S är minst 13 år efter SD


VÅRD & OMSORG. År 2007, kanske tidigare såg Pettersson att Sverigedemokraterna ville införa språktester i Sverige. I dag skriver den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter (betalvägg), att socialdemokraterna i Oxelösund funderar på att personalen inom vård- och omsorg kan behöva göra språktest.

Det efter att ha politikerna fått signaler om att kunskaperna i vård- och omsorgssvenska inte alltid är på topp, enligt vård- och omsorgsnämndens ordförande Linus Fogel (S).

Nu ska Linus ha heder för att han törs föreslå en sådan sak efter att inte minst socialdemokraterna i alla år kallat sådana förslag för rasistiska, främlingsfientliga, nazistiska, islamofobiska och mycket annat. Hoppas herr Fogel är beredd på likadana tillmälen från sina partikollegor, för det är väl vad som sägs som har betydelse och inte vem som säger det.

Nåväl, självklart ska vi ha språktest, inte bara för personal inom vård och omsorg utan överallt. Inga permanenta uppehållstillstånd och absolut inga svenska medborgarskap ska delas ut utan grundläggande kunskaper i svenska språket och i svensk samhällskunskap.

Sedan undrar jag hur denna insikt har kunnat dröja i minst 13 år? Och tyvärr gäller det inte bara språket.

Hur kommer det sig att problemen med språket upptäcks först nu, efter många års problem?

Gör inte kommunen anställningsintervjuer?

Sanningen är nog att vården inte används för de gamla och andra med omsorgsbehov utan har blivit ett integrationsprojekt där de statliga lönebidragen drar och inte behoven hos de behövande.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, vården, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “S är minst 13 år efter SD

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: