Löfven – coronastrategin har fungerat


PANDEMI. När det värsta lagt sig under försommaren och sjuk och dödstalen i covid sjönk uttalade sig statsminister Stefan Löfven (S) den svenska modellen ”har fungerat” – och utesluter inte skattehöjningar. – En positiv sak är att allt fler ser betydelsen av att vi har ett starkt samhälle, sa Löfven.

-Pettersson har inte samma uppfattning om vad som fungerar, men jag är inte statsminister, så jag har svårt att se att 174 coronadödsfall det senast dygnet är något som fungerar bra.

 • Totalt har nu 6.972 personer dött med covid-19 i Sverige, observera med inte av.
 • Just nu vårdas 238 personer på intensivvårdsavdelningar i landet.
 • Drygt 260.000 covid-19 fall är bekräftade i landet.

Nästan 7000 döda med covid, rekord i gängmord bland invandrare med skjutvapen, massinvandringen fortsätter och kaos i migrationspolitiken, men otroligt nog har regeringspartiet något högre opinionsiffror än i valet. Inget rubbar svenska vänsterväljare.

Vi har elva gånger fler coronadöda än Norge och det ser statsministern som än framgång eftersom ”vi” plattat till smittspridningskurvan.

Glöm dock inte att det alltid dör folk. 240-250 per dygn, runt 90.000 om året även när det inte pågår en coronapandemi.

Sveriges dödstal som andel av befolkningen är nästan 400 procent högre än Danmarks, 800 procent högre än Finlands och mer än 1000 procent, alltså elva gånger, högre än Norges.

Om Stefan Löfven kallar 7000 döda för en strategi som fungerar och en framgång så vill inte jag vara med när Löfven åker på ett misslyckande.

Klart är att när Löfven säger att ”vi” ska ta ansvar för varandra omfattas inte Stefan och regeringen av det ansvaret…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Löfven – coronastrategin har fungerat

 • Cirkus Sverige.

  Morden på våra äldre har de fungerat, eller var det önskan om än fler ?

  😡😥

  Vad röstar DU på !?

  Gilla

 • Olof.p

  Det fungerar inte. Efter att ha hotat min mor med pallliativ vård på hennes äldreboende fick vi åka dit själva och agera biträde och undersköterska. En undersköterska var avdelad till 5 Coronasjuka på olika avdelningar. Hon hinner naturligtvis inte hjälpa fem sjuka hjälplösa gamlingar.
  Jag mins att en bekant som är insatt i kvotflyktingfrågan berättade att Sverige gärna vill handikappade kvotflyktingar, och tog exempel på en afrikan som behövde dubbel bemanning dygnet runt.
  Det kunde Löfvenjäveln ordna till dom gamla svenskarna också, eller är det sant som man läser på alternativmedia att först flyktingar, zigenare och utlänningar? Blir det något över så får vi svenskar.

  Gilla

 • GH

  Vaddå MED covid?? Tror Pettersson att just i Sverige ligger sjutusen människor på dödsbädden och precis i dödsögonblicket får de dessutom covid? Sluta sprida falska påståenden!
  Några andra myter som totalt översvämmar STV/SR/TV4 med flera MSM:
  -det är som en vanlig influensa
  -det dör inte fler i år än tidigare år
  -det beror på brister i välfärden
  -det är ”bara” 70-plussare på äldreboenden som dör

  Gilla

  • GH

   Kan lägga till några fler skrönor som massorna gått på:
   -I Sverige fungerar inte munskydd
   -Barn smittar inte
   -Lärare blir inte sjuka

   Gilla

  • Bernt Ekholm

   Nedanstående information från SCB.se kanske kan vara till hjälp!

   2020-11-30-preliminar_statistik_over_doda_inkl_eng (1).xlsx

   Gilla

 • Tony

  ”Vi har inte gjort något fel ” Men å andra sidan har han
  och regeringen inte gjort något rätt heller!

  Gilla

 • Bernt Ekholm

  Det vore intressant att veta om de övriga ländernas redovisade siffror på antal döda är Med eller Av covid. Då det Svenska antalet är Med covid inte Av covid.
  Mig veterligen är det endast Östergötlands län som tittat närmare på vilka som faktiskt dött Av covid. Av drygt 150 fall var det endast 15% dött Av covid. Om samma resultat gäller övriga Sverige, så motsvarar det färre än 1000 personer. Undersökningen redovisades Augusti eller börjar av September.

  Gilla

 • Maya

  Globalistlakejen har lärt sig några fraser utantill.Dom upprepar han om och om igen.Karln begriper inte att vi är många ute i verkligheten som ser rött ! när han uttalar sina inövade fraser.Alla vi som försöker få tillvaron att gå runt ekonomiskt.Det som är beklagansvärt är att inte fler bryr sig om denna vanskötsel och det ständigt ökade skattetrycket i vårt land.Skatter som inte kommer oss till godo i många fall.Tänk om vi skulle gå man ur huse och kräva avgång och nyval.Men,tyvärr är inte Svensken lagd åt det hållet utan morrar och gormar i hemmets lugna vrå istället.

  Gilla

 • rustibus46

  Ja, effektivt! Döda pensionärer = mindre
  utgifter, lediga lägenheter o tomma
  vårdplatser. Arma land.

  Gilla

  • Fjodor

   Det var väl det strategin gällde. Döda gamla människor så man kan göra om vårdplatser till asylboenden och höja skatterna.
   Det är det Löfven menar när ”strategin har fungerat”.

   Gilla

 • Kungen

  Sätt hela regeringen i en rymdfärja till månen.
  Dom får bränsle endast för ditresan……

  Gilla

 • Nisse

  Löfven visar ju för varje dag som går att det var ett enormt stort misstag att lägga ner mentalsjukhusen i Sverige.

  Gilla

 • Moberg

  Svetsarn tycks på fullt allvar tro att ett starkt samhälle är lika med ett högbeskattat folk.
  Skatter bidrag ett sätt att hålla människan likt en slav, ”du klarar dig inte utan bidrag därför måste du rösta på oss. För inte biter du väl den hand som föder dig!”

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Bristande resurser i corona-tider har orsakats av den svenska regeringens och dess myndigheters ödesdigra försummelser både under våren 2020 och nu i den pågående andra vågen har lett till fortsatt brant stigande dödstal.

  Inom äldreomsorgen råder det fortfarande skriande brist på resurser trots de saktfärdiga topp-politikernas fagra tal om motsatsen. Detta har lett till att tusentals äldre avlidit i onödan eftersom de med rätt åtgärder hade kunnat räddas till livet. Dödstalen fortsätter därför att stiga brant p g a rådande kaos i sjukvården och äldreomsorgen ffa nu under corona-pandemins andra våg under hösten och förvintern.

  Stefan Löfven (S) sa i SVT Agenda 2020-06-14 bl a ”att bristerna i äldreomsorgen INTE ingick i regeringens / myndigheternas Corona-strategi ..”

  UTTALANDEN AV ANHÖRIGA TILL ÄLDRE SOM AVLIDIT I CORONA.

  Sveriges Radio Studio Ett: “Jag tror inte min mamma fick tillräcklig coronavård”. Så säger anhöriga till äldre Covid-19-patienter om den svenska sjukvården. Stefan Löfven (S) och Annika Strandhäll (S) har tidigare höjt svensk sjukvård till skyarna genom att upprepade gånger sedan länge ljuga om en ”Svensk sjukvård i världsklass”

  Läs och lyssna gärna till SR-reportaget nedan sänt den 2020-06-15.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7495654

  Gilla

 • bjornwiklund

  N.B. drygt 6.000 70+ har avlidit och det finns mycket att önska rörande den vård de fått…… med detta sagt är det alldeles för många MEN att kalla regeringens och mendigheternas handhavande av detta är en spik att hänga hatten på för samma sak hade hänt inom vården vid en kraftig säsongsinfluensa…. Sossarna eller Moderaterna för den delen missar aldrig ett svepskäl…….

  Gilla

 • Kent

  Att Stefan Lövfen är den näst dummaste i riket är klart men de som röstar på honom måste vara ännu dummare.
  Höjda skatter ska hjälpa mot allt påstår jubelåsnan. När för låga skatter i väldens mest beskattade land skulle vara ett problem. Problemet är att landet Sverige har styrts och styrs av kompletta jubelidioter.

  Gillad av 2 personer

 • Fr E

  Ja vill man smyg-mörda gamlingar så har det fungerat utmärkt, vilket givetvis var Regeringens plan !

  Gilla

 • Argus

  Återigen är det äldreboenden som är drabbade. Trots att de äldre har besöksförbud så drabbas de. SKR skyller ifrån sig och säger sig sakna instruktioner från FHM. En sak vi lärde oss från i våras är att det spelar ingen roll vad ansvarig myndighet säger, 40% av personalen har antingen inte förstått eller inte bryr sig om rekommendationer. Om kommunerna betalade personalen och hade tillräcklig personaltäthet så kanske de fick personal som förstår svenska. Ingen skulle ens komma på tanken att driva ett fängelse eller flyktingförläggning som äldreboenden drivs. Det är rent av livräddande att bli fälld för HMF.

  Gilla

 • Kenneth

  Jag har gett upp!! Svensken måste vara den dummaste på detta klot!!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: