De kallar sig av någon anledning Rädda Barnen

BISTÅND. Rädda Barnen arbetar med Barnkonventionen som grund för att barns rättigheter ska bli verklighet, i Sverige och runt om i världen. Så långt låter allt bra, men Rädda Barnen verkar koncentrerar sig på annat än barn. Generalsekreterare för Rädda Barnen är Helena Thybell som har en månadslön på 95.000 kronor.

-Pettersson undrar varför Rädda Barnen ska lägga skattemedel och bidrag från fattiga pensionärer på unga ljugande män utan asylskäl när det dör runt 5,2 miljoner barn under fem om året, c:a 14.000 om dagen, i svält och enkla sjukdomar enligt UNICEF.

Nåväl, vilka är afghanerna som Rädda Barnen med flera vill ”rädda”…

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
”Ensamkommande barn” på Medborgarplatsen sensommaren 2017 och de har inte blivit yngre sedan dess.
Jag skulle hellre lägga många miljarder på dessa afghanska skolflickor än en enda krona på de ljugande afghanska desertörerna som kallar sig ”barn” på Medborgarplatsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “De kallar sig av någon anledning Rädda Barnen

 1. Det finns en annan grupp som kallar sig ”läkare utan gränser”,som sysslar med smuggelverksamhet av olika exotiska arter,in till EU !!

   • Året var 2015 och innan den värsta flyktingkrisen. Röda korskvinnan Barbro Feldt behandlades illa av både medierna och av sin uppdragsgivare, Svenska Röda korset, hon hade vigt sitt liv som pensionär åt organisationen och blev utslängd ur Röda Korset och knäckt av medierna.

    Barbro hade till en kriminell kurd sagt ”jag tycker vi ska hjälpa er där ni är, inte här i Sverige. Jag tycker man ska hjälpa våra ungdomar i första hand. Hur ska vi kunna hjälpa er om vi inte kan hjälpa våra egna ungdomar?”

    Kurden spelade in samtalet och Barbro blev offentligt jagad som rasist.

    Jag skrev lite om det 2016.

    https://petterssonsblogg.se/2016/08/23/alternativmedias-asikter-har-blivit-regeringspolitk/

    Då arbetade dagens generalsekreterare på Rädda Barnen åt Röda Korset, alltså förväxling av organisation. Barbro var på Röda korset.

    Tänk om fler journalister och politiker sagt som Barbro.

   • Pettersson 01 12 2020 at 20:11

    Jag känner mycket väl till Barbro Feldt som var volontär på Röda Korset. RÖDA KORSET inte RÄDDA BARNEN. Vill man vara trovärdig som så håller man sig till fakta. Det gäller såväl signaturen ’ståfräs’ som Pettersson.

   • Bra att du förstår Andersson, precis som jag skrev Röda Korset och inte Rädda Barnen. Någon annan Barbro avses troligen inte.

  • ståfräs 01 12 2020 at 12:54

   Vem är /var Barbro? Var hör hon hemma i ’skitorganisationen’?

  • Ni är otroliga alla ni 37 som gör tummen upp för något som inte är sant. Kolla fakta innan ni gillar något. Eller ogillar för den delen.

 2. Eglantyne Jebb och Dorothy Buxton bildade 1919 Save the children och då var det inte tal om löner utan frivilligt arbete.
  Världen förändras inte alltid till det bättre, nu är Rädda Barnen en stor organisation och cheferna bygger var sin hiearki.
  Nu är det som förr var frivilligt arbete av rika damer med hjärtat på rätta stället är nu kvinnor på karriärstegar som skall tjäna som männen. Inget fel i att få en lön men varför 95 tusen i månaden, ”ja men riksdagsledamöter har 68,4 och gör ingenting men jag räddar halvvuxna män så 95 är mycket lågt.”

 3. Man undrar ju vilken klass den flintskallige mannen i mitten skulle börja i ? Komvux kanske ? Skämt åsido,detta gullande med dessa lycksökare får vara slut nu.Åk hem och gör er plikt mot ert fosterland och era familjer.Ta med er Khavari på hemresan.( Ni vet hon som har ambitionen att bli vår nye statsminister.)F.ö.så har alla blivit drabbade av coronarestriktioner mer eller mindre.Alla småföretagare som har fått klappa igen och alla äldre som fått gå en för tidig död till mötes tack vare all inkompetens.Så slut på gnället och gullandet nu.Basta !!!

 4. SKULLE ALDRIG GE EN KRONA TILL RÄDDA BARNEN ELLER NÅGON ANNAN S.K. HJÄLPORGANISATION. BARA CA 10 % KOMMER TILL NYTTA. 👎👎👎👎

 5. Det behövs mer än 1000 goda svenska månadsgivare för att Helena Thybell ska få sin månadslön. Jag nog 500 ytterligare för att betala hennes arbetsgivaravgift och övriga kostnader. Hon är inte ensam i ledningen!

  Först därefter kan det första stackars barnet i ulandet få hjälp av svenska Rädda Barnen med mat och skolgång.

 6. Tyvärr har Rädda Barnen utvecklats till en svenskfientlig organisation som bara bryr sig om utländska bedragares väl. Sen chefer som sniker åt sig generaldir löner är ju skamligt. Ingen anständig människa bör stödja denna falska ”hjälporganisation”.

 7. Det är rent ut sagt för djävligt att bara för att hon är högsta
  höns på en hjälporganisation så uppbär hon direktörslön,
  inte nog med det, för under henne sitter välavlönade
  underchefer med nästan lika mycket, men dom som tigger
  på gator o Torg får göra det gratis, men dessa giriga har ju
  god förebild i Bengt Wästerberg som redan för tio år sen
  tog ut miljonlön för detta.
  Så det är inte konstigt att det växer upp så kallade
  hjälporganisationer som svampar ur jorden! Bedrövligt!

  Hur mycket hade dom tjänat genom att minimera Svindyr
  radio o TV reklam om året??

 8. Fick tiggare brev från Läkare utan gränser Generalsekreterare lön ca 52000:-
  Barncancerfonden Generalsekreterare lön ca 92 000.
  Bra för lite ansvar

 9. De kanske menar ”barn” i betydelsen ”avkomma” inte i betydelsen ”minderårig”? Det är inte osant men ohederligt. De kanske borde döpa om sig till ”Rädda medelåldersmän utan asylskäl” och överlåta minderårigas väl och ve till andra?

 10. Nu inför jul så kommer tigeriet att bli helt olidligt i TV och all annan marknadsföring av så kallat hjälporganisationer. Undrar vad alla pengarna som man lägger på marknadsföring skulle ha räckt till.

Kommentera