Vänsterpartist: ”Kom inte hit och säg att jag ska bli försvenskad”


INVANDRING. Vänsterpartiets gruppledare i Västerås Shia Mala Said. De som har invändningar mot den nuvarande integrationspolitiken har han en uppmaning till. – Om du inte trivs i det nuvarande Sverige kan du packa och dra. Jag är här för att stanna, sade han på Västerås kommunfullmäktige.

Det var efter ett debattinlägg från SD:s Ann-Christine From Utterstedt (SD) om skolan och hur elever med invandrarbakgrund påverkar, på torsdagens kommunfullmäktige i Västerås som Shia Mala Said (V) tände till på alla cylindrar.

-Pettersson undrar varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

 • Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land.
 • Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting.
 • FN:s flyktingkonvention säger också att flyktingar ska anpassa sig och följa värdlandets lagar och regler.
 • FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.
 • Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer.
 • De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan.

 • Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34.

 • Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya ”svenskarna” ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

-Pettersson tycker att det är alldeles för lätt att utnyttja asylrätten. Åk hem Shia…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Vänsterpartist: ”Kom inte hit och säg att jag ska bli försvenskad”

 • eva

  Vi är rätt många här ilandet som har en farfar begravd här- Skillnaden för mig är att min farfar föddes 1890(- 1978) i det här landet och det gjorde min farfars farfarfarfarfarfarsfarfarsfarsfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarsfars………. långt ner i forntiden så varför vi svenskar skall fasas ut för att den mannens farfar begravts här förstår jag inte.
  Vad beträffar MENA länder och naturvetenskap begriper jag inte vad han talar om, araberna har väl inte varit särskilt framträdande inom dessa områden. Nobelpristagare???? Icke. Matematik? Ja, siffrorna i deras nuvarande utformning sägs komma från araberna, vilka i sin tur har hämtat dem från Indien.
  Och säg – hade den mannen kunnat komma hit som flykting om Sverige varit styrt av Mena-folk?

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Men om svenskarna ska packa och dra utomlands, vilka ska då försörja invandrarna?

  Gilla

  • Billy Boy

   Invandrarna får då göra exakt som Stefan Löfven gör (d v s stjäla) när pengar saknas för att han själv / invandrarna själva ska kunna betala för sig i kassan …

   … vilket i sin tur EU-företrädarna också gör (d v s stjäla från sina medlemsländer) för att kunna betala för de alltför höga EU-kostnaderna …

   Bildkälla: Jeander 2 st ovan

   Gilla

 • Moberg

  Arrogansen är total, ni hör honom säga vi lärde svenska barnen matematik eftersom vi ligger ljusår före.
  Vid min vistelse i Iraq mötte jag endast en som förstod teknik, där matte är viktigt. Och vet ni vad det var, en hon, med henne gick det att tala teknik hon förstod, dessutom var hon bra på engelska. De manliga i samma befattningar som hon, var bra på att snurra radband, dricka chai och vara allmänt dryga.

  Gilla

 • Tony

  Vad gör du här då? Res tillbaks där du kommer ifrån och
  lev efter era regler, vi har våra regler här, och passar inte
  det är det bara att dra, helst så långt som möjligt.
  Det är inte bara fräckt, utan direkt korkat att begära särregler!

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Inbördeskriget rycker allt närmare. Hade vi haft kvar socialdemokratin innan Palme hade vi inte hamnat i den här situationen

  Gillad av 1 person

 • Kalasbetalaren

  Han pratade om att han inte kunde återvända för att någon släkting var begravd här.

  Inga problem! Jag kan hjälpa till att gräva upp honom!

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Nå Erik Ullenhag från Folkpartit var och hälsade på i Angered och flyktingarna som kom till Sverige för 20år sedan och mer, sa samtliga till Ullenhags förtvivlan,
  – Ni politiker måste se till att göra alla flyktingar till svenskar så fort det går, annars blir dom aldrig accepterade i samhället.
  Dom vet naturligtvis, dom har gjort resan in i svenska samhället. Politiker vet jag inte vilken planet de kommer ifrån, men dom verkar inte först någonting.

  Gilla

 • Rakapuckar

  Otacksamma jävel, åk hem och bygg upp ditt sandland!!!

  Gilla

 • nosferatu

  Ganska klargörande av kommunisten. Araber och afrikaner är inte i Sverige för att acceptera och respektera. De är här för att förändra.

  Gillad av 1 person

 • G Nordström

  20% av väljarna har börjat förstå detta nu, förhoppningsvis över 50% till nästa val om det nu blir något.

  Gilla

 • Niklas R

  Bra att du lyfter upp vad som faktiskt står i de konventioner vi ska följa säger.
  Tänkte också kommentera detta med vad socialisten sa med samma utgångspunkt i FN konventionen men denna artikel säger det mycket bättre.

  Gilla

 • Maya

  Kom ner från dom höga hästarna och acceptera att det ÄR du som ska anpassas till vår kultur och vårt sätt att leva.Arrogans och dumhet och vara stor i korken kommer man inte långt med.Passar inte konceptet så är det fritt fram att flytta till något land som passar bättre.

  Gilla

 • Enoughisenough

  Mala betyder Dåligt på spanska.
  Said betyder Sagt på engelska.
  =
  Dåligt Sagt av Shia
  Åk hem nu.

  Gilla

 • Kungen

  Åk hem till kamelerna och stanna där

  Gilla

 • Tanten

  Shia som förnamn?!

  Gilla

 • ossie

  Såna här kamelryttare ska bara hem till öknen igen BUMS!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: