Iransk kärnfysiker dödades med ett fjärrstyrt maskingevär


UTRIKES. Den iranske kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh dödades med ett fjärrstyrt maskingevär, uppger den statliga iranska nyhetsbyrån Fars News enligt CNN.

Mohsen Fakhrizadeh begravningscermoni, Bild Irans Försvar

Enligt nyhetsbyrån ska Fakhrizadeh ha färdats i en skottsäker bil med sin hustru, intill tre bilar med säkerhetspersonal, när han hörde skott träffa bilen varpå han gick ut för att se vad som hände. När han klev ur bilen ska ett fjärrstyrt maskingevär öppnat eld från en Nissan omkring 150 meter från Fakhrizadehs bil.

Fakhrizadeh ska ha skjutits tre gånger, bilen där skotten avfärdades ifrån uppges ha exploderat och även kärnfysikerns livvakt träffades. En iransk topptjänsteman hävdar att kärnfysikern dödades i en ny typ av ”komplex insats” och upprepar landets anklagelse om att det är Israel som ligger bakom attacken.

– Pettersson säger att detta är tvärtemot självmordsbombare. Avancerad elektronik med fjärrstyrda vapen och ingen gärningsman närvarande eller gripen. Det är det nog bara Allah som klarar av…

Enligt tidigare uppgifter dödades atomchefen när bilen han färdades i stoppades av en explosion och sedan omringades av en beväpnad styrka. Iran har hotat med massiv hämnd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Iransk kärnfysiker dödades med ett fjärrstyrt maskingevär

 • Peter Sjöström

  Något ur Tusen och en natt kanske ? Eller den andra sagoboken Koranen ? Mvh Sjöström

  Gilla

 • Billy Boy

  Iran kommer att hämnas på Israel ”när tiden är rätt” har Irans president Hassan Rohani sagt.

  Iran och dess militära enheter bör ta det försiktigt med att utlova hämnd på Israel. Den Iranska militären har ju faktiskt varit så klantig att de praktiserat självmords-bombande mellan landets fartygsenheter som ingår i Irans egna militära flotta.

  Läs mer på Petterssons. Länk nedan:

  Iran slog ut eget marinfartyg och dödade 19 sjömän. 11 maj, 2020

  https://petterssonsblogg.se/2020/05/11/iran-slog-ut-eget-marinfartyg-och-dodade-19-sjoman/

  De Iranska stridskrafterna kanske t o m redan ligger i träning för att testa den här Afghanska bomb-varianten …

  Iransk militär visade tidigare också sin ”skicklighet” då de sköt ned ett civilt ukrainskt flygplan strax efter start från flygplatsen i Teheran, Iran.

  Alla ombord dödades, inkl. några svenskar. När planets vrakdelar låg utspridda på ett stort område försökte de iranska myndigheterna t o m förneka sin skuld i det inträffade och mörkade först händelsen innan de föll till föga och erkände.

  Att låta iransk militär få tillgång till kärnvapen vore ett skräckscenario för hela världens befolkning (inkl. Irans egna invånare) med tanke på militärens urusla förmåga att sikta och träffa avsett mål.

  Gilla

 • DP

  Fjärrstyrt maskingevär – pyttsan. Jag tror inte ett ögoblick på detta. Muslimer är storljugare och jag har läst helt andra versioner. Detta var ett noga plannerat attentat. Det finns ingen chans i världen att dom som utförde attentatet skulle förlita sig på att målet, dvs. kärnvapenterroristen, skulle lämna bilen. Det måste ha varit personer med maskingevär på plats som utförde dådet.

  Iran har inte lyckats fånga in förövarna och för att slippa stå med byxorna nere på knäna så hittar man på en föga trolig historia med fjärrstyrda vapen. Muslimer är totalt värdelösa på allting utom att mörda icke muslimer.

  Gilla

 • Mm

  Muslimer…. !! Kärnfysikern ville säker komma hem till Gud och alla oskulderna

  Gilla

 • Magnus

  Varför kliva ur bil som är skottsäker för att kolla vad som händer? Känns LITE dumt?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: