Sveriges landslag stoppas ibland…

IDROTT & PANDEMI. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har inte haft många rätt under de runt tio månader corona-pandemin härjat. Ämnet är svårt och jag är inte mannen att ha lösningen, men det började i februari med att Folkhälsomyndigheten sa att Sverige inte skulle drabbas, sedan vet vi hur det gått.

Jeander

Olika åtgärder och förslag haglar, experterna verkar vara lika många som människorna på jorden, olika länder har olika regler och i varje land finns mängder med myndigheter och organisationer som ska vara med att bestämma.

Hur olika reglerna slår visar två exempel.

För några dagar sedan testades fotbollslandslaget tränare Janne Andersson positivt för corona. Janne sattes i karantän, men landslaget reste till Frankrike och spelade match och ni vet att det i fotboll är tätt med hård kroppskontakt, spelarna spottar, fräser och svettas.

Innan helgen testades det alpina damlandslagets chef Christian Thoma också positivt för covid-19. Är blev reaktionen helt annorlunda, hela landslaget förbjöds att tävla i finska Levi, de sattes i karantän och skickades hem och då vet vi att i slalom förekommer ingen kroppskontakt och det går att hålla avstånd.

Samtliga skidåkare hade alla testats negativt tre gånger men tillåts ändå inte tävla.

Andra exempel är att stora shoppingcenter hålls öppna medan nöjesparker tvingas stänga, detta trots att ett shoppingcenter är en nöjespark

-Pettersson har inte lösningen men det verkar som myndigheter och organisationer i olika länder reagerar, tänker och beslutar helt olika om samma sak.

Konstigt är att USA (Trump) kritiseras hårt trots liknande strategi och utfall som i Sverige.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Sveriges landslag stoppas ibland…

 1. I Sverige kan man tolka allting hur som helst.
  Den sjukdomen har snabbt spridits från regering och myndigheter.
  Summan av kardemumman blir upp och ner vända världen och rena rama cirkusen.
  Lögnerna blir sanning, och många svenskar verkar svälja allt med hull och hår.

 2. Johan Carlson uttrycker nog mer en förhoppning än en åsikt. Han står med byxorna nere när coronaviruset kommer till Sverige. FHM är inte förberedda till att hantera en pandemi de har sysslat med genusteori, intersektionalitet, identitetspolitik, HBTQ certifiering och en massa annan bullshit.
  FHM hade ingen beredskap för en pandemi all utrustning hade man eldat upp eller skänkt bort.

Kommentera