Amir och Laion dömda för brutalt rån och våldtäkt av man

BROTTSLIGHET. Under tortyrliknande former våldtogs, bands och rånades offret i sitt eget hem. Nu har två män, Amir, 19 och Laion, 20 år dömts till två år och nio månaders fängelse. ”Vissa moment, så som när målsäganden blivit avklädd eller då han har filmats, har varit särskilt förnedrande”, slår Göteborgs Tingsrätt fast.

Det brutala brottet ägde rum i offrets bostad i Majorna i Göteborg den 25 augusti i år. Bakgrunden ska, enligt förundersökningen, ha varit en påstådd skuld. De tre männen – offret och gärningsmännen – var bekanta sedan tidigare och hade stämt träff i offrets bostad.

Där gick de två männen plötsligt till attack genom att dra ett påslakan över offrets huvud, stoppa en strumpa i hans mun och binda fast hans handleder.

Sedan började de slå honom, både med knytnävsslag och med ett skohorn, enligt domen.

Samtidigt som de filmade. – Det var väldigt förnedrande. Och de säger även att de kommer läcka detta, berättade offret i förhör.

Gärningsmännen genomförde också enligt domen en handling jämförlig med samlag och stal kläder, smycken, sprit, en klocka, mobiltelefon och spelkonsol innan de lämnade lägenheten.

De tvingade också offret att föra över 900 kronor samt tog ut ytterligare 12000 kronor från offrets bankkonto.

Nu har Amir och Laion dömts i Göteborgs tingsrätt, målnummer B 15386-20. De fälls för rån och våldtäkt till två år och nio månaders fängelse vardera. De döms samtidigt också för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Tingsrätten anser att offret lämnat en trovärdig berättelse som är detaljrik och sammanhängande. De slår fast att uppgifterna han lämnat framstår som tillförlitliga och skriver vidare: ”Vissa moment, så som när målsäganden blivit avklädd eller då han har filmats, har varit särskilt förnedrande. Till det kommer att målsäganden, när rånet redan pågått under lång tid, utsatts för en våldtäkt.”

Gärningsmännen har under utredningens gång erkänt rån, men nekat till våldtäkt.

– Pettersson undrar när regeringen ska införa sina löften om…lagar finns men de tillämpas fel.

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Amir och Laion dömda för brutalt rån och våldtäkt av man

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    Moberg skriver:

    Vilket straff är det 2 år och 9 månader?
    Det borde varit 9 år och 2 månader.
    Eller hellre 2 månader och livstids utvisning.

  2. Ja släpper man in ohyra i landet/bostaden får man räkna med elände. Dom skulle inte kommit innanför Sveriges gränser så hade det ju aldrig hänt

KommenteraAvbryt svar