Den ynklige statsministern har inget ansvar

ÅLDRINGSVÅRD. Det råder ”ingen tvekan om” att det är Sveriges regioner som är ansvariga för att gamla på äldreboenden inte fått den vård de har rätt till under coronapandemin. Det säger statsminister Stefan Löfven (S) till Dagens Nyheter och fortsätter – Jag tycker att det är jättemärkligt att det över huvud taget kan uppstå en diskussion.

Sverige består av 21 regioner, samtliga har fått stenhård kritik för brister i åldringsvården från Inspektionen för vård och omsorg.

21 regioner är ett helt land, Sverige och där är Stefan Löfven (S) statsminister och högste ansvarige, för att ta det ansvaret och fatta bra beslut har han en lön på 176.000 kronor i månaden samt tillgång till två fina bostäder.

Men Stefan Löfven (S), hans regering (S+MP), tillsammans med de statliga myndigheterna Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Socialstyrelsen har inget ansvar för den usla pandemihanteringen enligt statsministern.

Sofia Wallström, generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg (IVO) är den som kritiserar regionerna. Wallström utsågs 24 juni 2019 till generaldirektör för IVO av Stefan Löfvens regering och har en lön på 123.000 kronor i månaden.

– Pettersson undrar om Stefan Löfven skäms eller rodnar?

Löfvens totala coronahaveri syns tydligt för alla utom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Den ynklige statsministern har inget ansvar

 1. Moberg- förtydligande
  ”Där brukar finnas verkmästare och de till skillnad från svetsarn gör oftast bra ifrån sig.”

  Det jag menar,att det finns distinkt skillnad mellan en verkstad och regering. Vore Löfven där, så hade han förmodligen klarat det bättre.
  Det vill säga :
  -Hit, men inte längre.
  IL

 2. Vem inbillar sig att Sveriges regering och statsminister styr landet? Löfven är en EU-tjänsteman som endast ser till att EU’s beslut genomförs i landet. När det inte fungerar i slutänden är de de längst ner i pyramiden man sparkar på.
  Statsminister-titeln är endast kvar av nostalgi-skäl för att inbilla svenska folket att vi har demokrati och självbestämmande.

 3. Supplement-rättelse
  ps. ” hur mycket Globallisterna gett ”
  Jag tror inte att han får eller vill ha något materiellt. Han har låg självkänsla, det räcker för honom att vara ”viktig”. Det är tråkigt att säga sånt, men så brukar det vara med personer som gjort klassresan av misstag.
  IL

 4. Han fick ju tillfällig ”utökad makt” pga koronan, hur blev det med det?
  Det är ju hans ansvar att ta tag i saker, följa upp och se till att det blir något gjort, annars är han en dålig ”chef”. Ett företag med en sådan som chef som bara säger ”ta ansvar” men där de anställda inte behöver göra något kommer inte överleva särskilt länge…

 5. Statsministern påminner mest om en förman på en bilverkstad.
  Det tycker jag säger något om svenska väljare.
  Inte konstigt, att ministrar, generaldirektorer, statsepidemiologer på svenska myndigheter använder liknande narrativ.
  IL

  ps. ” hur mycket Globallisterna gett ”
  Jag tror inte att han får eller vill ha något materiellt. Han har låg självkänsla, det räcker för honom att vara ”viktig”. Det är tråkigt att säga sånt, men så brukar det vara med personer som

  • IL! Finns ingen anledning till att jämföra med förmän på en bilverkstad tror knappt de existerar.
   Där brukar finnas verkmästare och de till skillnad från svetsarn gör oftast bra ifrån sig.

   • ” Finns ingen anledning till att jämföra med förmän på en bilverkstad tror knappt de existerar.”
    Det gör inte en kompetent sosse heller.

 6. Att vi har världens sämsta statsminister är ingen nyhet… sorry pettersson men; har du inget trevligare som nyhet? Jag är så fruktansvärt besviken på människors idioti. Det finns så klart klickar av normalitet såsom petterssons blogg-läsare och några till… hur kan ett parti som ingen verkar rösta på, leda ett land? Det hade varit ganska intressant om någon skulle kunna ”uppfinna” ett valfuskfritt system att rösta till -22. Jag har klurat lite men har inget svar än. Jag är troligen för oteknisk. Men vi kan inte fortsätta ha det så här i framtiden! Att gnälla om dårens dårskap hjälper oss inte. Pettersson rapporterar bara, jag vet, men det vore trevligt om pettersson ställde sig frågan: ” finns det något jag kan göra för att förändra framtiden?”

 7. Vilka här är så korkade att de tror att Löfvén sitter på statsministerstolen för att styra landet?
  Ni har fel. Han sitter på statsministerstolen för att se till att hans lojala partikamrater utnämns till viktiga poster inom de statliga och regionala områdena så att partiet kan behålla makten och kranar in till statskassan så länge som möjligt även om Partiet skulle förlora nästa val.

  Detta med att Löfvén skulle gjort rätt eller fel angående wuhanepidemin är en irrelevant fråga eftersom han inte gjort någonting för att förhindra, stävja eller bekämpa viruset. Det enda han har gjort är att utnämna alla poster han kan till lojala partikamrater och förespråka lagar som är till gagn för partiet.

 8. Har han gjort något annat under sin regeringstid än skyfflat över ansvaret på andra ? Han har inte förstått vad ett övergripande ansvar betyder.Aldrig ett rakt beslut utan bara floskler hela tiden.”Vi ska klara av detta tillsammans ” ”Vi ska stå enade” ”Nu är det slutfestat ” bla,bla ,bla.Att göra en massa uttalanden utan att konkretisera detta i handling hjälper ingen.Nä du Stefan,svammel ger inget bröd på bordet.F.ö.är detta virus märkligt,det kan tydligen tidsbestämma sig själv när det ska ta slut och i vilket år.Det har inget annat virus lyckats med !

 9. Han borde har avgått för länge sedan.Jag har krävt hans avgång i flera år.Han är totalt värdelös för det uppgiften han har AVGÅ BUMS.

  • Enligt sossarna är det Åkessons fel att vi har sämsta covid19 resultaten. Han var utan mask en gång i november.

 10. Han har inte begrip till att.
  vare sig skämmas eller rodna,
  Det är bara när det gäller att pantsätta kommande generationers
  tillgångar, då tar han täten och skänker astronomiska summor,
  när det gäller ansvar gömmer han sig bakom andra?
  Det är alltid någon annans fel!

  Undrar hur mycket Globallisterna gett honom för bete sig
  som han gör

 11. Det är alltid nån annans fel om det inte är bra. Liknar USA där allt som är fel är Trumps fel och är nåt bra så är det trots honom.

Kommentera