Israels ambassadör om läget i Mellanöstern

Göteborgs-Posten har pratat med ambassadör Ilan Ben-Dov om den positiva utvecklingen i Mellanöstern, hotet från Iran och maktskiftet i Vita huset.

Ilan Ben-Dov. Skärmdump från SVT.

”Men en sak är klar: Iran är det största hotet inte bara till Israel utan till många av arabländerna. De revolutionära ledarna i Teheran strävar efter att bli ett dominant land i Mellanöstern. De utvecklar en kärnvapenförmåga och robotar med lång räckvidd. De stöder många terroristorganisationer och ombud i andra länder. Var det än är våld, extremism och brist på stabilitet i Mellanöstern – Irak, Syrien, Libanon, Jemen – ser vi iransk närvaro. Det är en strategisk plan och det är ingen tvekan om att Iran måste stoppas.”

Läs artikeln i sin helhet på GP.se.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Israels ambassadör om läget i Mellanöstern

  1. Iranierna är bland de intelligentaste av dårarna i området.
    De håller på shia som inte tillåter kungar som sunni. Det gillar inte de olika kungarna runt i området, hotar ju deras privilegier. Nu känner de sig tvingade till allians med Israel som har kunskap och teknologi själv har de inget av det, bara pengar som de får för oljan som blir allt mindre värd.
    Som Israel skulle jag inte var allt för bekväm med en ljugande muslim.

  2. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    Moberg skriver:

    Även om nu Israel bygger fiktiva broar till arabländerna i fredstid, så misstänker jag att de är glömda av araberna vid minsta lilla åsiktsskillnad.
    Iran som förr under Shahen var västorienterade är nu mer benägna att bygga på det islamska kalifatet, och fullständigt opålitliga.

KommenteraAvbryt svar