Sveriges tysta diplomati har också misslyckats


DIPLOMATI. En oberoende undersökningskommission ska granska Sveriges tysta diplomati, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Det är de uppmärksammade fallen med Gui Minhai i Kina och Dawit Isaak som är utgångspunkten för kommissionen.

Ann Linde (S), representant för världens enda feministiska regering besöker Iran. Bild från Irna.

Samtliga partier i riksdagens utrikesutskott har ställt sig bakom ett krav från Moderaterna om ett sådant tillkännagivande till regeringen.

– Vi har inte lyckats från svensk sida när Gui Minhai sitter fast i Kina och när Dawit Isak sitter fast i Eritrea. Och då finns det skäl att se vad som har gjorts, vad man kan lära sig av det, vad som kunde ha gjorts bättre eller vad som har motiverat i den så kallade tysta diplomatin, säger Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark till Ekot. Tillkännagivandet till regeringen väntas klubbas av riksdagen i mitten av januari.

-Pettersson säger att det är inte ovanligt att regeringen struntar i vad riksdagen beslutar, vi får se om detta lyckas. Tyvärr brukar regeringen misslyckats även när de inte använder tyst diplomati som mot Israel…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Sveriges tysta diplomati har också misslyckats

 • IL

  Men vem bryr sig? Jag tycker bägge kan ruttna
  ——————————————————————-
  Av någon anledning så hamnar dispyten på villovägar alltid. Kärnan i problemet är inte fångarnas härkomst, utan myndighetenas impotens.
  IL

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  ”Tyst diplomati” á lá sossevokabulär innebär en sekretesstämpel. Med andra ord man har inte gjort ett dyft.

  Gilla

 • Moberg

  En övertro på det svenska medborgarskapet förleder vissa individer som ej gillat sitt hemland åker tillbaka för att de tror sig säkra som ”svenskar.”
  Det är väl möjligen bara i Sverige det skulle fungera att någon vänstervriden som naturaliserats i USA kommer tillbaka och klagar på att vi tar emot för få asylanter och får hela PK maffian med sig och i ett huj blir årets svensk.
  Däremot skulle denne individ ställa upp och anse att SD har rätt skulle tonen vara en annan.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Tyst diplomat Är det när man sitter i. diskussionsgrupper i Bommersvik och sen går hem och är nöjd och glad för hur effektiva diskussionerna varit med de som tyckte lika.

  Gilla

 • Niklas R

  Sossar misslyckas alltid. De har misslyckats med sin utlandspolitik, de har misslyckats med massinvandringen, de har misslyckats med masskriminaliteten och de har misslyckats med hanteringen av pandemin.
  Det enda de lyckas göra är att höja skatterna och sedan misslyckas de med att fördela dessa pengar på ett rättvist sätt.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Tyst diplomati??????Varför åker man hem till sitt gamla hemland när man vet att man har problem med regimen där?Efter 7000 dagar borde man inse att Sverige kan inte göra någonting i det fallet.

  Gillad av 1 person

 • Eurozone

  Tyst diplomati är möjligt eftersom de länder där denna ”tysta diplomati” utövas också är STORA bidragstagare av svenskt bistånd d.v.s. lösensumman är redan betald i förväg- inget behöver sägas, det är svenska skattepengar som sköter diplomatin.

  Detta vore en mycket obekväm sanning om det skulle komma ut till det högbeskattade svenska folket.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Vad ska vi med diplomater till om dessa skall vara tysta ?? Isaak har man talat om i över 15 år nu , lever han ? Han for till sitt hemland och kritiserade ! Mvh Sjöström

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: