Huset är invaderat av vägglöss: ”Går inte att beskriva”

SKADEDJUR. I drygt tio år har 71-åriga Marianne Nilsson bott i sin trerummare på Salstagatan, det senaste halvåret har dock varit en som mardröm. Lägenheten är hårt angripen av vägglöss och hon har tvingats placera alla möbler i mitten av rummen. Marianne klarar inte längre av att sova i varken säng eller soffa. De senaste två veckorna har hon istället sovit på en solstol, skriver Södermanlands Nyheter, bakom betalvägg.

Vägglus

– De får inte bort lössen med de har sagt till mig att jag ska ligga i sängen som lössbete. Men jag klarar inte av det, de biter mig runt halsen, säger Marianne.

– Pettersson säger att vägglusen har varit i stort sett utrotade i Nord- och Västeuropa för att på senare år åter blivit vanligare och är idag ett av de vanligare skadedjursproblemen. Detta tros bero på ett ökat resande till områden där vägglusen är vanlig, eftersom vägglusen kan följa med hem från resan som fripassagerare i bagaget.

Salstagatan i Flen

Marianne Nilsson bor på Salstagatan 18 B och övriga hyresgäster är Adow, Mohammed, Ahmed, Novak, Abdullah, Aden, Ghazal, Mohamed, Nilsson, Ali, Lindström. Hasan och Abdullah.

Undrar vad de har för resvanor?

Om vägglöss på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Huset är invaderat av vägglöss: ”Går inte att beskriva”

 1. Det värsta är att dessa vägglöss (kan vara sk tropisk vägglus) som följer med hit med utlänningarna är av en annan art än den gamla ”svenska” vägglusen. Den utländska är mycket värmetåligare och därmed mycket svårutrotad. Det enda som garanterat hjälper är HCN, Cyanväte som är mycket giftigt och dessutom explosivt så hela hyreshuset måste utrymmas och efter behandlingen vädras mycket länge och noggrannt! Men om det bor utlänningar där som senare åker hem på ”semester” så är risken mycket stor att de tar med sig ägg, nykläckta löss (endast ca 1 mm stora) eller i varierande storlek till fullstora löss som kan finnas i och på i princip allt bagage de fraktar. Sannolikt också på kläder eller t o m håret.

 2. För att utrota vägglössen så måste allra först anledningen till att vi åter har vägglöss i Sverige, utrotas.
  Inte stor mening att pumpa ett däck utan att först laga hålet.
  Och anledningen till att vi åter har vägglöss i vårt land är inte alls som myndigheterna försöker inbilla oss, att lössen kryper ner i våra resväskor när vi reser utomlands.
  Det är skitsnack!
  Det här problemet började i samband med massinvandring till Sverige. -Som så många andra problem.
  Har ni förresten sett deras enorma packning när dom kommer till Sverige?
  Det är hur många stora resväskor och kartonger som helst och naturligtvis följer det då också med vägglöss och annan ohyra i deras bagage!
  Nej, utvisa 3 millioner utlänningar, stäng gränsen och låt sen anticimex påbörja sin sanering så har vi åtminstone påbörjat den allt viktigare restaureringen av Sverige.

 3. Hörde ett inlägg på radion i våras där kommunalrådet inte kunde förstå anledningen till att (svenska) människor flyttar från kommunen 🙂 . Eftersom det ser likadant ut i många andra trappuppgångar i Flen behöver man inte vara ingenjör för att räkna ut att begreppet ’white flight’ är påtagligt i dagens Sverige

 4. Flens Bostad AB kommunalägt med en styrelse bestående av 2 st från S och SD samt från KD, MP, V, C och M en vardera Kan inte de med hjälp av Anticimex få död på vägglössen så får de väl vara generösa mot alla med icke svenska namn och låta dem bo på hotell.
  Svenskarna får väl klara sig själva så gott de kan för dem är det ju inte synd om.

 5. Bodde i Ryssland på landet i en liten byhåla… Har aldrig haft vägglös i våra boenden…
  Sverige som vanligt i framkanten …
  Säljer också medel som jag köpte i Riga mot vägglös… Går så bra som varma piroger… Enorma mängder av folk som bor svart och deras uthyrare vill inte beställa sanering (ofta flyktingar som har lägenheterna betalda av soc och är rädda att deras olovlig andrahandsuthyrning avslöjas på något sätt)…Oftast hyr de ut till asylsökande som ordnar boende själva till stor jubel av Migrationsverket…
  Gud vad de stackars, alltså köpare av medel, berättar… Fru och 2 barn sov på köksbordet medan pappan kämpade mot vägglös innan han går till jobbet varje morgon…
  En kvinna som sov i tätt ( trodde hon) dukningsdräkt av gummi men ändå hittade vägglös sätt att komma in…
  Fyfan…

 6. Problemet är att för att bli av med vägglus måste man sanera hela huset samtidigt med ALLA BOENDES MEDVERKANDE OCH GODKÄNNANDE.
  När jag hade korttidskontrakt på en 4-rummare i Tensta i ett hyreshus på 5 våningar var det omöjligt att bli av med vägglus pga de andra i huset inte beställde sanering och deras ”hyresgästar” spred sig vidare för att hitta saftiga bete.
  Jag misstänker att andra hyresgäster inte visste att det finns möjlighet till kostnadsfri sanering om man har ohyra… Antingen kan man inte svenska eller bryr sig inte om…

 7. Nilsson och Lindström får tagga ner rejält med flygandet, om de skiter i miljön så kan de väl ändå tänka på grannarna. Mångkulturens honnörsord; hänsyn och omtanke. 😉

 8. Alla dessa flyktingar som flyr för sina liv från sina hemländer eftersom de alla har dödsstraff som väntar dem där. Så fort PUT är säkrat kan de resa hem till sitt hemland och packa ner lite vägglöss för resan tillbaka.

Kommentera