Kina har landat på månen


TEKNIK & VETENSKAP. Idag hat Kina landat på månen igen och börjat samla in mångrus som sedan ska transporteras tillbaka till jorden.

Kina brukar, till skillnad från USA, sällan avslöja särskilt mycket om sina rymdplaner innan man försäkrat sig om att allt går som man planerat. Nu har de varit relativt öppna och berättat att Kinas rymdfarkost Chang’e-5 skulle landa idag.

Enligt tidsplanen så är det tänkt att månlandaren ska börja borra efter jordprover klockan 18:15. Detta samt insamlandet av prover från ytan ska sedan pågå i två dagar. Proverna ske sedan samlas in i en kapsel som är tänkt att återvända till moderfarkosten 3 december klockan 16:10. Därefter ska resan tillbaka till jorden påbörjas men när det ska ske finns det än så länge inga uppgifter om.


15 responses to “Kina har landat på månen

 • Kinas rymdsond har återvänt till jorden | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] & TEKNIK. I tisdags landade den kinesiska rymdsonden Chang’e-5 på månens yta. Den har arbetat oväntat snabbt på lavaslätten Stormarnas ocean och alla […]

  Gilla

 • Kinas rymdsond har lyft från månen | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] & TEKNIK. I tisdags landade den kinesiska rymdsonden Chang’e-5 på månens yta. Den har arbetat oväntat snabbt på lavaslätten Stormarnas ocean och alla […]

  Gilla

 • G Nordström

  Läste för ganska många år sedan om ett energi rikt ämne, mins inte namnet på det. Men det bildades på grund av avsaknad av atmosfär och skulle kunna tas till jorden och lätt ersätta uran.

  Gilla

 • SVENSK

  Samtidigt som NASA klurar på en kapsel (Orion) vars elektroniska utrustning ska kunna klara sig oskadd genom den kraftiga strålningen i Van-Allen bältena runt jorden!
  Att det ”gjordes” 1969 med Apollo 11-17 dessutom bemannad har man ”glömt”. Och allt originalmaterial därifrån är raderat och Borta!
  Jag tror ej på detta!

  https://www.bitchute.com/video/1AUXfAMVbjQo/

  Gilla

  • Argus

   NASA skulle inte heller kunna byggs en Saturn V i dag även om de ville. Kunskapen dog med ingenjörerna som byggde den. Vad beträffar van Allen-bältena så förklaras det här:

   Gilla

   • SVENSK

    Alla ritningar och dokumentation förstördes! Och alla data från de första månfärderna förstördes efter att de begärdes ut av en undersökande person i början av 2000-talet. Ingen kan hålla all den kunskapen i huvudet!

    Gilla

 • Svante Melon

  tyckte först det stod ”samla in månvirus”

  Gilla

 • Tony

  Dom ska väl leta efter nya kolfält, så många nya kolkraftverk
  som dom ska bygga så räcker väl kolfälten här på jorden
  inte till. Bara kolfälten förnyas av rätt regim gör det inget,
  eller hur MILJÖPARTIET??

  Gilla

 • Johnny Andersson

  Nu vet vi att månen är full planterad med covid 19 virus . Bra jobbat ! Och resten av världen står handfallna .

  Gilla

 • Per von Scheele

  Covid-19 på månen? Var skall man flytta nu för att undvika viruset? China är nog det säkraste stället! 😱😱🤪🤪😷😷

  Sent from my iPhone

  >

  Gilla

  • messkalle

   Per är klurig. Vem vet om några år om inte Kina vore den bästa platsen om Sverige byter demokrati till envälde styrt av de enfaldiga.

   Gilla

 • Mike E

  De antiamerikanska flummarna och feministerna i väst kan glädja sig till att den brutala kommunistdiktaturen i Kina inom kort kommer att vara världen mäktigaste, både ekonomiskt och militärt. Kinas Kommunist Parti skiter fullständigt i mänskliga rättigheter och är 100% rasistisk. Kinas ger heller inte ett dyft för (och det är positivt) västs nya pseudovetenskaper dvs. genus, homo och trans tramset.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: