Kristersson har vaknat elva år efter Åkesson


ISLAM. Moderstledaren Ulf Kristersson: Här finns inget utrymme för otydlighet: det öppna samhället måste försvaras. Vi tolererar inte intolerans.

Islamism är ett allvarligt hot mot vårt sätt att leva i Sverige och i övriga Europa. Moderaterna presenterar nu ett samlat åtgärdspaket mot politisk och våldsbejakande islam i Sverige, skriver Kristersson (M) på DN Debatt, tyvärr bakom betalvägg.

– Pettersson säger att det är bra att Moderaterna vaknat, det är ”bara” elva år efter Jimmie Åkesson och SD. Tyvärr sover Socialdemokraterna ännu.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Det var den 19 oktober 2009 som Aftonbladet publicerade en  debattartikel av Jimmie Åkesson om islam. Sverigedemokraterna hade inte kommit in i riksdagen och togs inte riktigt på allvar.

DEBATT. En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1.400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

Såhär långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna i oktober 2009.

***

 Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Kristersson har vaknat elva år efter Åkesson

 • ponnsan62

  K har slickat Estoniabildt och fredrik i 30 år..inget att tro på…En pajas i mina ögon .
  Hur kan individen sova
  Ponnsan
  AFS

  Gilla

 • Moberg

  Ulf K. får vi en regering med M och KD samt med SD som stötta men utan ministrar så blir det ytterst liten skillnad från vad vi har idag.

  Ett slingrande hit och dit mycket storvulna tal som mynnar ut i intet.
  Det finns en liten möjlighet till förbättring med SD som bas tillsammans med M och KD.
  Vad de måste göra kommer att ta tid en tid som förmodligen ej accepteras av dagens väljare som vill att det ska gå fort. Fort har oftast en följeslagare nämligen fel, vilket inte är bra då ett land skall styras.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Med valfläsk vinns inga röster för M ! Hur gör de då ? Vurmandet för röster har ju som bekant inga gränser för ” våra ” sk politiker . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Argus

  En yrvaken Kristersson är bättre än en ondskefull Reinfeldt. Fast oändligt mycket återstår innan M är trovärdiga.

  Gilla

 • hllviken

  (M) VALFLÄSK.

  Gilla

 • Kungen

  Moderaterna är inte att lita på. Dom har fortfarande mycket från landsförrädaren reinfelt kvar i sina led. Dom har ett stort ansvar i landets tillstånd och vänder nu kappan efter vinden.

  Gilla

 • HB

  De ansvariga borde sättas på en rymdfärja med destination : solen…, så kan de blabba och babbla hur mycket de vill…

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kristersson tillhör den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern och SD har hittat sin plats vid den politiska köttgrytan och blivit ett alltmer utslätat parti !

  Gilla

 • Nosferatu

  Sossarna sover inte. De vill ha den här utvecklingen. Muslimer är deras nya väljarbas när arbetarna nu flyr

  Gilla

 • Gerhard

  OK problemet är bara att alla över 18 år som är röstberättigade inte har vaknat än och är väldigt lättpåverkade. Ibland kan man tycka att ålder för att rösta borde höjas. ALT-media måste höja varvtalen och lägga i överväxeln.

  Gillad av 1 person

  • Erling

   Regeringen skänker allt större bidrag till main stream media för att dessa ska fortsätta sin hjärntvätt av svensk väljarkår.

   Vilket de bevisligen lyckas förträffligt med. Skulle det se ut som det gör annars?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: