Gängledare tros ha slagit och hotat man på lekplats


BROTTSLIGHET. Mannen pekas ut som gängledare, kopplad till en kriminell släkt i Malmö. Nu har han häktats mot sitt nekande, misstänkt för en mycket grov misshandel av en man i 40-årsåldern på en lekplats och för att ha försökt tvinga honom att skaffa fram upp mot en halv miljon kronor. Inför häktningen och medan den pågick skärpte polisen bevakningen, skriver Kvällsposten.

Gängledaren är i 30-årsåldern. Han utpekas internt av Malmöpolisen som ledare för ett familjenätverk där flera medlemmar begår brott. Själv dömdes han i under hösten i år till ett års fängelse för grovt narkotikabrott och penningtvättsbrott. Den domen har han överklagat till hovrätten. Rättegången hölls i förra veckan och domen meddelas inom några dagar.

Mannen har även förekommit som misstänkt i ett uppmärksammat mord och i ärenden som rör sprängningar och utpressning. Han friades efter att ha suttit häktad en längre tid. I slutet av oktober begärde han 326.755 kronor i ersättning av staten. I en skrivelse uppger hans advokat att misstankarna orsakat hans klient tagit mycket illa vid sig av misstankarna och fortfarande mår dåligt.

Men efter den friande domen blev den alltså utpekade gängledaren föremål för nya misstanka och på nytt åtalad i augusti år. När mannen för narkotikabrott och penningtvätt var de tyngsta bevisen mobilfilmer som visar hur cirka 400.000 kronor i räknas i en lägenhet som mannen disponerade. Pengarna finns numera hos polisen.

Rättegången i hovrätten hölls i förra veckan och i nästa vecka meddelar rätten dom i ärendet.

-Pettersson noterar att varken Kvällsposten/Expressen eller Sydsvenskan så mycket som andas att det rör sig om mångkulturella tillgångar…

Den misstänkte gängledaren heter Shahenshah Amiri och övriga inblandade har namn som inte hör hemma i Skåne utan söder om Medelhavet.

TIDIGARE 2020-08-13. Några av Malmös mångkulturella tillgångar…

BROTTSLIGHET. Fyra män i åldern 24–29 år står just nu inför rätta vid Malmö Tingsrätt efter ett tillslag som polisen gjorde på kvällen den 2 mars i år. En patrull såg männen uppträda misstänkt vid Södervärnskolan, följde dem en stund och gjorde sedan en kontroll, rapporterar Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg och givetvis glömmer tidningen att nämna att de åtalade är så kallade mångkulturella tillgångar.

Fazalkarim Naziri mördades i Malmö 2017, gängledaren var då misstänkt

En av de fyra är en 29-årig gängledare och tillgång för Malmö som jagats länge för olika brott, bland annat för anstiftan av ett mord på Fazalkarim Naziri som vi rapporterat om tidigare. Hösten 2018 drog polisen igång en spaningsinsats mot honom och hans gäng.

På kvällen den 2 mars noterade en polis hur en handfull män höll till utanför komvux Södervärn. När patrullen närmade sig sällskapet dumpade någon av dem föremål i ett buskage.
Föremålen visade sig vara fyra påsar med sammanlagt 378,8 gram cannabis.
En av männen i gruppen var 29-åringen. Och en analys visar att hans fingeravtryck fanns på en av knark-kassarna.

Detta gav polisen anledning att göra ett hembesök i 29-åringens lägenhet. Och på adressen påträffades 443.800 kronor i kontanter, majoriteten i form av buntar med 500-sedlar i en låda från lyxmärket Louis Vitton. Likaså beslagtog polisen två Rolexklockor värderade till 515.000 kronor.

Kammaråklagare Magnus Pettersson menar att pengarna och klockorna är tillgångar från brottslig verksamhet.

Beslagtagna filmer visar att de till och med använder en elektrisk sedelräknare. Nära en halv miljon i kontanter och klockor värda lika mycket hittades när Malmöpolisen slog till mot gatulangare.

– Det är inte mina pengar, jag har inte med dem att göra, har den huvudmisstänkte 29-åringen förklarat i polisförhör. Detta trots att pengarna låg hemma hos honom.

-Pettersson noterar att det troligen handlar om mångmiljonbelopp, på en del av bilderna syns hur männen håller och räknar tjocka buntar sedlar på 500 euro och 200 euro och det fannsmängder med papper med räkenskaper med fingeravtryck på.

Pojkarna hade till och med skaffat sig en elektrisk sedelräknare av den modell som brukar finnas på bankkontor. Och det sker i 29-åringens bostad.

Men givetvis är de oskyldiga, pengarna tillhör någon annan och de har aldrig sysslat med utpressning eller narkotika.

 • Den misstänkte ledaren lystrar till efternamnet Amiri och är född 1991.
 • Wali är född 1996
 • Rahmatzai är född 1995
 • Begic 1991

Statsminister Stefan Löfven låter hälsa att på lite sikt så blir pojkarna förtjänst trots att var och en ska ha en försvarsadvokat för 1750:-/timme inkl. moms och polisens förundersökningsprotokoll är på 1300 sidor plus, plus, plus…

Bilder från polisen

***Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Gängledare tros ha slagit och hotat man på lekplats

 • turrim

  Alla vet att det är bortkastade pengar att köpa och läsa Kvällsposten och Sydsvenskan för att få fakta. Man måste läsa fria media för att vara uppdaterad. Dessutom vet alla, utom ”journalisterna”, att det är inte Jönsson som slåss och hotar på en lekplats.

  Gilla

 • Niklas R

  Grip, lagför, utvisa.
  Upprepa med nästa kulturberikare och nästa och nästa och nästa….

  Gilla

 • BOJKOTTA ICA NU

  Aftonbladet har en förståndshandikappad reporter. Centern har en del psykpatienter. Ja …….som det kan gå med ett land som stänger ner mentalsjukhusen och släpper psykpatienter fritt in i samhället och erbjuds jobb på viktiga positioner.

  Gilla

 • Olof.p

  Det är meningslöst att skriva att kriminella döms och häktas fast dom nekar, eller att de nekar till handlingen de är anklagade för. Hur många kriminella tackar ja till dom och häkte samt erkänner brott?
  Skulle tippa att det högst är någon procent. Varför ens ta med det i artiklar? Typiskt vänstern som är lättmanipulerade av kriminella.

  Gilla

 • Moberg

  400000:- Kanske det första och enda plusposten på det som skulle komma senare, så till vida inte polisen bränner pengarna. Jag menar bokstavligen bränner och det skulle inte alls förvåna mig.

  Gilla

 • Jill

  Är lekplatser också så kallade utsatta områden?

  Gilla

 • ruben

  Vilka mörka krafter inom myndigheterna förser Sverige med dessa negativa existenser. Det sker med obegriplig entusiasm mot svenska folkets vilja.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: