Saudiarabien har startat damfotbollsliga

ISLAM. I Saudiarabien var det för två år sedan förbjudet för kvinnor att gå och titta på fotboll men nu har det blivit tillåtet för flickor att spela fotboll och landet första damfotbollsliga har startats. Tillåtandet av damfotboll är det senaste i en rad moderniseringar i det tidigare strängt, slutna kungadömet.

I Riyadh, Jeddah och Dammam spelas först lokala serier. 24 lag med sammanlagt 600 spelare är registrerade. De bästa lagen i respektive serie kommer att kvalificera sig till ett nationellt finalspel där de tävlar om motsvarande 1,4 miljoner kronor. Småpengar i fotbollsvärlden men ändå ett steg på vägen. Precis som många steg tagits de senaste åren. Nu tillåts till exempel musikkonserter och festivaler.

I början av 2018 tilläts för första gången kvinnor som åskådare på fotbollsmatcher, kvinnor får numera köra bil, stora delar av förmyndarsystemet har tagits bort och allt fler kvinnliga chefer syns i näringslivet.

-Pettersson hoppas att det får fortsätta med små steg mot modernisering i Saudiarabien och inte börjar gå åt motsatt håll som i Sverige, men vi får inte glömma att landet fortfarande är en ultrakonservativ diktatur där folk fängslas för att ha brutit mot strängt religiösa regler.

För två år sedan tilläts kvinnor i publiken för första gången

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Saudiarabien har startat damfotbollsliga

 1. Kul att se

  Slöjor som spelar fotboll

  Bra gjort av Saudi att låta kvinnorna

  Spela fotboll

  Verkar som Saudi har tagit ett litet framsteg ifrån stenåldern

 2. Petterssons slogan kommer väl till pass , de små stegen . Att de tillåts få köra bil kan ju bero på att alla tokiga arabiska karlar som kör bil har skickats till oss . Mvh Sjöström

 3. Det där de har på huvet är något av det sjukaste jag vet…..

  Ungefär som galningen i Nevada öknen som dricker och tvättar sig i sitt egen urin varenda dag.

  Karln är besatt…

 4. Måste vara varmt att kicka boll i den munderingen, speciellt på deras breddgrader, men dom är väl tvungna, för det är väl nåt påbud från Muhammed det också.

Kommentera