S är minst 13 år efter SD

VÅRD & OMSORG. År 2007, kanske tidigare såg Pettersson att Sverigedemokraterna ville införa språktester i Sverige. I dag skriver den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter (betalvägg), att socialdemokraterna i Oxelösund funderar på att personalen inom vård- och omsorg kan behöva göra språktest.

Det efter att ha politikerna fått signaler om att kunskaperna i vård- och omsorgssvenska inte alltid är på topp, enligt vård- och omsorgsnämndens ordförande Linus Fogel (S).

Nu ska Linus ha heder för att han törs föreslå en sådan sak efter att inte minst socialdemokraterna i alla år kallat sådana förslag för rasistiska, främlingsfientliga, nazistiska, islamofobiska och mycket annat. Hoppas herr Fogel är beredd på likadana tillmälen från sina partikollegor, för det är väl vad som sägs som har betydelse och inte vem som säger det.

Nåväl, självklart ska vi ha språktest, inte bara för personal inom vård och omsorg utan överallt. Inga permanenta uppehållstillstånd och absolut inga svenska medborgarskap ska delas ut utan grundläggande kunskaper i svenska språket och i svensk samhällskunskap.

Sedan undrar jag hur denna insikt har kunnat dröja i minst 13 år? Och tyvärr gäller det inte bara språket.

Hur kommer det sig att problemen med språket upptäcks först nu, efter många års problem?

Gör inte kommunen anställningsintervjuer?

Sanningen är nog att vården inte används för de gamla och andra med omsorgsbehov utan har blivit ett integrationsprojekt där de statliga lönebidragen drar och inte behoven hos de behövande.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, vården, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “S är minst 13 år efter SD

  1. Språktest, hur kan någon vara så dum i huvet att man anställer folk som inte kan prata med de som de ska hjälpa?
    Det är bara att tala om viken idiot man är från början.

  2. Mentalt är dom ljusår efter SD. Det gäller samtliga partier. Gång på gång visar det sig att andra partier apar efter SD förslag trots att de gärna kallar SD för både det ena och det andra när förslagen kommer. De är mentalt handikappade som de flesta vänstervridna

  3. Anställer Kommuner utan att göra anställningsintervjuer, under en sådan får man ju snabbt en uppfattning vad personen kan.
    Det kanske räcker med att en sosse rekommenderar någon av de tusentals välutbildade som toppskiktet säger sig veta kommer hit.

Kommentera