”God människosmuggling”


ÅTERVANDRING. Efter vårens hårda restriktioner har antalet asylsökande som reser till Tyskland efter att ha fått avslag i Sverige ökat kraftigt, uppger tysk gränspolis enligt Dagens Nyheter, tyvärr bakom betalvägg.

I ett långt reportage skriver tidningen om glaskonstnären Eva Hållsten på Gotland, som ägnar sig åt det hon själv kallar ”god människosmuggling”. Hon säger att hon bland annat köper tåg- och färjebiljetter till afghaner som vill ta sig till Frankrike, där det går att få uppehållstillstånd även om man har fått avslag i Sverige.

Nyligen dömdes en annan svensk kvinna till böter av en tysk domstol efter att ha köpt biljetter åt fem afghanska barnfamiljer. Men trots riskerna att åka fast har Eva Hållsten inga planer på att sluta engagera sig.

– Om ingen tar ansvar och folk bara rättar sig efter det man ska göra – vad blir det då?

-Pettersson säger att om Eva Hållsten skulle vara ”god” så skulle hon hjälpa Ali och hans kompisar att åka hem och bygga upp sina länder i stället för att förstöra Europa, men jag tittade på Eva Hållstens facebook och hon verkar ha varit en vänsterbliven aktivist i mer än 40 år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “”God människosmuggling”

 • Nils Dacke

  Gränspolisen är kritisk till detta förfarande då de måste veta vem som befinner sig i Sverige. Ha ha ha stor humor från polisen då de inte har en aning vem eller vilka människor som finns i landet.

  Gilla

 • Ove

  Hon verkar bo naturskönt på landet på södra Gotland. I vanlig ordning får alltså ”någon annan” sköta närkontakten med mångkulturen. Dra på trissor…

  Gilla

  • TT

   Fast hon och hennes sambo har ju faktisk Sajad Bakhshisade
   20 år (eller äldre antagligen) boende hos sig sedan 8 veckor, att gosa med när hon vill ha närkontakt…

   Gilla

 • HB

  Fängelse och böter räcker inte för en sån där…

  Gilla

 • Anders

  Nog är det väl lite positivt det som de gör . Skulle faktiskt kunna tänka mig att bidra med en slant för att bli av med några .

  Gilla

 • Kattsand

  Jag som trodde aktivisterna var övertygade om att Sverige var det enda land i världen som flyktingar kunde bo i, och nu bekostar aktivisterna kanske inte återvandring men de betalar i alla fall för att få flyktingar ut ur landet, det trodde jag inte var möjligt….

  Gilla

 • Bbeaver

  Artikeln var skriven av en gök som heter Niklas Orrenius, något smörigare har sällan skrivits. Här finns ingen kritik mot någon politiker som lurat alla stackare som nu inte kan hjälpas till ett hyfsat liv. Bara gnäll o inget konstruktiv kritik. Ge gubben ett jobb på Arla som smör försäljare

  Gilla

 • ruben

  De självgoda smugglar in kostnader för svenska skattebetalare. Det är ingen god handling, men de verkar inte förstå det. Visst får de engagera sig i vad de vill men de ska naturligtvis själva stå för sina handlingar och betala alla kostnader själv. Inte, som nu är fallet, lämpa över skattekostnader på övriga svenskar.

  Gilla

 • Katten

  Får väl sin konstnärslön från staten

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: