade feministiska humanitära stormakts-regeringen med den vilsna och vacklande statsministern Stefan Löfven (S) vid rodret.

  Han och hans odugliga, blåljugande och misslyckade ministrar samt tillhörande myndighetschefer av samma sort styr ju för närvarande Sverige-skeppet rakt ned i bråddjupet, vilket måste stoppas per omgående.

  Gilla

 • G Nordström

  Kan också vara ett försök att plocka läsare från Fria Medier, men kommer att mer eller mindre köra med samma skit.

  Gilla

 • nosferatu

  Bulletin kan bli oerhört intressant att följa. Mindre politiskt korrekta journalister är nog vad de flesta söker.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: