Löjliga straff och inga utvisningar i Danmark


BROTTSLIGHET. Straffet i ett fall av förnedringsvåld från domstolen i Viborg får nu två framstående politiker att reagera. Straffen måste bli hårdare rapporterar BT.dk. De fem förövarna kunde lämna domstolen utan några kännbara konsekvenser.

Jeander

”Det skriks högt efter högre straff och fler utvisningar. Vi kommer måste skriva in i lagen att dessa brott ska bedömmas som hatbrott. Det måste kosta omedelbar utvisning för utlänningar och minimistraff med ovillkorligt fängelse på fem år, säger Peter Skaarup, som är den juridiska talesmannen för det danska folkpartiet.

I fallet dömdes fem mycket unga invandrarmän mellan 15 och 16 år för att ha förödmjukat ett danskt offer gemensamt på en parkeringsplats vid Lyngbygade vid Rema 1000 i Silkeborg i juni.

Först slogs offret i ansiktet och fick honom att falla på asfalten. När han lade sig på asfalten blev han sparkad, framgår av domen. Han ombads sedan att kyssa en av gärningsmännens fötter, samtidigt som invandrarna kallade honom duktig hund, duktig hund…

Därefter grep en annan av förövarna i offrets nacke, varefter han tvingades kyssa deras fötter.

Trots förödmjukelserna kunde alla fem förövarna lämna domstolen utan att behöva gå i fängelse.

De fick alla villkorliga straff på mellan 20 och 40 dagars fängelse. Villkoret innebär att du inte behöver avtjäna ditt straff om du inte begår ett nytt brott.

Socialdemokraternas talesman för invandrarfrågor, Rasmus Stoklund, tvekar inte att kalla förödmjukelserna ett ”invandrarfenomen”.

”Vi måste erkänna att det finns en grupp invandrare som inte tar ansvar för att uppfostra sina barn och som betraktar danskar som andra klassens medborgare”, säger Stoklund.

Det är därför han också vill hjälpa er till att höja påföljderna.

”Om grupper av unga invandrare går och är våldsamma och de gör förödmjukande övergrepp mot de oskyldiga, måste det få konsekvenser. Det är ingen mening att de kan skratta utanför domstolen, säger socialdemokraten och fortsätter: ”Det är ett nytt fenomen i Danmark, och om det finns brister i lagstiftningen måste vi titta på hur vi kan uppdatera dem så att strafframen används”

– Pettersson säger att även danskarna misslyckas ibland, men de har större chans att lösa problemen när de erkänner att det är ett ”invandrarfenomen” till skillnad mot i Sverige där det skylls på socioekonomiska faktorer utan att nämna att just dessa socioekonomiska faktorer beror på för stor invandring av dysfunktionella människor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Löjliga straff och inga utvisningar i Danmark

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: