Socialdemokraterna köper islamisters lojalitet


ISLAM. Frankrike utsätts just nu för en våg av synnerligen brutala terrorbrott. Brottsligheten riktar sig inte bara mot enskilda oskyldiga personer utan det framgår tydligt av hur gärningsmännen själva kommunicerar att måltavlan är Frankrikes sekulära statsbildning.

Utvecklingen är en påminnelse om vikten av både brottsbeivrande och förebyggande arbete även här i Sverige. Vi välkomnar att Frankrikes president Emmanuel Macron tydligt tar avstånd från islamism och uttalar ett otvetydigt stöd för den franska sekulära demokratin, för frihet, jämlikhet och broderskap.

Detta budskap delas inte av alla. Islamister på höga positioner runt om i världen har i stället valt att fördöma Macron, exempelvis Malaysias tidigare premiärminister Mahathir Mohamad som anser att muslimer har rätt att döda miljontals fransmän, Turkiets president Erdoğan som uppmanar ekonomiska sanktioner mot Frankrike, och en företrädare för en muslimsk organisation i Sverige.

På sin privata Facebooksida påstår företrädaren att islam är oförenligt med västerländsk demokrati och att sekularisering är ”rasist-nationalistisk ideologi” som är mer våldsam än den som driver islamiska staten. Vidare kallar företrädaren Frankrike för en ”skurkstat” och Macron för en ”skurkaktig fjant” och anser att presidentens tydliga markering mot terrorism är ett angrepp på muslimer och islam.

Allt detta hade kanske inte varit värt att ta upp i en interpellationsfråga om det inte varit så att den organisation som företrädaren leder just nu får projektpengar av Allmänna arvsfonden inom satsningen Safe Space Malmö, vars syfte är att arbeta förebyggande mot våldsbejakande extremism och radikalisering i Malmö.

Med anledning av detta vill jag fråga socialminister Lena Hallengren: Avser ministern att vidta några generella åtgärder för att säkerställa att lagstiftningen om Allmänna arvsfonden endast medger att organisationer som delar demokratiska värderingar och tar avstånd från terrorism kan få projektbidrag för att motverka våldsbejakande extremism?

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Socialdemokraterna köper islamisters lojalitet

 • Tony

  Skicka hem patrasket det enda som kan få dem att börja
  tänka, EU s mesiga lagar räcker inte till.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Det var en minst sagt relevant fråga. Alla väljare borde få ta del av både frågan och svaret. Jag skulle även vilja få en officiell redogörelse från alla riksdagspartier om vilken ställning de har i den frågan och hur de garanterar att leva upp till det som säger. Väl bekomme och upp till bevis.

  Gilla

 • Maya

  Alla som nu tycker att islam och islams uppfattning om världsherravälde är ett ”pittoreskt ” inslag i vårt samhälle kommer ni att tycka det om 10 år ? Varsågod alla batiktanter och vänstertroll, ni får gärna svara på det här i kommentarsfältet.Motivera gärna varför…..

  Gilla

  • Rädd

   Maya
   Vad menar du med troll? Är det de anonyma?
   Eller de som vill diskutera på olika bloggar och fb?
   Troll det låter som nått otrevligt väsen.
   Batik, det var populärt på 70 talet många av dessa nu äldre damer är nog uppåt 80 och sitter nog inte vid datorn så ofta.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: